#61 2006-04-04 18:47:50

Dabek
Użytkownik

Odp: Najbardziej lubiane i nielubiane postacie w anime

Nie no, ja też się z Tobą zgadzam, ale tamto mnie poprostu zdenerwowało ^^ Mimo wszystko, też skonczyło się tak jak chciałem ;p

Ostatnio edytowany przez Dabek (2006-04-04 18:48:30)

#62 2006-04-06 15:53:03

opcy
Użytkownik

Do listy moich ulubionych postaci awansowała Tohsaka z Fate Stay Night, między innymi za ten motyw:

achaha3gc.jpg

Ostatnio edytowany przez opcy (2006-04-06 15:53:51)

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#63 2006-04-06 18:56:25

xinew2
Użytkownik

Jak dla mnie nie ma jak to Alucard (Hellsing) który ma styl jak i uzasadnioną pewność siebie:D, osobą która naprawde potrafi rozbawić to Sagara Sousuke(FMP) nie wyrabiam z tą jego powagą:P, Uchiha Sasuke (Naruto) za niezbyt oryginalną ale ciekawą przeszłość która dała mu ścisłą i konkretną drogę w życiu. Plusa ma u mnie jeszcze Riza Hawkeye (FMA) za urodę ,a także jest konkretna co do swych celów czyli ochrona Mustanga. Chyba nie ma postaci które specjalnie by mnie wnerwiały;).

#64 2006-04-07 00:47:27

Obiwanshinobi
Użytkownik

makrunia napisał:

Do nielubianych zaliczę Shinji'ego z Evy. Nie, błagam, tylko nie on -.- Te jego załamania, deprechy i te ohy i ahy w każdym epku... nie, nie, moi nie lubi słabeuszy z problemami egzystencjalnymi

Ale "internasjonal languiż of low" lubi? Oni tam jedzą żaby i ślimaki, w dodatku nie kopnęli w d?pę naszych odwiecznych przyjaciół Niemców, kiedy należało.
Shinji przeżywał wiek w ogóle trudny do przeżycia (okolice czternastu lat). Większość ludzi wtedy zajmuje się głównie sobą i to było całkiem realistyczne. Trzeba zrozumieć człowieka, nawet wymyślonego i narysowanego.

#65 2006-04-07 00:59:06

Wanderer
Użytkownik

makrunia napisał:

Do nielubianych zaliczę Shinji'ego z Evy. Nie, błagam, tylko nie on -.- Te jego załamania, deprechy i te ohy i ahy w każdym epku... nie, nie, moi nie lubi słabeuszy z problemami egzystencjalnymi

Ja się tu z makrunią zgodzę smile Shinji to chyba największy laluś w całej historii anime. Dorównuje mu tylko chyba główny bohater Love Hiny, którego też nie dzierżę.

Obiwanshinobi napisał:

Trzeba zrozumieć człowieka, nawet wymyślonego i narysowanego.

Co nie znaczy, że trzeba go polubić. Możesz go zrozumieć, ale jego charakter może nam działać na nerwy. Jeśli chodzi o Evę, to podobało mi się to anime, nawet bardzo. I to właśnie ze względu na tak realistycznie przedstawione postacie. To że były to charaktery za jakimi nie przepadam, inna sprawa. Najważniejsza jest radość z oglądania anime, a tą miałem zapewnioną. smile

Ostatnio edytowany przez Wanderer (2006-04-07 01:00:30)

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#66 2006-04-07 02:37:59

Maggie
Użytkownik

Hmmm, kogo lubię? Ostatni moi ulubieńcy:
Souji Okita - Peace maker kurogane - za jego dwubiegunowe podejście do życia i teksty, jakimi obdarzają go koledzy: "Could you be more manly?" ^-^
Natsume Maya - Tenjou tenge - za mini i maxi postać smile
Natsume Shin - Tenjou tenge - za pokręconą osobowość,
Akabane - GetBackers - za ogół, ale najbardziej chyba za odcinek w szpitalu (kto ogladał, ten wie):)
Ginji Amano - GetBackers - lubię go, cokolwiek zrobi, nawet jeżeli spada z dachu w pogoni za onigiri jezor a tekst: "Chyba o czymś zapomniałem. Ale skoro o tym zapomniałem, to nie było to nic ważnego zapamiętania" stał się ostatnio moim motto smile
Ed - Fullmetal alchemist - za przewrażliwienie na punkcie wzrostu,
Anita - ROD Tv - za awersję do książek i cierpliwość do sióstr jezor
Kyo - Fruit basket - hmmm za całokształt chyba,
Kenshin - nie wiem czemu, ale go lubię smile_big
Inui - Prince of tennis - za soki wszelkiego rodzaju, wiecie o czym mówię oczkod
Kagomei Inuyasha - tą pierwszą za nadużywanie 'osuwari'.
Wolfram - Kyou kara maou - za koronkowe koszule nocne i mruczenie 'wimp' przez sen,
Gunter - Kyou kara maou - za ogół,ale nabardziej za to, że gdy widzi Maou bez ubrania mówi: "Forgive me...I just imagined something impure... I shall go cool my head" albo chce być koniem dla Maou, bo wtedy ten ostatni nada mu imię jezor
Anissina - Kyou... - za niezwykłe wynalazki i nieustającą pogoń za Gwendalem,
Yozak - Kyou... - za stwierdzenie, że rozpoznano go po źle dobranej szmince. 

To chyba tyle. A kogo nie lubię? Zastanowię się i dopiszę jezor

#67 2006-04-07 12:28:32

opcy
Użytkownik

Maggie respekt Ja polubiłem Akabane po odcinku ze zbuntowaną nastolatką, ale ten odcinek w szpitalu też mnie rozbroił.
Ginji nie jest najgorsz, i jako jedyna postać z anime nie irytuje mnie akcjami typu super deformed, ale jest zbyt dobry i naiwny.

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#68 2006-04-07 12:34:04

Mavet
Użytkownik

Wanderer napisał:
makrunia napisał:

Ja się tu z makrunią zgodzę smile Shinji to chyba największy laluś w całej historii anime. Dorównuje mu tylko chyba główny bohater Love Hiny, którego też nie dzierżę.

Obiwanshinobi napisał:

Trzeba zrozumieć człowieka, nawet wymyślonego i narysowanego.

Co nie znaczy, że trzeba go polubić. Możesz go zrozumieć, ale jego charakter może nam działać na nerwy. Jeśli chodzi o Evę, to podobało mi się to anime, nawet bardzo. I to właśnie ze względu na tak realistycznie przedstawione postacie. To że były to charaktery za jakimi nie przepadam, inna sprawa. Najważniejsza jest radość z oglądania anime, a tą miałem zapewnioną. smile

nie wiem co wy macie do shinjiego -_- lalus ? bo mial problemy ? >.> a kto ich nie ma?
zobaczymy jak ty popadniesz w depreche jak sie bedziesz zachowywac >.>
albo w dzien ostatecznosci umyslowej >.> kiedy nie wiesz co robisz i zastanawiasz
po jaka nedze tu jestes >.> chyba ze ty nie masz takich problemow to jestes
nad czlowiekiem i gratuluje > .>

#69 2006-04-07 12:35:17

Maggie
Użytkownik

opcy smile Tak, ten odcinek też jest świetny smile A Ginji może rzeczywiście jest naiwny, ale przy tym taki słodki... I też  w nim lubię to, że czasami obrywa, a nie jak pozostali, zawsze jest The Best jezor Jego po prostu nie da się nie lubić, chyba że jest się nieczułym na prawie wszystko.

Ostatnio edytowany przez Maggie (2006-04-07 12:37:24)

#70 2006-04-07 13:53:25

Mavet
Użytkownik

Maggie - widac taki jestem jezor zimny dran.. ^^

#71 2006-04-07 14:01:56

Maggie
Użytkownik

Mavet - może i jesteś, nie wiem, nie znamy się AĹť tak dobrze jezor

#72 2006-04-07 14:08:34

Wanderer
Użytkownik

Mavet napisał:

nie wiem co wy macie do shinjiego -_- lalus ? bo mial problemy ? >.> a kto ich nie ma?zobaczymy jak ty popadniesz w depreche jak sie bedziesz zachowywac >.>
albo w dzien ostatecznosci umyslowej >.> kiedy nie wiesz co robisz i zastanawiasz

No więc pisałem, że to postać bardzo realistyczna tak, jak i inne w tym anime i dlatego podobała mi się Eva. Niemniej nie lubię takiego typu ludzi. Co zrobię jak popadnę w deprechę? Mam swoje sposoby (wyjdę z kumplami na piwo, może przejdzie; albo po prostu przeczekam). Każdemu się zdarza, tyle że Shinji miał inny problem. Nie umiał sobie poradzić z otaczającą go rzeczywistością, mieszał się, kręcił z jednego miejsca na drugie, raz coś sobie postanowił, później jak przyszło co do czego, leżał w łóżku i wpatrywał się w sufit. Nawet z głupią Asuką nie dawał sobie rady. Ktokolwiek na niego krzyknął to biegł do kąta, przekonany o swojej nieprzydatności. Mnie osobiście taka osobowość u człowieka irytuje.

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#73 2006-04-07 14:49:10

Mavet
Użytkownik

- Maggie no napewno ;P i nie poznamy ^^
- Wanderer geez powiem ci ze ja na 100% go rozumiem no coz ja nie mam kumpli(przynajmniej nie zbyt na zywo ^^") 3/4 zycia przebywam w samotnosci wiec.. -_-
(niedlugo matka wyjezdza do wloch itd itp a ojca ni mam) wiec zostane z siostrami ktore sa starsze i wyszly za maz ^^ wiec nie bedzie zbytnio dla mnie czasu ^^ ale looz
w tym roku 16 jakos sobie dam rade (chociasz ja do wlasnego zycia mam pytanie czy warto dalej to ciagnac..?) nyo ale mniejsza o to w shinjim zauwazylem jak by czaskte mnie
po pewnym zdazeniu ( i w tym wieku ) dlatego jest jak dotad moja lubiana postacia ^^

#74 2006-04-09 21:39:00

makrunia
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:

Ale "internasjonal languiż of low" lubi? Oni tam jedzą żaby i ślimaki, w dodatku nie kopnęli w d?pę naszych odwiecznych przyjaciół Niemców, kiedy należało.
Shinji przeżywał wiek w ogóle trudny do przeżycia (okolice czternastu lat). Większość ludzi wtedy zajmuje się głównie sobą i to było całkiem realistyczne. Trzeba zrozumieć człowieka, nawet wymyślonego i narysowanego.

Ej no ale wiesz, ja mam prawo go nie lubić więc nie wiem czemu się unosisz jezor A moi francuski langłidż lubi jezor I co, masz wąty? smile_big

Mavet napisał:

nie wiem co wy macie do shinjiego -_- lalus ? bo mial problemy ? >.> a kto ich nie ma?
zobaczymy jak ty popadniesz w depreche jak sie bedziesz zachowywac >.>

Główna rzecz, która mnie w nim irytuje - "ja jestem ofiarą. Ojciec mnie nie kocha. Matka mnie nie kochała. Asuka mnie nie kocha. Misato się nade mną znęca. Chcą, bym ja uratował świat, ale ja jestem ofiarą i nie potrafię". Znam kilka osób, robiących z siebie tzw. ofiary losu, by zwrócić na siebie uwagę, i jestem na punkcie tych osób przewrażliwiona, bo mnie to denerwuje że "oh, ja biedny, bity/molestowany/maltretowany/olewany etc. Co ja zrobię, wszyscy mnie nienawidzą etc."
Ahem >.> Jak już mówiłam mam prawo go nie lubić. Jak ja mam doła to bynajmniej nie uciekam jak tchórz od obowiązków/uczuć etc. Po prostu go nie lubię. I nie polubię smile_big

Ostatnio edytowany przez makrunia (2006-04-09 21:39:45)

#75 2006-04-09 21:44:41

Ikari Shingi kun
Użytkownik

Proszę tylko nie to... nie chcę byś mnie nienawidziła... rip[hehe]

#76 2006-04-09 21:49:45

ralphkun89
Użytkownik

Ja NIENAWIDZĘ:

-Tojou z Ichigo 100%
-Naru z Love Hina
-Sasuke z Naruto

i jak narazie to tyle; więcej nie pamiętam

#77 2006-04-09 22:09:49

Dranzeer
Użytkownik

Mam kilka ulubionych postaci, a mianowicie..: Itachi Uchina z "Naruto", Vicious z "Cowboy Bebop" Shiki z "Shingetsutan Tsukihime", oczywiście "Alucardo z Hellsinga"... niewiem dlaczego baka, ale najbardziej lubie dośc dziwne postacie, troche mroczne , tego typu.. okej

#78 2006-04-09 22:11:58

Obiwanshinobi
Użytkownik

makrunia napisał:

Ej no ale wiesz, ja mam prawo go nie lubić więc nie wiem czemu się unosisz jezor A moi francuski langłidż lubi

"To nie ja, to jakiś Szwed", jak powiedział rotmistrz Luśnia. Kto się unosi? I nie langłidż, tylko languiż.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-04-09 22:12:12)

#79 2006-04-09 23:32:37

makrunia
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:

I nie langłidż, tylko languiż.

Ja tam preferuje langłidż  ^__^ No sztóż, mamy inny akcent XD

makrunia napisał:

unosisz

Hmm... Użyłam złego słowa XD Powiedzmy, że się czepiasz xD

Ikari Shingi kun napisał:

Proszę tylko nie to... nie chcę byś mnie nienawidziła...

Przestań miewać takie doły i zajmij się sobą to wtedy pogadamy jezor

Ostatnio edytowany przez makrunia (2006-04-09 23:33:06)

#80 2006-04-09 23:41:53

Obiwanshinobi
Użytkownik

makrunia napisał:

Użyłam złego słowa XD Powiedzmy, że się czepiasz xD

A, to i owszem.

Stopka forum

© Animesub.info 2025