Nie jesteś zalogowany.
Szukałem, ale nieznalazłem podobnego tematu i czy może mi ktoś napisać jak zmienić dubbing z angielskiego na japoński, kiedy plik jest w formacie ogm? (w moim przypadku jest to Kenshin). Wiem, że trzeba miec The Core Media Player, ale co dalej, a może jest jakiś inny lepszy odtwarzacz, z którym otworzyłbym napisy?
Ostatnio edytowany przez shinnek (2006-07-08 22:03:42)
Jeżeli to ogm to powinna być w prawym dolnym rogu taka zielona strzałeczka. Klikasz na nią i tam zmieniasz.
Sciagnij sobie Media Player Classic. Wlacz film. Wcisnij prawy przycisk myszki, wybierz audio i dalej sobie wyboerasz jaka chcesz sciezke. O to chodzi?
sprawdze zaraz ~gacek21, a jeśli chodzi o Core Media Player to jak klikam na przycisk Sub wyskakują mi tylko napisy angielskie, kiedy i tak jest dubbing angielski ~B4RT3K, ale w którym ekranie, kiedy w tym playerze są dwa ekrany
Edit: ~B4RT3K no to czekam
Ostatnio edytowany przez shinnek (2006-07-08 22:23:29)
Zaraz Ci zrobie screen'y
[URL=http://img151.imageshack.us/my.php?image=tutorial19et.jpg][/URL][URL=http://img156.imageshack.us/my.php?image=tutorial21fa.jpg][/URL]
Ostatnio edytowany przez B4RT3K (2006-07-08 22:30:07)
Nie CMP a MPC, to zupełnie co innego!
~ard z całym szacunkiem, ale na nicku ~gacek21 zakończyłem jedno zdanie, a rozpocząłem drugie o Core Media Player do ~B4RT3K
I dobrze, bo przycisk sub służy do zmiany napisów!
domyślam się, ale innego sposobu niewidziałem
Dlatego zainstaluj sobie CCCP, będziesz miał jeden ekran i w traju białą ikonkę, po naciśnięciu której LPM, będziesz mógł zmieniać ścieżki audio. Oczywiście, jeśli są dostępne alternatywne.
nie omieszkam
Edit: ~B4RT3K niewiem jak ci dziękować, ale pomogło masz u mnie dług
Ostatnio edytowany przez shinnek (2006-07-08 22:41:47)
~ard ja mam dożywotni pech do odtawarzaczy i podziękowanie w moim ostatnim poście temat kaput
~B4RT3K niewiem jak ci dziękować, ale pomogło masz u mnie dług
No problemo
No więc ja może wrzucę coś od siebie. Najszybszym sposobem jest właśnie tak jak koledzy mówią MPC, lub VLC Media Player, kwestia 2 klików, tylko w vlc nie ma możliwości wczytania polskich subów.
Następnym sposobem jest wrzucenie do mkv ogm, i zmuxowanie jedynie ścieżki japońskiej i obrazu, tu będziesz miał przełączanie z głowy, ale wtedy będziesz musiał każdy odcinek z osobna muxować.
Dalej: jeśli czytasz pliki OGM za pomocą Haali lub Vob Suba to w trayu możesz łatwo ścieżki zmienić, możesz też czytać za pomocą OggDS.
Jeśli nie masz niczego z tych co wymieniłem w trayu. Znaczy, źle zainstaowałeś kodeki, jeśli chcesz oczywiście przez coś innego niż MPC lub VLC. do oglądania większości plików starczy ci CCCP, zainstaluj w nim wszystko, jeśli chcesz, do instalacji i potem przy konfiguracji, możesz zaznaczyć odczyt dźwięku z ffdshow, to zostaw, albo odznacz wszystkie, potem masz wideo, tam koniecznie zaznacz, Haali Spliter dla OGM i MKV, niżej zaznacz opcję by pokazywało ikonkę w trayu. Teraz możesz oglądać;)
Jeśli chcesz bardziej skompikowany zbiór kodeków, do kodowania również, zainstaluj sobie K-Lite oraz CCCP, ale tu musisz sobie już ładnie ukonfigurować.
Ode mnie tyle, mam nadzieję, że pomogłem.
EDIT: troszkę się spóźniłem:P no ale nic kto inny skorzysta.
PS: B3RT3K, mógłbyś wrzucić tą tapetę co masz na pulpicie na imageshack albo coś? bo bardzo kawaii jest:)
EDIT: Arigato man^^
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-07-08 23:06:28)
http://www.bikini.cba.pl/bikini/bikini/ … 14_305.jpg
i polecam tą stronkę http://hentailove.free.pl/ z której to ściągnąłem tą tapetkę
shinnek napisał:Edit: ~B4RT3K niewiem jak ci dziękować, ale pomogło masz u mnie dług
Hej, a z jakiej pary B4RT3K ma u ciebie dług? To chyba ty powinieneś mieć dług u niego
a jednak coś w tym jest ja mam dług u niego on ma dług u mnie i tak dalej
Arry napisał:shinnek napisał:Edit: ~B4RT3K niewiem jak ci dziękować, ale pomogło masz u mnie dług
Hej, a z jakiej pary B4RT3K ma u ciebie dług? To chyba ty powinieneś mieć dług u niego
a jednak coś w tym jest ja mam dług u niego on ma dług u mnie i tak dalej
Czyli długi się zerują i nikt nie ma u nikogo długu:P
nie no, ale ty masz o jeden więcej odemnie dobra koniec z offtopowaniem, bo przyjadzie gracol i posypią się warny, a on jest zły ;>