Nie jesteś zalogowany.
17/24 (za dużo tego było), czyli stanowczo za słabo (tak jak się tego spodziewałem). Dzięki Bogu, że potrafię się jakoś wysławiać po polsku
U mnie 41/68... Przydałoby się więcej, ale jako że zawsze olewałem gramatykę, to pretensje mogę mieć tylko do siebie. Nawiasem mówiąc na uczelni trafiłem do Upper Intermediate, ale to raczej świadczy o poziome pozostałych
Ostatnio edytowany przez groozin (2008-08-06 14:32:42)
Test Cambridge: 42/68 -5. UPPER-INTERMEDIATE/FIRST CERTIFICATE
Test szkoły Empik: 61/80 - Zaawansowany 6
Może powinienem zacząć tłumaczyć anime
A tak po prawdzie to te wyniki testów o kant dupy można rozbić w porównaniu z praktyką
60/68 Advanced
Co jakoś nie przeszkodziło mi nie zdać CAE :/
Ale listening był ustawiony i wszystko dlatego.
A tak po prawdzie to te wyniki testów o kant dupy można rozbić w porównaniu z praktyką
Dokładnie ja robiłem jeden ale mi się odechciało i po 10 szybko zaznaczonych pytaniach kliknąłem sprawdź i miałem 9/10. Przed chwilą matka dzwoniła do ciotki we Francji i odebrał jej mąż nie znający polskiego i przybiegła do mnie żebym z nim gadał po angielsku, jakoś się dogadałem co mnie zdziwiło bo w tym języku nigdy z nikim nie rozmawiam ani nie piszę. Jedynie co nie sprawia mi najmniejszych problemów to czytanie i słuchanie ze zrozumieniem.
Średni około.Ja tłumacze tylko tekst, nie wychodzi mi zabardzo ze słuchu.Ale staram się rozszerzać swój poziom języka ENG
Ja to niby miałem 96% z podstawowej matury w tym roku , ale i tak nie czuję się zbyt mocny(wszystkie czasy mi się mieszają:D)
Dla lubiących się testować: Narodowy Test Języka Angielskiego.
U mnie było zaledwie 50/55.
Niemiecki: 3+ - gramatyka, pisanie, rozumienie ze słuchu i tekstu pisanego, 4- - wypowiedź. Potwierdzone egzaminem na studiach. Namęczyłem się. Napisałem, bo poczułem się żle przez ten cały angielski, który wdziera się z takim impetem w każdą sferę życia.
Wybaczcie mi.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Cambridge
LEVEL TEST
66 correct answers out of 68
7. EXPERT
Te testy są prawie wszystkie z brytyjskiego angielskiego, a hardy w większości na podstawie amerykańskiego. To jest naprawdę spora różnica.
Mój poziom angielskiego to C2, znany także jako proficency Szkoda, że nie mam czasu tłumaczyć tyle, ile bym chciał.
ja to na pewno jestem ponizej firsta zdecydowanie duzo lepszy bierny.
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
poziom na pewno nie taki jaki bym chciał ale też nie taki by go nie osiągnąć.
Dogadać się dogadam bez problemu z "normalnymi" ludźmi używającymi tegoż języka. Gorzej ze slangiem bo to jest totalny bełkot. Suahili.
blizej nieokreslony...samouk...dogadac sie idzie
41 correct answers out of 68
Your level is:
5. UPPER-INTERMEDIATE/FIRST CERTIFICATE
od 40 'pytania' już leciałem na szybko
Wynik wyszedł jako tako..:D
heh.. Jestem zaskoczony nie tyle swoim poziomem ang. ile wydajnościa szarych komórek o tej godz. (4:20). btw - test rozwiązywany w pracy na nocce...
A jeśli chodzi o tłumaczenia to zwrot ang. może nie sprawia tyle trudności ile może sprawić znalezienie odpowiedniego zwrotu w języku ojczystym.. mam na myśli oddanie treści w zależności od kontekstu...
Ostatnio edytowany przez themic (2008-12-13 06:15:55)
Ot taki sobie (nie)zwykły człowiek...:)
Ja mam słownik i się martwić nie muszę (English Transtator 3.1)
Tłumaczyć anime każdy może, czasem lepiej, czasem trochę gorzej ^^
A w sumie mój angielski nie jest na złym poziomie
Ostatnio edytowany przez kamyczek12 (2009-04-14 15:14:57)