Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Siemka. Możliwe że temat był już poruszany ale szukam i szukam, a znaleźć nie moge. Jak Wciągnąć napisy z pliku mkv do pliku tekstowego. Sciągnąłem sobie anime i chciałem je przekonwertować żeby odtworzyć je na moim telefonie. Problem tkwi w tym ze konwerter nie łapie tych napisów. Po przekonwertowaniu jest tylko sam obraz.
MKVextractGUI-1.5.5 to ściągnij i po sprawie
ściągnąłem, ale przy właczaniu programu wywala że mu brakuje mkvextrakt.exe albo mkvmerge.exe. co mam zrobić?
rozgryzłem to, ale wyeksportowało mi te napisy do pliku *.sub. jak je przekonwertować teraz do pliku txt w microDVD, albo jakimś innym ludzkim formacie? Jak otwieram tego suba notatnikem to same krzaczki tam są.
spsprawdziłei to wyciąga te napisy do vobsub czy coś takiego. zaraz sprawdze ten program co mi dałeś. CZytałem FAQ kilka razy w poszukiwaniu czegoś tam innego i nie mogłem sobie przypomnieć żeby tam było coś na ten temat, więc nie przyszło mido głowy zeby jeszcze raz tam zajrzeć.
a z pliku ogg jak wyciagnac napisy?
TA sie wykoleja na tych napisach. Nie chce ich czytać. Najpierw wywala że jest jakis błąd w tych napisach i pyta sie czy go naprawić i jak klikne tak to po wykonaniu operacji program zamyka sie.
Dobra poradziłem sobie. Trzeba było przekonwertować te napisy programem VobSub.
Chyba że klikną w tajemną ikonę (prawy górny róg)
Chyba to pdchodzi pod ten temat...czyli jeśli chce wrzucic pliktxt do mkv to musze uzyc wyżej podanych programów tylko,ze wszystko trzeba zrobic odwrotnie ;p?
Aby wrzucić do MKV wystarczy MKVtoolnix. MKV przyjmuje napisy w formatach: SRT, ASS/SSA, SUB, USF
Strony 1