Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Lawinę to już mamy, postów . A cała ta dyskusja to chyba już dawno zrobiła się jednym wielkim OT.
Zauważyliście, że w temacie wypowiada się sama stara gwardia? Ani jeden żółtodziób, których sprawa najbardziej się tyczy, nie dorzucił w tej dyskusji ni słowa. Smutne to, bo przecież podręcznik jest robiony dla nich i omawiany temat też się ich dotyczy. Jak to się mówi... aha, "nieobecni nie mają prawa głosu". Jak temat nie pojawi się na głównej stronie w formie ankiety, to decyzję za nich podejmie znów ta "garstka starych pryków, co to tylko potrafią się wymądrzać".
Naprawę byłoby miło usłyszeć jakieś "bee" albo "mee" z ich strony.
Dobra wracam do robienia hardsuba, bo wredne efekty nie chcą się jakoś same zrobić :/.
Hej!
Być może żaden żółtodziób się tu nie wypowiedział ponieważ jest żółtodziobem, czyli kimś kto nie wie co i jak, my tymi żółtodziobami byliśmy kiedyś, teraz nimi nie jesteśmy, i mam nadzieję że standardy/kierunki które wytyczamy są jak najbardziej dobre/słuszne Będzie sonda, więc wszyscy będą mogli oddać swój głos:)
Imperare sibi maximum est imperium
Mam wrażenie, że większość z tych owieczek co to ani "bee" ani "mee" ma całą tą dyskusję głeboko w poważaniu wychodząc z założenią że; "co oni mi tu k... będą truć, od jednego orta czy małego poślizgu czasowego niekt jeszcze nie umarł, a najważniejsze ze wszyscy chwalą mnie za szybkość, więc co mnie obchodzi zdanie kilku malkontentów". A reszta siedzi cicho, bo za dużo błedów można by im wytknąć
Obawiam się że możesz mieć sporo racji...
Niezła dyskusja. Kane, MPL2 to nie to samo co TMP, tu czas wyświetlania jest co 0.1 sekundy, no i ustawia się czas zgaszenia napisu. Dlatego da się oglądać;)
Osobiście jestem wrogiem TMP i jeśli trafi mi się o robię nową czasówkę, ale zakaz wstawiania to lekka przesada.Sam zaczynałem od tego formatu bo jest łatwy.
Od czegoś trzeba zacząć, jaksię załapie o co chodzi w tej zabawie, można brać się za bardziej zaawansowane formy.
Gome, moje niedopatrzenie, nigdy nie pracowałem na tym formacie, a ‘na oko' przecinek mi się źle postawił
A co w nim takiego prostego? On jest raczej prymitywny a nie prosty
Proste mogą być programy do subowania
Kiedy jakaś nowa wersja ABCfansubera
Co do ABCFansubbera to pojęcia nie mam.. nie sądze, by ASG coś tam jeszcze dodawało.. w sumie nie ma co. Natomiast jeśli chodzi o Podręcznik Fansubbera, to prace zostały wznowione po sesji i późniejszym padzie dysku (własnie jakieś 15 min temu go odzyskałem ).
Ja bym się z chęcia doczekał jakiś konkretów związanych z robieniem napisów *.ssa, karaoke, efektów itp.
Może ktoś kiedyś się zlituje i utworzy jakieś tutoriale ze screenami jak artykuły na divx.pl bądź divx.howto.pl
Później można by było myśleć o pozostałych działach jak kodowanie itp ....
I coś takiego jest właśnie przygotowywane w Podręczniku Fansubera, a także w serwisie, nad ktorym sobie powoli pracuję. Dostępny jest już w sieci, ale nie podaję adresu, bo są tam raptem 3 artykuły, dzial download niekompletny i linkownia.
Strony Poprzednia 1 2 3 4