#1 2006-06-18 00:39:30

Satanael
Użytkownik

xxxHOLiC

Własnie zobaczyłem 7 epek tego anime i jestem w ciężkim szoku. Konkretnie chodzi o animację. Dosłownie DNO. Dawno nie widziałem tak złego anime pod wzgledem wizualnym. Katastrofa. Tak choćby zatrzymało się gdzieś w połowie lat 80-ych. Rysownikom chyba kredek zabrakło i mieli tylko podstawowe 16 kolorów. Dodatkowo tła - można powiedzieć, że ich nie ma. Zastanawiam się teraz czy ściągać dalsze odcinki, bo moje oczy tego nie zniosą. Może i robie się trochę wybredny po zobaczeniu kilkuset odcinków róznych anime, ale dawno na takiego gniota nie trafiłem. A manga jest dość interesująca. Jak ktoś jest choć trochę uczulony na warstwę wizualną, to niech ten tytuł omija szerokim łukiem. beznadzieja

#2 2006-06-18 00:41:39

Logan
Użytkownik

Odp: xxxHOLiC

Po obejrzeniu Movie nawet nie popratrzyłem w stronę serii[kupa] to mało powiedziane. wielki respekt dla twórcy tego anime.

#3 2006-06-18 01:14:57

mbell
Użytkownik

No cóż, znam sporo gorszych anime od w/w. Mnie zaintrygowała właśnie kreska tego anime. Taka deformacja pozwalajaca na nadanie umownośći i lekkości dość ciężkiej w sumie histori. Widzialem tylko 2 odcinki i trudno mi się wypowiadać na temat fabuły jednak pani "czarownica" zrobiła ma mnie very sympatyczne wrażenie. Szkoda jeśli anime zrobi się schematyczne i z odcinka na odcinek będzie omawiać jaką "poradę" czarownicy.
Czyżby kolejna osoba dołącza do "starej gwardii" czyli "dawniej to się robiło anime nie to co teraz"? Muszę zerknąć na to anime czy to prawda co piszesz, a może to tylko taka reklama negatywna?

gg - już działa
Google+     m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny

#4 2006-06-18 01:48:25

fef212
Użytkownik

Nie wiem, widzialem tylko jakies OAV i mysle, ze ''groteskowa' kreska jest jak najbardziej zamierzona i jak najbardziej na miejscu.

#5 2006-06-18 09:09:35

Psychopata
Użytkownik

A ja moge tylko pochwalić, to anime. Przypadło mi do gustu.  Z tych anime, co teraz wychodzą, jest to jedne z najlepszych. (dla mnie)

#6 2006-06-18 10:07:03

Gumcia
Użytkownik

A ja lubie (prawie ) wszystkie anime Clampa. Ta nie jest taka zla ;p

#7 2006-06-18 10:38:48

Satanael
Użytkownik

~mbell bynajmniej nie jest to negatywna reklama. Te anime to jest poprostu kupa animacyjna. Jeszcze pierwsze kilka epków trzymało poziom, ale ten 7 w moim przypadku przelał czarę goryczy. I niestety robi się też schematycznie tzn. kolejne porady :/ Ja przynajmniej tak to odbieram.

"Dawniej to się robiło anime nie to co teraz."

#8 2006-06-18 10:52:52

Psychopata
Użytkownik

No ja 7 jeszcze nie widziałem, ale poprzednie podobały mi się.

#9 2006-06-18 20:56:38

wariacik
Użytkownik

Własnie widziałem film i też miałem problem z przyzwyczajeniem się do kreski, ale mimo to zabiore się za serie.

Akurat skończyłem pierwszy sezon Tsubasa Chrolicle i mam zabrać się za film więc byłem mile zaskoczony przeplataniem się wątków.

#10 2008-05-04 00:01:37

KKnD
Zbanowany

Właśnie skończyłem oglądać serie TV i jestem w ciężkim szoku. To jest tak brzydkie że aż Chce mi sie oglądać 2 część.
Tak brzydkiej grafiki dawno nie widziałem, to jest tak piękne w stosunku do mojego 2 z 3 ulubionych studiów (gonzo) że aż ciekawe. (ah te szare plamy zamiast tłumów niepotrzebnych statystów xD
Imo 2 jest wg. mnie jest gorsza(wydarzenia trwają wiecej niż 2 ep)

fontani32678yp1.gif

#11 2008-05-04 00:25:41

Zgrzyt
Użytkownik

Mi się anime podobało, miło specyficzny klimat . siła tego anime nie leży w oprawie wizualnej a w dialogach. Jednak przeczytałem 1 tom mangi i sadze że temu anime wyrządzono krzywdę...
jeśli dla kogoś liczy się forma a nie treść niech omija szerokim łukiem, poszukiwaczom nowych motywów oraz lubującym sie w spokojnych klimatach z nutką absurdu komediowego polecam

#12 2008-05-04 02:38:20

KKnD
Zbanowany

absurd to tu występuje (i w grafice jak i  treści). Tak wykorzystywać biednego pracoHOLiC'a :p .
Również polecam, miło się oglądało.
Wkurzało mnie to samo Watanuki'ego czyli stosunki interpersonalne do jego osoby.

fontani32678yp1.gif

#13 2008-05-19 11:50:01

marzenia
Użytkownik

Mysle, ze jest to anime dla specyficznej publicznosci. Design postaci jest dokladnie taki jak w mandze.
CLAMP jest znany z kunsztu dla tla, czy detali takich jak tradycyjne stroje itp. Poza tym ich postacie sa dosyc charakterystyczne: wzrost, oczy, fryzury...
Jezeli mialabym sie czegos czepiac to chyba tylko infantylnosci tej serii. Z powodow z licencja w anime nie pojawily sie najwazniejsze smaczki calej historii czyli powiazania xxxH z Card Captor Sakura smutny
Taki Mix'n'Match w Clampie jest na porzadku dziennym i w tym caly urok - jedno multiwersum - rozne historie. Jedankze tego w xxxHolicu TV zabraklo i dlatego historia jest tak plaska.
Poza tym, które anime Clampa oddaje graficznie calkowicie lub chocby polowicznie magie mangi? Nawet kultowy już X/1999 nie podolal temu wyzwaniu smile

#14 2008-05-25 21:43:34

Hyrule
Użytkownik

Mi osobiście xxxHOLIC nie tylko się podobał, ale nawet bardzo podobał. Kreska w zasadzie ma swój urok i sens w ramach takiego, a nie innego anime. Idea szarego tłumu naszkicowanych sylwetek wydaje mi się wręcz genialna. :-) No ale jak dla mnie aspekty takie jak kreska schodzą mimo wszytsko na dalszy plan. To anime ma wspaniały klimat i jest całkiem głębokie. Porusza wiele ciekawych aspektów ludzkiej psychiki, parapsychiki ^^ i człowieka samego w sobie. Przy tym wszytskim jest bardzo estetyczne. Muzyka także kwalifikuje się do kategorii "ciekawa" i "oddająca klimat". Do tego seria ciekawie ujmuje wiele aspektów japońskiej kultury - wierzeń, przesądów, poglądów. Obejrzałem całą i jestem z tego jak najbardziej zadowolony. Co cieszy mnie jeszcze bardziej, to fakt, że wychodzi druga seria, hehe. :-) Jak tak liczyłem, pod koniec czerwca powinny być wszytskie odcinki, więc pewnie na początku lipca już spokojnie Shinsen-Subs skończą subowanie. :-)

Stopka forum

© Animesub.info 2024