Nie jesteś zalogowany.
No winc mam taki problem. Ściągam ostatnio torrenta z [Exiled-Destiny]_Mermaid_Forest_Complete no i okazuje się, że przy odpalaniu 3 epa w MPC i SEP wyskakuje błąd "Invalid first byte of EBML ID:00". Co to może być i jak się tego pozbyć? Na dysku zainstalowany mam CCCP. Poza tym inne pliki działają normalnie. Pomyślałem też, że może plik się nie dociągnął ale ponowne hashowanie w BitComecie wykazało, że plik sciągnął się cały.
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Kurcze... w sumie Ard napisał wszystko co trzeba 1 linkiem
Ale można zacząć od czegoś prostrzego.. Spróbuj to otworzyć w VDMod (z ustawionym agresywnym przebudowaniem indexu)
Nom byłem na tej stronce i chyba przeczytam ją uważnie :] Jak widać na google, nie ma za wiele osób z tym problemem. Po wpisaniu tekstu "Invalid first byte of EBML ID:00" znajduje zaledwie 6 odpowiedzi :/
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
w twoim przypadku patrz na 2-gą stronę (na forum gdzie linkuje Ard)
podają tam link do jakiegoś "ReClock DirectShow Filter".
swoją drogą współczuję, szukać teraz przyczyny dlaczego akurat ten nie idzie a inne chodzą
Najprawdopodbniej nagłówek pliku ACI jest niezgodny z standardami i standardowy splitter, quartz.dll nie daje sobie rady. Spróbuj otworzyć to w VDMod jak pisałem. Możliwe, że jeśli da rade otworzyć to będzie można zapisac to z nowym nagłówkiem. Innym rozwiązaniem może być włączenie używania Splittera Haali'ego do plików AVI, może da radę.
Jak te dwa szybkie i prostrze sposoby nei dadza rady, to zostają te opisane na Doom9