Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam,
Mam taki problem bo niewiem jak zamienić dźwięk aac który jest połączony z plikiem mkv na mp3.
Wydobyć taki aac to oczywiście można lecz gorzej z przeróbką na mp3.
Bo aac w wersji 2 kanałowej na mp3 jest przerabiany lecz wersja 6 kanałowa nie jest przerabiana.
Proszę powiedzieć co mogę zrobić?
Wiesz.. To czy jest czy nie jest przerabiany, to w dużej mierze zależy od tego, czego używasz do przerabiania. A tym już nam się nie pochwaliłeś.
Zastosuj któres z poniższych:
- dekodowanie plików w Nero
- BeSweet + BeLight
- MeGui (jaknajnowszy)
- VirtualDubMod (włączasz FullProcessingMode, zaawansowane filtrowanie i budujesz schemat, w którym na wyjściu otrzymujesz 2 kanały, potem ustawiasz MP3 i wyciągasz audio do pliku).
Ostatnio edytowany przez Suchy (2006-04-28 18:56:40)
Na przykładzie vdm jak to zrobić?
Bo nic takiego nie mogę zrobić jak napisałeś.
Znaczy nic oprócz FullProcessingMode, zaawansowane filtrowanie.
Pojawia się taki błąd:
Audio filter graph lacks an output node
wez se jakis program do kodowania specjalny audio powiedzmy dBPower AMP albo Xilisoft Video To Audio Converter i masz git tam mozna ustawić ile kanałów moze miec dzwiek po konwersji.
mam program Xilisoft MP3 WAV Converter i bez problemu konwertuje aac 2 kanałowe a 6 kanałowych nie chce.Po prostu porzuca pracę na początku.
Xilisoft Video to Audio Converter nic nie daje.
Zawsze jest fail jak chcę przerobić na jakiś format aac 5.1
Miałem niedawno dokładnie taki sam problem: żaden program nie potrafił mi poprawnie przekodować aac 5.1, a niektóre nie potrafiły go nawet otworzyć (np.Nero WaveEditor). Najbliżej był Winamp , który co prawda przerobił mi go do mp3, jednak plik wyjściowy nie nadawał się do użytku. Zrobiłem więc tak:
1 Otworzyłem plik Winampem i przerobiłem go do wav-a (ważył przeszło 600MB).
2 Otrzymany plik otworzyłem za pomocą Nero WaveEditor i zapisałem jako mp3.
3 Alleluja! Nareszcie!
U mnie się udało więc mam nadzieję, że inni też nie będą mieć problemów.
hmm, czy ma ktoś jakieś nowe sposoby co do tej zmiany dzwieku? Probowalem juz wszystkimi mozliwymi sposobami i nadal nic, nie chce sie zmienic. Jakies pomysly?
Strony 1