Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Pewnie znowu dałem zacofany temat, ale nie wszyscy mogą być megamaniakami komputerowymi na tej stronie.
Otóż posiadam odtwarzacz mp3 i miałem problem z mp3-kami z jakością 320 KB/s. No więc...przez 4 dni szukałem programu do kompresji, czy tam konwersji mp3-jek.
I znalazłem świetny programik...genialny.
ImTOO 3GP Video Converter 3.1.6
[bzdura]zastrzegam....chciałem tylko pomóc. Nie bijcie
Jesli dobrze zrozumialem, chodzi ci o zabawe z formatami dzwieku itp. Osobiscie polecam Sony Sound Forge.
Nie rozumiem... chciałeś zmienić z nieobsługiwanego 320kbps (nie podałeś ile Hz) przez twój odtwarzacz na mniejszy?
Taki standard (co wcale nie jest standardem przez niektórych - mnie też) to 128kbps 44Hz. Takie pliki obsłuży każdy przenośny odtwarzacz mp3
a program podawałem nie raz na forum - GoldWave+ Lame mp3
btw. ja nie mam problemu nawet z 320kbps 48Hz a także ze zmiennym bitrate, wkurza mnie fakt nie obsługiwania *ogg.
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-07-13 12:51:06)
NIE! Po co GoldWave? Po co się tam męczyć? Lookinjcie sobie na ten programik. Jak napisałem - genialny, bo wygodny, prosty jak dodawanie i skuteczny.
Chodzi mi o zmniejszanie jakości o ciupinkę.
np. Geinoh Yamashirogumi - Requiem (Akira) 194 KB/s 20 MB
zmiana na 128 KB/s 13 MB. Nie zmiana formatu. Tylko jakości. Przez co nie trzeszczą mi w odtwarzaczu i nie grają w spowolnionym tempie mp3-ki. Oczywiście można zrobić sobie na jaką jakość się chce.
MisrzuSztuki - figÄ mnie zrozumiaĹeĹ nie pisaĹem nic o zmianie formatu...
W GoldWave zmniejszenie bitrate pojedynczego pliku trwa sekundy. OczywiĹcie nie zmieniajÄ
c przy tym formatu pliku Jak chcesz zmieniaÄ 'naĹogowo' - tzn. od razy kilka plyt w mp3 na mniejszÄ
jakoĹÄ to lepiej siÄ sprawdzi FreeRip.
Ale fef212 pisał i dlatego. Czy za każdym razem trzeba cytować?
Mnie był ten programik tylko potrzebny do skonwertowania 24 piosenek i tyle. Mam nadzieję,że ten program przyda się komuś jeszcze , bo czegóż więcej trzeba to takiego celu?
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-07-13 13:14:35)
Tak, pisalem o zmianie formatu, a '"itp" znaczylo rozne inne zabawy z dzwiekiem, konwertowanie mp3 takze.
programów do konwertowania dzwięku, tymbardziej w mp3 jest od groma i jeszcze więcej, ten format obsługuje chyba każdy konwerter, nawet w WMP i Winampie takie coś zrobisz...
Bo ten program o dziwo potrafi konwertować mp3-ki. I nie tylko ja na to wpadłem, bo pewien koleś gdzieś na forum to napisał. Nie wierzycie to sprawdźcie.
Strony 1