Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Jak w prosty i szybki sposób można sprawdzić jaki kod będzie miał kolor który sobie upatrzyłem, chodzi o te 6 znaków, jest coś co pozwala z palety kolorów wybrać kolor a następnie pokazuje kod koloru?
Chodzi ci o kod w systemie hexadecymalnym. Też by mi się takie coś przydało.
TUTAJ możesz naleźć kolory wraz z kodami tylko pamiętaj, że do napisów kody wpisuje się od końca np: Na stronie jest FF9900 więc ty w napisach wpisujesz 0099FF.
Dzięki stary, przyda mi się takie coś.
A ja mam pytanie, czy ta strona na pewno dobrze przetwarza kolory?? Bo kiedys mialem programik, ktory przetwarzal, ale w przypadku walorow robil sieczke. Wiec od tamtej pory do kolorow uzywam tylko i wylacznie medusy. Stworzenie koloru zajmuje mi doslownie 25 sekund (no chyba ze nie wiem jaki chce kolor uzyskac8-D)(zreszta jak wroce do domu to to sprawdze)
Ale trzeba przyznac ze stronka wyglada fajnie i uzytkowanie jest bardzo przyjemne[respekt]
Ostatnio edytowany przez waski_jestem (2006-05-09 15:03:56)
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
ja mam inne pytanie...
czy istnieje jakis program który szybko mi usunie całe formatowanie ?? kolory, pogrubienia itp. ??
bardzo mi na tym zalezy a ręczne zmienianie nie jest zbyt wygodne
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
Hmmm... znaczników kolorów jest niewiele, więc tylko chwilkę zajmie ci ich wyeliminowanie, np. zwykłym notatnikiem i zamieniamiem
aha no tak zapomnialem podac typu pliku
więc chcę usunąć znaczniki mDVD z pliku txt i zapisac napisy do txt lub srt.
ard, Twoj sposób nie działa, bo jak skonwertuję w subtitle workshop napisy do srt to znacznkiki mi pozostają
gracol, moze i tak duzo ich nie jest ale jak sie ma kilkaset takich plików to sie roboty odechciewa.
BTW. ewentualnie potrzebowalbym jakis program w którym moge zdefiniowac co ma usuwac z tekstu
He'h, uĹźyj Sub-Edita - najlepszy do mDVD i uĹźyj opcji Napisy -> Popraw napisy -> usuĹ kody mDVD
I nie spamowaÄ mi tu, o kolorkach byĹo juĹź kilka tematĂłw
Imperare sibi maximum est imperium
oooo
Kane, jesteś wielki !!
co do spamu, nie chciałem spamować, wpisałem problem chyba do dobrego tematu... dzieki za pomoc jeszcze raz
Użyj programu: "naprawiacz" dość, że eliminuje sporo błędów z napisów to potrafi usuwać
ich formatowanie (w tym i kolory) trzeba ustawić w opcjach programu i po kłopocie.
Kane, jesteĹ wielki !!
Nie wiem czy wielki, ale na pewno wysoki
He'h, 3-4 czy 5 rozwiÄ
zaĹ tego samego (powtĂłrzonego zresztÄ
) problemu zamykam temat
Jak tak dalej pĂłjdzie pobijÄ rekord
Imperare sibi maximum est imperium
Strony 1