Nie jesteś zalogowany.
Ostatnio przeglądając strony internetowe o animacji natknołem sie na coś takiego...
http://images.google.pl/imgres?imgurl=h … l%26sa%3DN
co o tym myślicie? plagiat?? [respekt]
Zacznijmy od tego, że oryginalna pszczółka maja jest produkcji właśnie nippon animation, więc to żaden plagiat
Według mnie nie, ponieważ Pszczóła Maja to jest anime, o czym znaczna część użytkowników o tym wie.
Zdecydowanie plagiat .Japończycy splagiatowali Japończyków
Człowieku, gdzie tu się chowałeś przez ostatnie kilka lat?
Dokładniej, jest to koprodukcja japońsko-niemiecko-austriacka.
Temat: Japońska pszczułka Maja???
pszczułka OMFG -
Chciał zabłysnąć, ale cosik nie wyszło.
Ostatnio edytowany przez Psychopata (2006-05-26 14:55:56)
~B@ku - nie pisze się pszczułka tylko przczułka. Po "p" zawsze piszemy "rz".
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
A ja i tak wolałem Gucia.
sorka ale kiedy na AXN leciało Sakura Wars? bo to że Siedmiu Samurajów leciało to wiem.
Przecież pisze. Leciało 2 lata temu.
Tak generalnie to się pisze pszczółka[baka]
A nie pshchoołka?[baka]
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Nie o to chodzi że pszczółka jest Anime. Ale o to chodzi, że polacy tak cenią pszczółke, ale jedznoczesnie nie cenią Anime.
Ale może gdyby te Anime które pokazuje ciało i przemoc było pokazywane wieczorem. Zamiast tego nudnego co teraz, może świadomość by się podniosła i zostało docenione to co tego jest warte.:D:D:D
Ostatnio edytowany przez constans73 (2006-05-26 16:44:45)
Taaa, niech dadzą Berserka, Elfen Lieda, Gantza, Higurashi albo coś jeszcze innego jako wieczorynkę
To co jest pokazywane wieczorem, to Wieczorynka. A to mają oglądać dzieci. A im raczej nie pokażesz ciała i przemocy. Równie dobrze możesz im pozwolić oglądać film po 22.00
Wanderer mój typ to bshchoouqua:P a o to kiedys piwo wygrałem bo mój kuzyn mówił że jestem idiotą że mówię, iż pszczólka maja jest japońska:D
B@ku dopiero w szoku będziesz jak się o muminkach prawdy dowiesz
Dobra teraz konkrety, bo z tego, co widzę kilka osób poprawia B@ku zamiast dać info.
Tytuł Oryginalny: SHIN MITSUBACHI MAYA MONOGATARI
Tytuł Angielski: The Adventures of Maya the Honeybee
Produkcja: Zuiyo - Taurus Film (późniejsze NIPPON ANIMATION APOLLO FILM)
Rok Produkcji 1982 (miałem roczek hihi)
Liczba odcinków 52
Kontynuacja: Film kinowy
Emisja Polska TVP1 2 wydania na 5 i 4 kasetach VHS.
Emisja Zagraniczna ZDF Niemiecka
Więcej info, w KOMPENDIUM KAWAII nr3 Polski Anime Guide strona 185
Macie książki to czytać proszę a nie zdobić pułki żeby kumple widzieli, że sporo wiecie a pewnie treści nawet nie znacie. Oczywiście niech każdy z Was oceni sam Siebie czy ten tekst tyczy się również "mnie samego". B@ku nie wiedział a Wszyscy jadą po nim na całą stronę forum i wcale mi się to, nie podoba.[fuj] Forum ma Nam pomagać, a nie dołować[zly]
Ostatnio edytowany przez Bekon (2006-05-26 21:40:53)