Nie jesteś zalogowany.
Tak jak w temacie co mi możecie polecić, bo na Elfen Lied się zawiodłem niestety[szalony]
Higurashi no Naku Koro ni!!!
Angels Egg
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Angels Egg
przypuszczam, że to jakaś perełka twórcy GiTSA słyszałem niestety kiepskie opinie
Higurashi no Naku Koro ni!!!
hmm wygląda na nice serie po screenie z anidb, ale może jakiś krótki opis?
Wanderer napisał:Angels Egg
przypuszczam, że to jakaś perełka twórcy GiTSA słyszałem niestety kiepskie opinie
Zależy co lubisz. Anime jest dość ciężkie i nie dla przeciętnego odbiorcy, który lubi akcję i majteczki. W anime mało jest dialogów, właściwie "po cichu" przedstawiona jest podróż dziwnej dziewczynki przez dziwne mroczne miasto. Jest mnóstwo symboli i nawiązań. Całe anime hipnotyzuje. Ale żeby odebrać cały ten klimat, najlepiej oglądać w nocy. Zgasić światło, włożyć słuchawki na uszy i skupić się na filmie. Gwarantuję, że jak będziesz szedł spać, będziesz miał ten film przed oczami. Film może sam w sobie straszny nie jest, ale sceny przypominają sen, i to nie łagodny, ale koszmar
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Naprawdę polecam The Wathering Continent... to jest to co tygryski lubią najbardziej.[yahoo]
A wĹaĹnie po maturce miaĹem sobie obejrzyÄ Elfen Lied. AĹź takie sĹabe jest?
KiedyĹ oglÄ
daĹem takie anime, w ktĂłrym z maĹej dziewczynki zrobiono ĹmiercionoĹnÄ
broĹ.
Takie 'krwiste' to one nie byĹo, ale wraĹźenie robiĹo (szczegĂłlnie zakoĹczenie)
TytuĹu jednak nie pamiÄtam:P
Gunslinger Girl, akcja toczy się we Włoszech, głównymi bohaterkami są dziewczynki po przebytym praniu mózgu. Dobre Anime, choć nie jest straszne.
Elfen Lied, Higurashi no Naku Koro Ni
A właśnie po maturce miałem sobie obejrzyć Elfen Lied. Aż takie słabe jest?
Kiedyś oglądałem takie anime, w którym z małej dziewczynki zrobiono śmiercionośną broń.
Takie 'krwiste' to one nie było, ale wrażenie robiło (szczególnie zakończenie)
Tytułu jednak nie pamiętam:P
Mi się wydaję, że mówisz o Saikano : P
Ja polecę Kakurenbo - może nie jest aż takie straszne, ale ma świetny klimat *zwłaszcza jak oglądasz w nocy*
Gunslinger Girl świetne nie straszne lecz klimatyczne[okej]
Fakt, o czym ja myśle ostatnio, że mi takie anime z głowy wypało:(
jak straszne to moze akira klasyk ale jest tam pare obrzydliwych momentow
Muminki:P
Aaaaaaaaaaaaaaaa......!!!!![zezik]
no co chcesz zgrzyt ;p ja się np. bałem na muminkach jak byłem mały, a dokładnie takiej jednej postaci, ale już jej nie pamiętam:P
no co chcesz zgrzyt ;p ja się np. bałem na muminkach jak byłem mały, a dokładnie takiej jednej postaci, ale już jej nie pamiętam:P
Chyba masz na myśli Muke ale daaaawno to oglądałem więc nie pamiętam dokładnie
faktycznie to był muka to anime coś w sobie ma skoro tak to wspominamy, bo nawet przebiło pod tym względem DB
Hundred Stories lub Le Portrait de Petit Cossette czemu o tym nikt nie wspomniał
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2006-05-23 19:36:42)
Zielony napisał:Chyba masz na myśli Muke ale daaaawno to oglądałem więc nie pamiętam dokładnie
Bukę;)
Teraz lecą powtórki na tvp1. Fajny powrót do przeszłości.
aha dzięki