Nie jesteś zalogowany.
Mysle, ze ten obrazek odpowie na pytanie w temacie
Ostatnio edytowany przez KAT (2006-04-23 23:13:41)
Znałe to, ale trzeba przyznać [respekt][respekt][respekt][respekt][respekt]
pdrwaa (ale jdnek mlyśe że piasł to po pjkaiu)
ps ciekawe czy nazwisko też jest zmienione
Ostatnio edytowany przez Atem (2006-04-23 23:29:20)
Hehe, widzę że wziąłeś przykład, ~Atem z tekstu który zapodał ~KAT, bo też widze zacząłeś pisać nie pokolei litery
Staaare, było swego czasu w CDA
sarte
hehe niezłe ale nie wszyscy tłumacze tak mają chociaż. heehehehe
Masz rację, ale ja na bank tak nie mam .
Ja tego nie znałem , ale muszę przyznać, że jest to osobliwe zjawisko - faktycznie pomimo zamiany kolejności liter w tekście, da się go "normalnie" przeczytać .
Mimo wszystko zawsze piszcie poprawnie na forum .
Dobre, też nie znałem, a co ciekawe to, co jest tam napisane to prawda.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Ja o tym wiedziałem już w podstawówce w 2 klasie. Facetka nas sprawdzała i zakrywała większość wyrazu, a my musieliśmy czytać.
pdrwaa (ale jdnek mlyśe że piasł to po pjkaiu)
ps ciekawe czy nazwisko też jest zmienione
To muszą być wyrazy jakie ciągle piszemy, czytamy etc. Z nazwiskami to nie wyjdzie, no bo jak możesz wiedzieć jak powinno być poprawnie jak je nigdy na oczy nie widziałeś. No chyba, że to bedzie jakieś bardzo znane nazwisko.
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2006-04-24 00:16:28)
Dobre czy też nie dobre, ale postawcie sie teraz na miejscu korekty i QC.
I co? Ĺyso?
To dowód, na to, że w fansubbingu wszytkie role są ważne, a nie tylko tłumacz.
Dobre czy też nie dobre, ale postawcie sie teraz na miejscu korekty i QC.
I co? Łyso?
Nie wiem jak tam u Was, ale ja zawsze nim coś podeślę komuś do sprawdzenia staram się wyeliminować literówki chociaż Wordem. Skrypt też przeczytam parę razy. Dzięki temu wiele literówek jest wyłapanych. Myślę, że sporo tłumaczy tak robi, a jak nie to zrobię w lato "wyspę" jak będę nad jeziorem.
I co? Zatkało kakao?
BTW, oczywiście nie znaczy to, że korekta "z zewnątrz" nie jest przydatna. Daje niesamowite efekty, jeśli korektor to osoba kompetentna.
Ostatnio edytowany przez Winged (2006-04-24 00:35:57)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Ja wogóle nie zauważyłem na początku o co chodzi, dopiero pod koniec tego tekstu skapłem się, że literki są poprzestawiane .
[roftl][roftl][roftl][roftl][roftl][roftl]
Ja tak samo jak strusic mialem
dobre
Niestety to smutna prawda.
Widziałem już wiele napisów z tej strony i bardzo często jest tyle błędów ortograficznych i innych literówek jakby to jakiś przedszkolak tłumaczył który angielski zna lepiej od polskiego.
Po prostu żałosne.
No wiadomo ze popelniamy wiele bledow , jak gdyby nie bylo polski jest jednym z trudniejszych jezykow,sam robie dosc duzo bledow ktore zostaja mi pokazane po czasie , no jednak zdania typu "Po prostu żałosne" wypowiedziane przez osobe ktora nie tlumaczy to jest wlasnie dla mnie zalosne, nie odnosze sie tu do jeden osoby, ale do ogolu ktorzy tak sie wypowiadaja.