#1 2006-06-06 12:23:07

KAT
Użytkownik

Problem z AVI (nie odtwarza sie dzwiek)

y0. Zassiolem sobie filma i mam taki problem. Jak go sciagalem i dawalem podczas ssania podglad, to wszystko bylo ok, dzwiek byl. Natomiast gdy juz film sciaglem i odpalam go w playera to obraz jest a dzwieku jak byl, tak nie ma :\ Odpalilem film w VD no i patrze a tam dzwiek jest... No to zaznaczam direct stream copy i zapisuje jako AVI... wszystko pieknie ale gdzies tak przy 80% VD stoi i nic nie robi... tylko czas leci razem z czasem do zakonczenia operacji (caly czas sie zwiekszaja). W logu dostaje taki blad:

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

[i] Starting up: VirtualDubMod build 2366/release

[*] AVI: Opening file "D:\Filmy\Cannibal Ferox 2 (Aka Nudo E Selvaggio)
    ok.avi"

[*] Beginning dub operation.

[!] Dub: I/O thread has not cycled for ten seconds -- possible livelock.
    (Thread location: 7C90EB94)

[!] Dub: Processing thread has not cycled for ten seconds -- possible
    livelock. (Thread location: 7C90EB94)

[!] Dub: Processing thread has not cycled for ten seconds -- possible
    livelock. (Thread location: 7C90EB94)

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

I tak caly czas. Jak wcisne anulowanie operacji do dostaje nastepujaca wiadomosc:

Audio samples 169202-169202 could not be read in the source. The file may be corrupted.

No i nie mam troche pojecia juz co robic :/ Probowalem wyciagnac sama sciezke dzwiekowa by wrzucic ja poprostu od nowa ale dzieje sie to samo :\ shithappens Jest mi ktos w stanie pomoc?

#2 2006-06-06 13:40:35

gracol
Użytkownik

Odp: Problem z AVI (nie odtwarza sie dzwiek)

A próbowałeś go rehashować i dociągnąć uszkodzone części pliku?

#3 2006-06-06 13:41:25

Hatake
Użytkownik

Audio samples 169202-169202 could not be read in the source. The file may be corrupted.

przetłumacz sobie to...ja tam zbytnio nie pomogę bo jeszcze tak nie miałem, ale to własnie moja wskazówka smile jak mam jakiś błąd to zawsze sobie przetłumaczam go, choćby czasami po to by wiedzieć z czym mam do czynienia. a czasami pomaga mi to rozwiazać problem. smile

EDIT: o właśnie widzę, że gracol napisał to co ewentualnie mogłem podejrzewać, tylko że na torrentach nie ma podglądu smile pewno jakiś p2p co? możliwe, że poprostu plik ma ukodzoną część w dźwięku. albo tak ci się zassał.

Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-06-06 13:42:57)

#4 2006-06-06 14:03:43

KAT
Użytkownik

Ech wiem co oznacza ten blad oczkod Ale ta wiedza nistety mi nie pomaga smutny Film ssalem emulem. Mozna go tam jakos przehashowac czy cus? Bo sie nie znaju jezor

#5 2006-06-06 14:58:37

Krid
Użytkownik

Jeśli dobrze pamiętam, to jest do tego program, chyba donkey doctor, lub coś o podobnej nazwie.

Krid.jpg

#6 2006-06-06 15:41:09

Suchy
Użytkownik

więc tak:
1) Już umieszczony plik może być zły. W tej sytuacji nie będzie nam zostawało nic jak go naprawić i pogodzić się z utratą pewnej ilości danych z tego pliku. Jeżeli CRC pliku, który masz jest takie samo jak oficjalne CRC (szukaj np na AniDB), to niestety jest to właśnie ta sytuacja.
2) Plik może się źle ściągać. Proponuję tak jak Gracol napisał: zrehashować go. Ewentualnie rozejrzeć sie za innym źródłem tego samego pliku (np jeśli plik był z Emule, to spróbowac go ściągnąć z Torrenta, ale dociągając go do tego już ściąniętego z emule)
3) Możesz mieć uszkodzony RAM co może skutkować błędnym hashowaniem pliku
4) Possible livelock występuje właśnie zazwyczaj wtedy, kiedy plik jest uszkodzony. Czasami jest to też fałszywy alarm. Wtedy pomaga zmiana kolejności dekoderów audio w "Dźwiękach i urządzeniach audio" (bodajże MP3 musi być pierwszy).
5) Spróbuj otworzyć plik w GoldWave, tudzież innym programie przyjmującym audio z plików AVI. Tam rekompresuj dźwięk i na końcu połącz z obrazem zastępując starty (VDmod).
6) W czym odtwarzasz? Próbowałeś MPC?
7) Czy w VDMod masz obraz do końca?
8) A próbowałeś przeskanować plik w VDMod?

#7 2006-06-06 16:26:46

KAT
Użytkownik

ad1: Jest to film, nie anime. Nie mam zadej informacji o CRC pliku.
ad2: Ten film jest tylko na emule. To jest rarytas, ciezko dostac takie cos z innych zrodel niz emule.
ad3: Odpada.
ad4: Nie pomoglo.
ad5: Dobry pomysl, aczkolwiek jak odpalam ten film w goldwave to mam przez chwile okienko o dekompresji pliku poczym ono znika i pokazuje sie drugie czarne okienko bez zadnego sladu dzwieku. Nie pomglo smutny
ad6: Subedit, WMP, MPC - nic z tego nie odtwarza go z dzwiekiem poza VD.
ad7: VDMod nie odtwarza mi w ogole plynnie zadnego filmu, nie wiem czemu. Za to VD odtwarza plynnie. Jak zapodaj w VD ten film to na poczatku jest ok, ale jak juz tak przewijam pod koniec to dostaje blad: The audio codec reported an error while decompressing audio data. Error code: 512 (ACMERR_NOTPOSSIBLE). Natomiast z tego o widze to playery ktore odtwarzaja mi ten fil;m bez dzwieku, odtwarzaja ta koncowke bez blednie. Wiec blad pewnie jest przez ta audio smutny (Za to w VD moge przegladac sobie wszystkie klatki filmu, jesli nie nacisne tylko PLAY pod koniec.)
ad8: Nie skanowalem, nie wiem o ktora opcje chodzi smutny

#8 2006-06-06 16:58:38

Suchy
Użytkownik

skanowanie masz w video->Scan video stream for errors->Scan

#9 2006-06-06 17:41:03

KAT
Użytkownik

Przeskanowalem, VD zwrocil mi taki status: 11240 frames masked (122 frames bad, 11118 frames good but undecodable. Ale tu i tak rozchodzi sie o to glupie audio raczej. Nadal nie wiem jak moge rozwiazac ten problem :|

Znalazlem hash pliku:
7F108AF5910B8639288552493A638FC2

To jest hash ktory mi pokazuje emule w zakladce Pliki. Wiec nie wiem czy to jest oryginalny hash z poprawnego pliku czy hash z mojego uszkodzonego. Aczkolwiek dalem W Windows Commanderze opcja Create CRC Checksum (SFV Format...)

I otrzymalem taki plik:
; Generated by WIN-SFV32 v1.0
; (Compatible: Windows Commander 5.11)
Cannibal Ferox 2 (Aka Nudo E Selvaggio) ok.avi D863FF0A

Hmm....

Ostatnio edytowany przez KAT (2006-06-06 18:04:13)

Stopka forum

© Animesub.info 2024