Nie jesteś zalogowany.
Mam małą prośbę , skończyłem wczoraj wieczorem pracę "Dama z łasiczką (alien remake)" na konkurs graficzny o temacie "OBCY" wydawnictwa labiryntboox i portalu max3d.pl i potrzebuje opisu do pracy przetłumaczonego z naszego na angielski. Gdyby ktoś z tłumaczy był na tyle miły i mi to przetłumaczył w miarę prawidłowo (mój angielski jest na poziomie "Kali chcieć jeść" )
---tekst do tłumaczenia---
Praca zrobiona na równoległy ogólnopolski konkurs "OBCY" portalu max3d.pl i wydawnictwa labiryntboox, krótko mówiąc zainspirowany obrazem Leonarda da Vinci - Dama z łasiczką (znanego też jako "Dama z gronostajem") wpadłem na pomysł zrobienia jego innej "obcej" wersji. Jest to hipotetyczna próba odpowiedzi na pytanie "jak mógłby wyglądać obraz "Dama z łasiczką" gdyby nie został namalowany przez Leonarda na Ziemi tylko przez kogoś innego na obcej planecie.
---koniec tekstu---
Sorrki za OT, po prostu pomyslalem ze umieszczając prosbe tutaj bedzie większa szansa na pomoc.
Aha jeszcze link do pracy jakby ktos był ciekaw:
Dama z łasiczką (alien remake)
inne moje starsze wypociny jesli ktos jest ciekaw
Ostatnio edytowany przez Azakiel (2006-05-07 10:49:37)
Tłumaczenie od ręki i na szybko (w dodatki z samego rana ) dostałeś już na GG.
Ostrzegam, że zapewnie jest w nim dość sporo błędów (może nie tyle co merytorycznych co gramatycznych). Ale już jakiś schemat masz
Lepiej mi idzie przekłąd ANG->PL niż odwrotnie
Suchy, tak jest w przypadku każdego. Polskim umiesz się posługiwać i używasz go na codzień, więc nawet jeżeli nie wiesz dokładnie co znaczy dane zdanie po angielsku, to jednak da się tego domyślić i wymyślić zgrabne tłumaczenie. W przypadku tłumaczenia w odwrotną stronę trzeba już naprawdę porządnie znać angielski... aby się nie wygłupić ^_-.
Ostatnio edytowany przez Smoczek (2006-05-07 11:24:08)
Ty wez, sam robiles te obrazki wszystkie od zera?
Zgadam się z poprzednikami w 100%. Gratuluję umiejętności i coby nie mówić talentu. Ode mnie wielki
piękne arty, Gladiatorzy na tapecie
Ostatnio edytowany przez Logan (2006-05-07 13:32:48)
Poprostu PIÄKNE
Gladiatorzy na pulpicie!(poprostu trudno tego nie mieć na pulpicie)