Nie jesteś zalogowany.
Tak wogóle nie wiem o co mu chodzi(komputerowi) wsadzam płyte i wszystko robie jak zawsze przy nagrywaniu a tera wyskoczyło mi takie coś [URL=http://img96.imageshack.us/my.php?image=z380ut23wt.jpg][/URL]
A nastepnie [URL=http://img83.imageshack.us/my.php?image=co3474ex.jpg][/URL]
Inne rzeczy normalnie nagrywam a jak chce tą jedną to jakoś sie pluje.
niektore plyty dvd nie da sie wypalic przy pomocy overburning'u, musisz sie z tym oswolic. dobra zasada: "nigdy nie wypalaj prawie pelnej plyty bo pozniej mozesz miec klopoty z odczytaniem danych na jej krancach", jest to czesto spowodowane duza moca lasera pod koniec wypalania i poniekad od zle wyprodukowanej plyty.
ps. "wkuzyc"->"wkurzyc".
Ostatnio edytowany przez shinma (2006-04-19 15:15:10)
masz za mało miejsca na DVD.
Ale to do cholery puste płyty DVD!! mają 4,7 GB a to zajmuje 4,5 GB
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2006-04-19 15:36:01)
Niektóre partie DVD mogą różnić się właśnie tymi kilkoma małymi megabajtami
Też tak kiedyś miałem Na szczęście na stnie posiadałem kilka szpul od różnych producentów. Przeglądnąłem połowę w NeroInfoTool i trafiłem na taką gdzie obraz się zapisze.
Próbuj!!!
EDIT:
Ale to do cholery puste płyty DVD!! mają 4,7 GB a to zajmuje 4,5 GB
Następny niepoinformowany
"Rzeczywista pojemność nagrywalnych płyt DVD"
Wszystkie nośniki jednowarstwowe DVD są sprzedawane z oznaczeniem 4,7 GB pojemności. Ale producenci czystych płytek, tak jak producenci dysków twardych, podają pojemność korzystając z przelicznika dziesiętnego a nei binarnego. Oznacza to w, że na płytkę 4,7 GB wejdzietak naprawdę nieco mniej danych. Prawdziwe pojemności płyt DVD w wersji "+R" to 4,377GB (4700 372 992 bajtów, czyli 4 483MB),a "R" - to 4,383GB (4706 074 624 bajtów, czyli 4 489MB)
Wszystko jasne?
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-04-19 15:47:55)
Wiem tak to już jest. Ja maksymalnie na płytkę DVD nagrałem 4,4GB dalej nie chciało, nie znam nikogo, kto by nagrał powyżej 4,5 GB.
Ostatnio edytowany przez Maku (2006-04-19 15:41:08)
Tam jest 4,7 GB ale pod warunkiem, że jako krotność potraktujemy 1000, a nie 1024 (czyli np gdy przyjmiemy, że 1 Mbajt to 1000 kbajtów, a nie tak jak na prawde czyli 1024).
Ĺťeby nadpalać płytkę DVD musisz nagrywać ją w trybie DAO, jednakże odradzam overburning DVD. Lepiej spróbować zmniejszyć materiał do nagrania.
Tak jak mowi Suchy. Musisz sobie po prostu zapamietac ze prawdziwa pojemnosc czystej plyty DVD to 4,38 GB (zreszta w Nero mozesz sobie to sprawdzic zagladajac do informacji o nosniku).
Wszystko już powiedziane zostało (by Suchy). Podobnie sytuacja ma się z dyskami twardymi. Kupujesz 120GB, a tu nagle kilka GB mniej .
Chwyt marketingowy.
a propo plyt to firma tdt zaprzestala produkcji dvd iprzezucila sie nablue ray ( podobno pracuja nad plytka ktora moze pomiescic okolo 200gb ) ciekawe ile sie bedzie ja nagrywac
Tak jak mowi Suchy.
Wszystko już powiedziane zostało (by Suchy).
A mnie tu nie było wcześniej I nie napisałem tego samego
Co do blue ray to ja mam bardzo mieszane uczucia co do tak wielkich nośników... Wiadomo kupujesz jedną płytę i luz cały dysk na nią wrzucasz...ale co jak ci taka płyta pęknie, np: w plecaku??
Co do blue ray to ja mam bardzo mieszane uczucia co do tak wielkich nośników... Wiadomo kupujesz jedną płytę i luz cały dysk na nią wrzucasz...ale co jak ci taka płyta pęknie, np: w plecaku??
To będzie raczej stosowane do backupów
Nie powiedziałbym. W nośnikach Blu zastosowano nową powierzchnię zabezpieczającą. Swojego czasu czytałem na necie swouite testy używania różnych narzędzi do próby zarysowania tej powierzchni i jeżeli chociaż w jednej dziesiątej są prawdziwe to nie musimy obawiać się o dane uszkodzone mechanicznie. Poza tym niebieski laser może wykorzystywać inną niż dotąd metodę nagrywania, nie po przez "naświetlanie" a po przez fizyczną mianę struktury nośnika (BTW technologia opracowana przez Polaków)
Ostatnio edytowany przez gracol (2006-04-19 18:50:02)
W nośnikach Blu zastosowano nową powierzchnię zabezpieczającą.
Ale nic ci po takiej powierzchni jak plyta peknie na pol.
amarthar napisał:Tak jak mowi Suchy.
dazzler napisał:Wszystko już powiedziane zostało (by Suchy).
A mnie tu nie było wcześniej I nie napisałem tego samego
"Chodziło mi o stwierdzenie, które napisał Suchy:
Tam jest 4,7 GB ale pod warunkiem, że jako krotność potraktujemy 1000, a nie 1024 (czyli np gdy przyjmiemy, że 1 Mbajt to 1000 kbajtów, a nie tak jak na prawde czyli 1024"
W swoim wywodzie powyższego stwierdzenia nie napisałeś - podałeś tylko pojemności wyrażone w MB i bajtach, a nie napisałeś skąd się to bierze.
Wątpie, że wam taka płytka pęknie w pleacku, ponieważ "opakowania", w których będą trzymane nośniki danych Blu-ray będą, według mnie, solidne i wytrzymałe (bodajże czytałem coś o propozycjach na takowe opakowania), więc nie ma co się martwić. No i to co już powiedział gracol, Blu-ray to innowacja w porównaniu do płyt CD, różnic jest wiele i sądzę, że nie ma po co tutaj się zagłębiać w te szczegóły i robić taką jakby "ściąge"/"streszczenie" (polecam: wikipedia, google, CDRinfo etc.)
Sądzę, że powinno też się zainteresować technologia zapisu HD DVD, która sądze będzie bardziej masowa niż Blu-ray i bardziej dostępna niż konkurencyjny produkt z uwagi na to, że ma gorsze parametry (nie jestem w stanie określić dokładnie jakie) i sądze, że nie mogąc nadrobić parametrów (lub nie chcąc ), to zmniejszą możliwość utraty mechanicznie i jakkolwiek innaczej.
To taki OffTopic z mojej strony Ponieważ problem został już rozwiązany, to trzeba się dzielić wiedzą i mieć jakąś swoją opinie, dodać coś od siebie :]
p0zdro
n0need <-- pamiętacie? Zawsze z pomocą!
W swoim wywodzie powyższego stwierdzenia nie napisałeś - podałeś tylko pojemności wyrażone w MB i bajtach, a nie napisałeś skąd się to bierze.
A to, to niby co?
[cytuj]producenci (...) podają pojemność korzystając z przelicznika dziesiętnego a nie binarnego.
Każdy siedmiolatek wie co to jest kod binarny a kto nie znaczegoś takiego jak przelicznik dziesiętny niech się wróci do podstawówki.
Wam naprawdę trzeba tłumaczyć "jak chłop krowie na rowie" - jak zwykła mawiać moja śp. babcia
Wątpie, że wam taka płytka pęknie w pleacku, ponieważ "opakowania", w których będą trzymane nośniki danych Blu-ray będą, według mnie, solidne i wytrzymałe (bodajże czytałem coś o propozycjach na takowe opakowania),
Na zwykłe CD lub DVD też są opakowania ale my nie mówimy w tej chwili o opakowaniach tylko o samych płytach bo jak znam życie to ludzie i tak nie będą nosić tych płyt w opakowaniach bo szkoda im będzie pieniędzy. Więc taka płyta noszona w zwykłej kopercie nawet ze wzmacnianą powierzchnią może pęknąć na pół i wtedy bedzie wielki płacz [placze][placze]
Sorki Kisiel, nie zauważyłem . Pisałem w pośpiechu.
Wam naprawdę trzeba tłumaczyć "jak chłop krowie na rowie"
Łyknij sobie coś na uspokojemnie poeto
Każdy siedmiolatek wie co to jest kod binarny a kto nie znaczegoś takiego jak przelicznik dziesiętny niech się wróci do podstawówki.
Mnie nie uczyli o systemie dziesiętnym i binarnym w podstawówce
Poza tym jakby przeprowadzić rozeznanie to założe się, że 95% badanych nie wiedziałoby co to jest "binarny"[los], a jak spytać dodatkowo o definicje to może 5% odpowie następująco: "no ten co są w nim 0 i 1 i komputerach się używa"
Ostatnio edytowany przez dazzler (2006-04-19 21:05:51)