#21 2006-03-30 23:16:38

cieslak
Użytkownik

Odp: Najbardziej lubiane i nielubiane postacie w anime

a z babek to moze lubie Kagome z Inuyasha oraz Maya i Aya z Tenjou Tenge a jeszcze Tendo Rushuna z Grenadier, a z chlopakow dodaje Ippo i Takamura z Hajime no Ippo

#22 2006-03-30 23:38:35

RiXeD
Użytkownik

Najabrdziej lubię:

Shana
(Shakugan no Shana) [za wszystko]
Cloud (FFVII  AC) [pasuje do mnie charakterem... i mieczem xP]
Kaede (Shuffle!) [tak jak Shanę- za całokształt]

Nie lubię:
SAKAI YUJI (aka Reiji Maigo) (Shakugan No Shana) [DEBIL NIESŁYCHANY!!! >_<]

#23 2006-03-31 00:00:45

Lain
Użytkownik

taa fajnie tylko hmm... moze jak juz piszecie ze kogos lubicie albo nie to dlaczego?
hmmm jakos tak moznaby wtedy powymieniac poglady a jak mam opinie bo go lubie to hmmm sie nie da nic powiedziec wiecej kombinuje

No coz z mojej strony (moja obsejsa wrecz...) to Griffith i Gats z Berserka - dwie postacie wyjatkowo dobrze zarysowane przez autora... Griffith chociaz niby wychodzi jako zly charakter to jest w nim cos co sprawia ze nie potrafie go nie lubic mimo, ze to co zrobil bylo wrecz niewybaczalne (no wiem staram sie nie pisac spoilerow jezor kto ogladal/czytal wie o co biega) i obrzydliwe... ale ile tez wycierpial ile wyrzeczen kosztowala go droga, ktora wybral. Z kolei Gats czlowiek ktory od poczatku byl skazany na wieczna walke z przeznaczeniem, w momencie kiedy w koncu ma na wyciagniecie reki jakis skrawek swego szczescia cala jego rzeczywistosc lega w gruzach i zmusza go do kontynuacji walki...

Inna ciekawa postac to Kurono z Gantza chlopak no powiedzmy, ze jak najbardziej przecietny licealista (tylko mu kobitki z duzym biustem w glowie jezor) ale wraz z rozwijaniem sie fabuly rozwija sie i on, a przemiana jaka sie w nim dokonuje jest calkiem ciekawa forma dorastania w jego wypadku (choc mozna zadac pytanie czy troche na to dorastanie nie za pozno jezor)

co do postaci zenskich czesciej mnie draznia... glownie panienki w stylu wspomnianej przez kogos bohaterki ikkutousen... matko ja wiem ze moja plec potrafi jak nic innego na tym swiecie robic/byc/zachowywac sie jak idiotka, ale darujcie mi co drugi anime jak nie kazdy ma w sobie co najmniej jedna taka kobitke, ktorej nazywanie baka nie wystarcza jezor2
czy japonczycy az tak lubia myslec o swoich kobietach jak o glupich kwoczkach? brakslow
(ja wiem ze tam jest zupelnie inne podejscie do spraw tego typu, gdyz tam nadal przecietna kobieta stawia ponad wszystko ognisko domowe i wrecz uwaza dbanie o dom jak zaszczyt i cos co wrecz stawia ja wyzej od mezczyzny. Choc ma na to juz pewien wplyw kultura zachodnia i coraz czesciej kobiety maja juz tam ambicje bardziej zawodowe niz tylko domowe, ze tak to okresle. Nie zebym uwazala ze dbanie o dom to cos zlego, ale dobija mnie taki wizerunek kobietki, ktora nie potrafi zrozumiec ze 1+1=2...)
inna rzecz to drazni mnie nieraz tez sposob rysowania dziewczyn w anime... nieraz jak ogladam jakas anime gdzie 20latka wyglada jak chobits albo bohaterka Air to mam przed oczami wizerunek brzydkiego japonczyka po 50-tce (jeszcze w takich googlach jak moja ex-nauczycielka z fizyki...) sliniacego sie przed telewizorem ogladajacego danego anime!! toz to czysta pedofilia!! cholera[cenzura]

#24 2006-03-31 00:31:06

szefu
Zbanowany

ja lubie kotka z triguna:P a nie lubie shinjego z evangeliona

#25 2006-03-31 00:46:32

XioN
Użytkownik

Lubie Gatts'a z Berserk'a jego charakter jest niezły...
z panieniek to Chidori z FMP i pani Major z GITS wygląd, charakterek ;D

Niecierpie:
A(suki) z Evangeliona - to co w nawiasie jezor
Griffith z Berserka - zdradziecki cenzura ^_^

Ostatnio edytowany przez XioN (2006-03-31 00:47:37)

#26 2006-03-31 00:50:43

white_diem
Użytkownik

Ja wrecz kocham postacie o okreslonym stylu, pelne elegancji i zarazem tajemnicze czyli:
Vash the Stampede, Mustang z FMA(ten charakterystyczny pstryk:D),Alucard(choc spotkalem sie z odmiana Arkard)z Hellsinga oraz przedewszystkim najciekawsza postac z calej serii Final Fantasy czyli Sephirot(ten gosc wymiata juz samym pojawieniem sie)

Lain odnioslem wrazenie ze lubisz postacie ktore zawsze mozna czyms usprawiedliwic zlych ktorzy maja powody do swego charakteru oraz takich ktorzy przechodza jaks przemiane wewnetrzna bedaca wynikiem takiej a takiej sytuacji w jakiej stawia je zycie. tak sobie mysle co powiesz na Kurei'a z Flame of Recca??????

#27 2006-03-31 02:05:04

opcy
Użytkownik

Widzę że duzo ludzi nie lub Asuki, wg mnie to jedna z najlepszych postaci kobiecych w anime, to że delikatnie mówiąc jest drażliwa tylko dodaje realizmu, mimo powirzchownosci 'na pokaz" postać ta ma bardzo skaplikowana psychikę.

Lain: polecam mangę Gantza tam Kurono ewoluuje jeszcze bardziej niż w anime, to co w anime jest nalezało by nazwac zaledwie poczatkiem.

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#28 2006-03-31 14:58:56

Lain
Użytkownik

hehe dla mnie nie wystarczy zeby byl zly i mial trudne dziecinstwo jezor Kurei nie jest tak przekonujacy dla mnie jezor poza tym "tlo" jego historii (ogolna fabula flame of recca) nie jest moim zdaniem zbyt ambitne.

Fakt lubie zle charaktery ^^ ale nie tylko jezor
I sie zgodze: nie ma drugiego takiego jak Sephiroth - tylko czemu w ff7 nie mozna bylo nim troche pograc w czasie wspomnien XD (ja wiem on mial wszystkich wrogow na jeden cios... ale... ale...)
Alucard no ba - lubie kiedy zabija jezor (ale to brzmi jezor)
co do Asuki chyba zgodze sie z opcym smile

a co do Gantza mangi spoko sie za nia zabiore smile i tak mam to w planach
ogolnie nie wyobrazam sobie nie przeczytac mangi, na ktorej podstawie nakrecili cos wyjatkowego smile_big szkoda ze nie wydawane sa pewne tytoly u nas jeszcze (moze kiedys:P) bo czytanie z kompa mnie dobija... i naprawde chetnie zobaczylabym u nas wydanie berserka...
(3 dni czytania 30 tomow z kompa - i czlowiek zaczyna myslec czy nie wybrac sie do okulisty jezor
inna rzecz: chociaz nie mozna zarzucic filmowi Akira nic (toz to u mnie kultowa pozycja), to do mangi sie nie umywa jezor tak poza tym postacie w nim tez sa niczego sobie, ale w filmie tego tak nie widac...

#29 2006-03-31 16:16:35

Ichiro
Użytkownik

smile_loljezor:)No to tak może zaczne od moich 2 najbardziej lubianych postaci a są nimi oczywiście Bracia Elric z tym że w serii odcinkowej zdecydowanie wole Eda natomiast w filmie Ala[okej] ponieważ wygląda naprawde cool w tych długich włoskach jako człowiek a nie pusta zbroja szpan. Taaa kolejnymi postaciami które darze szczególną sympatią to Onizuka z GTO Kaoru (czy jak mu tam) z NGE (on był aniołem a zarazem 5 dzieckiem) Oczywiscie Inuyasha oraz Seshomaru. Lubie tez Kamishiro Maiku z Onegai Twins. Lucy czy jak kto wilo Nyu oraz Koute z Elfen lied Yukimure sanade z Samurai deepre kyo oraz wiele wiele innych postaci których obecnie imion niepamietam.

A co do postaci których nielubie to.............. Luis Armstrong ten miesniak z FNA tak mi działzł na nerwy ze poprostu nie mogłam wytrzymac ale czasami nawet dało sie z niego posmiac takze nie jest az tak tragicznie. ciezko mi znalesc postacie których bym az tak bardzo nielubiła każda postac ma cos w sobie co zawsze zaskaerbia sobie naszą sympatię smile_big:D:):):-D:-D[yahoo]

#30 2006-03-31 18:19:05

sheridan
Użytkownik

Lubie Kamishiro z Onegai Twins i majora Mustanga z FMA. Co do kobiet, to super są dziewczyny z FMP - Mao i Tessa. W GTO są całkiem ciekawe postacie, zwłaszcza ta  blondynka z IQ 200 (imię mi wyleciało z głowy).

#31 2006-03-31 19:01:45

white_diem
Użytkownik

co do Kurei'a to dzieki tej postaci Flame of Recca ogladalo sie ciekawie, nadawal jakiegos  sensu fabule i byl naprawde swietny(zaznaczam ze z poczatku sadzilem ze FoR to jakis badziew).Co do Sephirota tez zalowalem braku mozliwosci kierowania ta postacia w FF7 a w Advent Children byl wrecz cudowny chyba najlepszy motyw w calym filmie tylko szkoda ze tak krotko:(. Co do innych mrocznych postaci to ciezko mi sobie cos przypomniec poza jednym olsnieniem Greed z FMA-pelen kultury zarazem arogancki a co najwazniejsze mial swoj wlasny umysl w przeciwienstwie do innych homunculusow i ten niezapomniany styl wiekowego zbrodniaza:D

P.S.Luis Armstrong z Full Nude Alchemist:P nie byl taki zly nadawal swoisty klimat temu anime
P.S. (IQ=200)+ blondynka + GTO = KANZAKI URUMI choc nazwiska nie pamietam tak dokladnie

#32 2006-03-31 19:26:13

Piotroz
Użytkownik

Najbardziej podoba mi się Tohsaka z FSN za, jak to powiedzieli na kanale eclipse, "whore socks" okej:P

#33 2006-03-31 19:57:48

Winged
Użytkownik

Najbardziej lubiane męskie postacie: Takumi z Initial D, Sagara z FMP, Jin z Samurai Champloo, Spike z CB, Shuu z Now and then, here and there.
Najmniej: Hamdo z Now and then, here and there, ten mały gówniarz z Final Fantasy Unlimited za spodenki:P. Inni mi do głowy nie przychodzą.
Panie,
Najbardziej lubiana: Motoko Kusanagi za to, że istnieje. Moze jeszcze Chidori z FMP.
Nielubiane: Chii. Więcej mi na razie do głowy nie przychodzi.

Ostatnio edytowany przez Winged (2006-04-02 16:51:35)

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#34 2006-04-01 01:28:34

Obiwanshinobi
Użytkownik

opcy napisał:

Dodatkowo uwielbiam rozmowy wszelkich dowódców z ich podkomendnymi

To Last Exile zrobi Ci dobrze. Właśnie do Lavie Head z Last Exile mam słabość (dziewczyna-mechanik, urocza).

#35 2006-04-01 11:18:58

pa3cja
Użytkownik

mam duzo ulubionych postaci, ale glowni to chyba: Yzak Jule (mam z nim avatar[hehe]) i Asrana Zala z Gundam Seed'a, i Ryuichi Sakuma z Gravitation + Yuki Soma z Fruits Basket. Z dziewczyn, to chyba Nana z Elfen Lied i Cagalli Yula Athha z Gundam Seed'a (jak widac, to postacie z GS mi przypadly do gustu oczkod). A postac ktorej naprawde, naprawde nie lubie to FREY ALLSTER, rowniez z GS[blee][blee]

Ostatnio edytowany przez pa3cja (2006-04-14 20:37:54)

#36 2006-04-01 11:39:27

makrunia
Użytkownik

Cóż, ja mam słabość do wrednych charakterków, więc Asuka z Evangeliona była moją drugą ulubioną postacią, tuż za Kaoru XP Cóż, Asukę lubiłam właśnie za jej wredotę - przynajmniej potrafiła pokazać chłopakom kto tu rządzi XD A Kaoru... właściwie nie wiem, jakoś tak przypadł mi do gustu XD

Cóż, do moich najbardziej, naaaajbardziej ulubionych postaci zaliczam:

Lucy z Elfen Lied*za drastyczność. Za tą kamienną twarz, gdy rozczłonkowywała wszelakie istoty. Oł jea XD I za to, że mimo wszystko potrafiła okazać uczucia osobie ukochanej oczkod*

Hitsugaya, Renji, Byakuya i Rukia z Bleach'a *właściwie ja kocham wzystkich z Bleach, ale te cztery to moje favourites XD Cóż, Hitsugaya za wygląd XD Renji za wszystko XD Wygląd, charakterek XD Rukia za to, że mimo wszystko nie troszczy się tylko o siebie. Ogólnie jest świetna XD A co do Byakuyi... powiem tylko, że pod koniec zmieniłam o nim zdanie. Cały czas uważałam go za przystojnego *XD* gnoja XD Ale jak już się wszystko wyjaśniło... XD*

Do nielubianych zaliczę Shinji'ego z Evy. Nie, błagam, tylko nie on -.- Te jego załamania, deprechy i te ohy i ahy w każdym epku... nie, nie, moi nie lubi słabeuszy z problemami egzystencjalnymi -.-
Poza tym jeszcze Lilin z Bleach. Ale to tylko dlatego, że wkurza, wręcz wnerwia mnie jej śmiech. I ta chęć włądzy -.- Ledwo od ziemii odrosła i już cwaniakuje.
Hmm... Narazie tylko tyle przychodzi mi do głowy XD

Ostatnio edytowany przez makrunia (2006-04-01 11:40:39)

#37 2006-04-02 11:11:35

Lain
Użytkownik

hehe tak - Ruki dobrze robi fakt ze seiju Fumiko podklada po nia glos jakby podkladala pod faceta (i to nie takiego lelum polelum jezor) okej

ale tak jakos zapomnialam skomentowac postac Onizuki - ja tez chce takiego nauczyciela!! (no dobra moze byc wykladowca albo prowadzacy jezor) no jakby nie bylo ten gosc wymiata postawa (i to jego zboczenie hehehe - az mi sie udziela jezor)

a Tohsaka to baranek w porownaniu z Kanzaki jezor
ale do oceniania postaci z FSN poczekam az sie seria skonczy moze mnie jeszcze ktoras zaskoczy (chociaz poki co podoba mi sie, ze nasz rycerzyk ciagle broni swojej pani jezor to jest slodsze niz cukierki jezor)

A Armstrong jest kochany za ten blysk w oku (niby taki bezmozgi miesniak ale serce ma jak dzwon), jednak wole Mustanga za jego styl (prawie jak Haji choc Haji jest moim zdaniem ciekawszy)

co do Sagary - on jest niesamowity ze wzgledu na fakt, ze nie znam drugiej tak tepej (spolecznie) a jednoczesnie tak powaznej przy tym postaci smile_big nie wiem czemu ale jego glopota dziala na kobiety bardzo przyciagajaco jezor

#38 2006-04-02 11:58:18

pawel198804
Użytkownik

Co do moich ulubionych to:

Pierwsze miejsce bezapelacyjnie:

Przewodnicząca (Onegai Teacher i Twins) W Teacherze zachowywała się jeszcze normalnie ale to co odwalała w Onegai Twins rozwaliło mnie (huhuhu RULES jezor )

Miejsce drugie:

Spike (Cowboy Bobop) Luzacki chłop to mi się podoba smile

Miejsce trzecie:

Alucard (Hellsing) No ale większego luzaka od tego Pana to już chyba nie ma jezor

A z tych nielubianych to:

Pierwsze miejsce i to całkowiecie bezapelacyjnie:

Kaoru i Aoi (Ai Yori Aoshi) Nie mogłem patrzeć na te ich "Ach" o "Och" i ciągłe "Czy on mnie nienawidzi bo nie powiedział mi "Smacznego"?" Normalnie rzygać się chce.

No i jeszcze:

Asuka (Evangelion) Sorry ale nie mogę przełknąć takiego charakteru. Może i ma skomplikowaną psychikę ale nie starczyło serii zeby ujawnić jej dobre strony...

#39 2006-04-03 00:35:29

Obiwanshinobi
Użytkownik

makrunia napisał:

mam słabość do wrednych charakterków, więc Asuka z Evangeliona była moją drugą ulubioną postacią

Przyznam, że Asuka NIE jest kawaii, a to już coś. Lavie z Last Exile też nie jest kawaii (ale i nie jest wredna).

#40 2006-04-03 00:39:41

Wanderer
Użytkownik

Lavie potrafi być kawaii. To właśnie dzięki temu charakterkowi jezor Choć przyznam, że jest to słodkość inna niż powszechnie spotykana w anime smile

UWAGA! SPOILERY Z LAST EXILE!!!
Jeśli już chodzi o LE to moją ulubioną postacią jest tam Dio (aż żal było patrzeć w jak głupi sposób zginął). Tak samo bardzo lubiałe Tatianę. Zaś z nielubianych to chyba logiczne. Wredne babsko Delfina.

Ostatnio edytowany przez Wanderer (2006-04-03 00:40:33)

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

Stopka forum

© Animesub.info 2025