#1 2006-05-07 18:16:41

Zgrzyt
Użytkownik

MAM pytanie w sprawie napisów do Those Who Hunt El

Otóż napisy są ale przy prawie wszystkich jest komentarz od niejakiego "f4jr2" (lol[fuj])
i  zawsze treść ta sama że (w skrócie) do kitu są. A ja chce was spytać jak naprawdę jest czy są złe czy dobre? zanim pobiorę tą serie chciałbym wiedzieć bo aż nie mogę się doczekać bo misja rozbierania elfek może być fajna.[hehe]

#2 2006-05-07 18:23:16

johny_lennon
Użytkownik

Odp: MAM pytanie w sprawie napisów do Those Who Hunt El

anime jest przednie to ci moge powiedziec ladnie sie przy tym usmialem, a co do napisow to nie wiem wstyd

#3 2006-05-07 18:25:47

kirei
Użytkownik

Ja tam bym na tego kolesia nie zwracał uwagi. Przy wszystkich napisach z tej serii dał ten sam komentarz. Dziwi mnie, że też mu się chciało.

#4 2006-05-07 18:28:19

Krid
Użytkownik

Nie oglądałem tej serii, więc napisów nie widziałem, ale chyba tu się o różne wersje hardsubów rozchodzi...

Krid.jpg

#5 2006-05-07 18:30:44

Piechur
Użytkownik

Ech Zgrzyt Tutaj masz reckę i wszystko staje się proste

#6 2006-05-07 18:33:23

Piter666
Użytkownik

Piechur napisał:

Ech Zgrzyt Tutaj masz reckę i wszystko staje się proste

A co ma recka Those Who Hunt Elves do jakosci softsubow PL? Chyba ze czegos tu nie rozumiem ukryty

#7 2006-05-07 19:23:43

slymsc
Użytkownik

OK może powiem coś w samoobronie (Ups, kolejna gafa polityczna... jezor) jako autor napisów.
Napisy nie są może cudownej jakości (no cóż pierwsze próby), do tego jeszcze w formacie TTM (powoli... nawet bardzo powoli próbuję je dopracowywać w wolnym czasie na MicroDVD), do tego tłumaczone były pod różne wersje (od tej z francuskimi napisami do wersji z angielskim dubbingiem), ale uważam, że nie zasługują na tak niską ocenę. Starałem się nie puszczać w eter baboli ortograficznych i jako tako logicznie posklecać zdania.[baka]

Z tego co korespondowałem z kolegą f4jr2 (szczerze mówiąc myślałem, że to jeden z moich znajomych i mu posłałem pewną burę;)) cała tak tragiczna ocena napisów wzięła się z tego, że posiadał on wersję z angielskim dubbingiem. I stąd ogromne nieścisłości w tym co wyglaszali bohaterowie po angielsku (hamarykańsku jak by powiedział Pawlak) a tym co "mówili" w polskich napisach.
Ja szczerze mówiąc wolałem wersję grupy honobono, nie tylko przez oryginalny japoński dubbing, ale także przez angielskie hardsuby, które, niestety (a może i stety), tłumaczyła osoba z większą ikrą, niż ta która wzięła za to kasę i "zdenniła" tłumaczenie do wersji zdubbingowanej. No ale to moja subiektywna ocena...[baka]

Dziękuję za chwilę uwagi. Odpływam...[hehe]

Ostatnio edytowany przez slymsc (2006-05-07 19:25:40)

Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...

#8 2006-05-07 19:34:36

Miszczu_beer
Użytkownik

Weźcie przestańcie z tym amerykańskim dubbungiem... każde dubbingowene anime jest do kitu!!! oni nie umieją podkładać głosów !!! to wygląda tak: podejdzie jakiś łom z kartą przeczyta co trzeba zapłacą jemu i sobie idzie. Sztab specjalistów poukłada to po swojemu i wydają. Ani nie ma w wym wyczucia ani nic!!! Orginalne Japońskie jest najlepsze (nawet jeśli nie wiem o czym gadają!) ale tam czuć emocje.

A nie,  sorki jest jedno z naprawdę dobrym dubbingiem oddającym emcje - Golden Boy, ale to jest jednyny wyjątek !

#9 2006-05-07 19:48:25

Zgrzyt
Użytkownik

o Hellsing miał moim zdaniem niezły dubbing

#10 2006-09-12 10:08:32

Obiwanshinobi
Użytkownik

slymsc napisał:

Ja szczerze mówiąc wolałem wersję grupy honobono, nie tylko przez oryginalny japoński dubbing, ale także przez angielskie hardsuby

Ponieważ na stronie http://www.spisoft.net/Honobono/ nie widzę śladu po Those Who Hunt Elves, pozwolę sobie spytać: oni to skończyli? Jak mogą być oznaczone pliki z ich wersją? Proszę o jakąś przykładową nazwę pliku, tudzież jego rozmiar (spróbuję poszukać eMule'em).

Stopka forum

© Animesub.info 2024