Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Cześć!!!
Tak sobie myślałem o dawnych czasach i przypomniałem sobie, stare dobre gry planszowe. Ale nie chodzi mi o chińczyka tylko takie w których był Mistrz Gry i talia kart ze statystykami postaci oraz ich charakterystyką, kiedyś często w nie pogrywałem (rozgrywka trwała nawer ponad tydzień[hehe]) i dlatego takie pytanko.
Czy znacie może dobre gry na PC lub PSX\PS2 podobne właśnie do takich? Lub inne jak np. Animowane szachy (battle chess z Amig-i):D Ze swojej strony polecam np. Ether Lords II
świetny karciany RPG lub Yugi Oh! na PS2. Najlepiej w stylu Jrpg lub z grafą jak z Valkyrie Profile:D w stylu Anime...;)
Hmm nie wiem czy w pełni pojmuję ale
w might&magic można było w karczmach pogać w jakąś karciankę złożoną
no i jest Magic the Gathering na PC
i była karcianka pokemony na PC
Ostatnio edytowany przez prorobo (2006-05-06 15:28:38)
Bekonowi chyba chodzi o cos w stylu planszowki Magia i Miecz. Niestety takich to nie znam na kompa.
Co do animowanych szachow, to na stowe znajdziesz gdzies pecetowa wersje Battle Chess (sam ja mam) i jest jeszcze remake tego zwany Combat Chess (czy jakos tak).
ooo pamiętam MiM to były czasy ehh jak do tej pory zachowały mi się tylko 2 mapki
główna i miasto , no i postaci karty etc.
Na PS2 jest taka gierka co się zwie Itadaki Street Special wprawdzie żadna to karcianka, a raczej swoisty monopol z postaciami z FF i DQ i takimi tak różnymi bajerami.
Gra się przyjemnie tylko przydałoby sie znać choć podstawy japońskiego żeby się w menu nie zgubić
Bekonowi chyba chodzi o cos w stylu planszowki Magia i Miecz.
HA Ha właśnie ta gra żądziła o ile pamiętam to plansza składała się z 6 części no i karty były super.
Ostatnio edytowany przez Bekon (2006-05-06 16:53:32)
Jeżeli nie Chińczyk to co?
Jak to co polak:D
hmm Magia i Miecz kupiłem sobie ta gre kilka lat temu na Allegro
mam w ją w 98% kompletną
ale teraz mało kto lubi jeszcze grać w takie gry a szkoda:( to było naprawdę coś
pewnie zostawie ją sobie tak długo aż nauczę swoje dzieci w nią grać:D
HA Ha właśnie ta gra żądziła o ile pamiętam to plansza składała się z 6 części no i karty były super.
Widac miales starsze wydanie. Moja miala plansze papierowe rozkladane (ale moj wujek to tez mial ta wieloczesciowa :]
Jeszcze pamietam, ze byly do tego rozszerzenia, Podziemia, Miasto itp.
Moze jeszcze mam to gdzies w piwnicy. Chyba sobie poszukam
Ech, to byly czasy
Ostatnio edytowany przez amarthar (2006-05-06 17:20:38)
hmm Magia i Miecz
kupiłem sobie ta gre kilka lat temu na Allegro
mam w ją w 98% kompletną
ale teraz mało kto lubi jeszcze grać w takie gry a szkoda:( to było naprawdę coś
pewnie zostawie ją sobie tak długo aż nauczę swoje dzieci w nią grać:D
To mnie adoptuj a napewno pogramy (tylko zasady sobie przypomnieć, będe musiał).
~amarthar
tak to były czasy
a teraz tylko Monopol mi się ostał:D Tak rozszerzenia miałem i pamiętam pudełko jakoś w granatowym kolorze i kolo z pięknym mieczem. Jest teraz pare takich gier w dobrych sklepach (strasznie drogie i trudo dostać), ale tego chyba nic nie pobije no i trzeba umieć w to grać bo zasady wcale nie nalerzały do prostych. (Przynajmniej wtedy gdy miałem jakoś 7 może 8 lat:D)
Jeżeli nie Chińczyk to co?
Jak to co polak
Jin,a może raczej Chinka co?
Ostatnio edytowany przez Bekon (2006-05-06 22:22:56)
DISCIPLES II. Ot i wszystko. Turówka podobna nieco do HoM&M3, ale system walki ma bardziej karciany (trochę, jak w Golden Sun - jRPGu na Plejchłopka Advance'a). Tylko uprzedzam, żeby NIE kupować wersji podstawowej pt. "Mroczne Proroctwo", bo obydwa stand-alone dodatki: "Powrót Galleana" i "Bunt Elfów" zawierają wersję podstawową + możliwość zwiększenia rozdziałki itp. usprawnienia.
Gra uzależnia, jak nie wiem. Albo DISCIPLES II, albo "realne życie". Przepiękna grafika i muzyka, prawie doskonałe spolszczenie (nie do wiary, ale w ogóle nie żałowałem, że gram w wersję PL), jeden z bardziej "zerowych" i ergonomicznych interfejsów, z jakimi miałem do czynienia.
Dowcip na tym polega, że gra jest prostsza od Hirołsów, ale i niebanalna. Grafikę, to by aż się chciało polizać. Można grać w kilka osób na jednym kompie. To po prostu trzeba wypróbować.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-05-08 00:08:51)
Strony 1