Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Mam problem i pytanie, Czy jest program ktory da sie poprawic czasowke filmu? Mam anime plus napisy pl.
Lecz z moja wersja jest enizgodny czas i niestety w roznych czasach sie pokazuja napisy. Da sie to zrobic jakos automatycznie jakims programem czy tylko recznie sie da?
Bede wdzieczny za pomoc.
Proszę zdefiniuj "w roznych czasach", programy oczywiście są, np: Sub-Edit Player lub Subtitle Workshop.
Imperare sibi maximum est imperium
Chodzi o to ze przesuneicie czasowe jest do tylu z napisami. Pokazuja sie duzo za wczesnie. I kazde maja osobny czas pokazywania sie nei sale ze np co 2min wiadomo zalezy jak gadaja. I czy da sie to progsem jakims naprawic i jak.
Nie jestem pewny czy dobrze cię zrozumiałem (popracuj nad pisownią ) Jeśli to zwykły poślizg w czasie lub różnica w FPS (klatkach na sekundę) to w Sub-Edit sobie to szybko 'naprawisz' tzn. Sub-Edit -> Napisy -> Przesuń czas napisów (Ctrl+D)
Imperare sibi maximum est imperium
Sorka za ta pisownie ale to pisalem zmeczony. No wiec slyszalem wlasnie o tym ze sekundy badz klatki w subedit player. Ale w tym problem jak wiedziec z jaka dokladnoscia to przesunac no czyli wpisac odpowiednie liczby klatek,sekund. Bo z ym sie glowie i mecze. Moze jeszcze w czyms innym sie to tez da? Cos slyszaelm ze wystarcz znac fps filmu i w jakims programie wczytac napisy podac fps a program sam dopasuje napisy to prawda?
Hmmm, widzę że nadal jesteś zmęczony
Tak więc jeśli znasz fps napisów, to połowa sukcesu. Wystarczy teraz uruchomić subedit i wgrać film. Teraz musisz tylko sie upewnić że ten fps jest identyczny z tym jaki masz w filmie. Jak jest inny to wciskasz ctrl+Q . Teraz wskazujesz linijke tekstu i ją znajdujesz w filmie. Wtedy wystarczy wcisnąć ctrl+/ i ok i już masz zsynchronizowane.
Strony 1