Nie jesteś zalogowany.
Chciałbym poznać wasze opinie na temat anime które pojawia sie w tytule. Mnie poprostu zauroczyło ,a w szczegulności muzyka z rozpoczęcia i ogólnie wszystkie dźwieki. Troche szukałem informacji o tym anime jednak jeśli ktos wie o jakichś dodatkowych epizodach lub filmach opowiadających tą historię to będę wdźęczny za nie. Kurde jak sobie pomyśle że jest tylko 12 ep. to mi sie jakoś smutniej robi bo mi jakoś mało.
zgadzam sie z przedmowca, anime bardzo fajne, szkoda ze tak malo epkow, ogolnie jedno z lepszych jakie widzialem
Anime bardzo dobre -nawet po kilku miesiącach wracam do tego anime aby jeszcze raz obejrzeć.A muzyka -aż łza się kręci w oku. Mogę ci polecić też With Hunter Robin - to tej samej grupy co Shingetsutan Tsukihime.:P
NO anime zaje....powiedzmy że super, trochę krótkie, mroczne, i główny bohater bohater przeleciał ją(to chyba mało ważne) a co do muzyki z rozpoczęcia to jest to z nielicznych anime w których słuchałem OP dwa razy w każdym odcinku zanim zacząłem oglądać.
i główny bohater bohater przeleciał ją(to chyba mało ważne)
Biorac pod uwage charakter statystycznego meskiego bohatera anime to bardzo wazne
Ogolnie bardzo przyjemnie sie ogladalo to anime i az zal ze takie krotkie
Ostatnio edytowany przez m_jay (2006-05-29 20:19:38)
Anime bardzo dobre -nawet po kilku miesiącach wracam do tego anime aby jeszcze raz obejrzeć.A muzyka -aż łza się kręci w oku.
Racja, racja w 100%. Świetne anime,bardzo ciekawa historia, wg mnie dobrze rozwinięta mimo tych cudownych 12 epków. Zbytnio nie lubuję się w takich klimatach (mroczne i tego typu)przyznam, że cholernie wciągnęło mnie to anime, tak mnie wessało, że oglądałem je dwa razy i mam do niego sentyment. Zdecydowanie za krótkie, chciało by się więcej. Czuję, że jeszcze nie raz wrócę do tej serii.;). Muszę przyznać, że akurat muzyki za bardzo nie pamiętam[baka]
Ostatnio edytowany przez nuito (2006-05-29 20:29:29)
polecam to anime , jedno z lepszych.
a do tego jeszcze bohaterka
dla mnie troche wiało nudą w niekórych odcinkach
Anime Shingetsutan Tsukihime jest bardzo trudno oglądać bez znajomości gry. Seria jest mocno wyrwana z kontekstu i bardzo wiele rzeczy jest niewyjaśnionych lub potraktowanych powierzchownie.
Tutaj macie garść informacji (po angielsku ):
http://www.geocities.com/max3075/tsukih … ampire.htm
Anime Shingetsutan Tsukihime jest bardzo trudno oglądać bez znajomości gry. Seria jest mocno wyrwana z kontekstu i bardzo wiele rzeczy jest niewyjaśnionych lub potraktowanych powierzchownie.
Tutaj macie garść informacji (po angielsku ):
http://www.geocities.com/max3075/tsukih … ampire.htm
to jest jakas gra?? mozecie podac tytul tej gierki?
Tak, jest taka gra - niekomercyjna, która cieszy/ła (???) się dużą popularnością w Japoniii, stworzona przez TYPE-MOON (od nich jest gra "Fate/stay night" - pewnie przy anime też współpracują).
Kontynuacją gry "Tsukihime" są "Melty Blood" i "Kagetsu Toya", ale żeby w to grać trzeba znać japoński, bo chyba brak tłumaczeń angielskich.
Ostatnio edytowany przez Anaka (2006-05-30 13:06:32)
Błądziłem po tym forum, błądziłem aż wreszcie natknąłem się na jeden z moich ulubionych tytułów (obok FMP!). Aż dziw bierze, że tak mało postów w temacie (po dyspucie na temat Elfen Lied albo Shuffle rozbolała mnie głowa). Oczywiście bardzo dziękuję za link, naprawdę masa ciekawych informacji tak o Shingetsutan jak i Fate.
Co się podobało? Wszystko, gdyż to świetne anime jest. Niebanalna historia z trochę innymi bohaterami. Jedyny minusem jest to, że po obejrzeniu serii straciłem całe kilogramy szacunku do Fate. Drużyna Graala wymięka na całej linii...
Ściągać, oglądać i pluć sobie w brodę, że dopiero teraz!
Serie, ogladalem dosc dawno chyba z 1,5 roku temu bylo to pierwsze anime ktore obejzalem na kompie. Seria naprawde wspaniala. Troche szkoda, ze taka krotka (spokojnie mogli zrobic z 24 epy jak w fate) ale mozliwe tez, ze wtedy by stracila swoj klimat. Muzyka jaka jest odgrywana podczas seansu jest naprawde swietna. Kreska naprawde jest dobra i fabula choc na poczatku wydaje sie zakrecona i tajemnicza jest naprawde dobra i chyba to jest jej urok.
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
To Anime jest super , naprawde wszystkim polecam ... koniec smutny ale ogólnie boska animka
Czy smutny...zależy od interpretacji,SPOILER w końcu przysięga to przysięga. Czas to pojęcie względne KONIEC Thx Krid, ale chyba mimo wszystko jesteś ciut przewrażliwiony.
Ostatnio edytowany przez Trips (2006-06-20 19:54:31)
Hmm...
>>>>>>SPOILER<<<<<<<
Tak naprawdę to do końca nie jestem pewien czy się nie spotkali ponownie. Przy samej końcówce Shiki wspomina słowa wypowiedziane do Arcueid na temat jego propozycji, że jak się wszystko skończy to pójdą znów na randkę, bez żadnych zobowiązań. A tym bardziej, że ona obiecała...
A co do akcji pierzynowej... Bardzo mnie to zaskoczyło. W jednej chwili ją czule obejmuje, a potem cyk! I już są w łóżku:)
>>>>>>KONIEC SPOILERA<<<<<<<
Seria, choć krótka, jest naprawdę godna uwagi. Muzyka jest boska(opening i ending są zaj******). Już pierwszy ep wbił mnie w krzesło:). Chodzi mi o tą akcje jak Shiki biegnie za Arcueid z tym swoim nożem... Muzyka w tym momencie(jak ja kocham skrzypce) jest tak dobrana, że kilka razy oglądałem tą akcje zanim zacząłem oglądać dalej tego ep:).
Kreska też jest ładna. Szczególnie tło przykuwa uwagę. Naprawdę jest to starannie wykonane.
Fabuła... Intryga sięgająca wiele lat wstecz, rodzinna tajemnica... Muszę przyznać, że mnie zaskoczyli w paru momentach ;p, ale wszystko się przy końcu wyjaśnia. Autorzy uniknęli zbytniego okrywania tajemnicą historii rodziny i chwała im za to!
Serie oceniam ogólnie na 9/10(jednak to zakończenie:(, nie lubię niepewności)
Kurde no wspaniałe anime a muzyka no poprostu miodzio. Zna ktoś moze linka do OST Shingetsutan tsukihime??
Anime przecudowne.
He widze że nie tylko mnie zauroczyła muzyka a zwłaszcza w openingu.
Oh a anime rzeczywiście któtkie,wielka szkoda.
A może doczekamy sie jakiegoś specjalnego odcinka.:P
Link do osta Shingetsutan Tsukihime :
http://gh.ffshrine.org/soundtracks/s