Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Zastanawiałem się właśnie czy wśród użytkowników ANSI jest dużo słuchaczy radia Bis? Ci którzy słuchają tej rozgłośni zapewne wiedzą już, że radio zmienia format i nie będzie już miejsca tak jak dotychaczas, na muzykę alternatywną, niekomercyjną, na programy autorskie i szerokopojętą publicystykę kulturalną i nie tylko. Tak naprawdę znika jedna z ostatnich, niezależnych, ogólnolpolskich stacji, w której oprócz puszczania muzyki, rozmawiało się jeszcze o tej muzyce, a także o innych ważnych i często kontrowersyjnych sprawach. Wszystko to za sprawą nowego kierownika, który szefem stacji został po linii partyjnej- oczywiście nie muszę dodawać o jaką partię chodzi!! Tak więc możemy się już chyba pożegnać z Bardzo Inną Stacją, a przywitać Mocherową Stację.
Oto jak pożegnał się ze słuchaczami w swojej audycji jeden z dziennikarzy radia Bis, naprawdę warto posłuchać:
http://www.naprawde.duze.pe.patrz.pl/
A tu jakby ktoś chciał się podpisać pod listem protestacyjnym:
nie!
Nie!!
NIE!!!
przeciez to obled jedyna polska stacja jaka dalo sie sluchac. niekomercyjna muzyka, arcy ciekawe audycje no i przede wszystkim nietuzinkowi prowadzacy, ktorzy potrafili nam np. przez kilka minut opowiadac jak pyszne truskawki wlasnie jedza (:)). jak dla mnie tragedia. biska byla jednym z powodow, dla ktorych lubilem jezdzic samochodem czy na rowerze, sluchawki na uszy i heja w swiat, z biska to mialo jakis sens, bo z rmf tego nie widze. umiera jedyne wolne radio w Polsce, a my wspieramy Bialorus .
To co robi PiS(da PiS wezmie) jest chore. A kiedys czlowiek z usmiechem na twarzy krzyczal "komuno wroc".
pozdrawiam fanow Zygzaka
kilka ciekawych cytatow
http://www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006071205
[cytuj]Nowy szef Radia BIS, Jacek Sobala nie chce antyfaszystowskich treści na kierowanej prez siebie antenie.[/quote]
[cytuj]Nazistów, rasistów, morderców, bandytów faszystowskich nie wolno dziś krytykować. To jest skrajnie prawicowa, brunatna poprawność polityczna - podkreśla Wielgosz.[/quote]
http://wiadomosci.wp.pl/kat,36682,wid,8 … omosc.html?
[cytuj]Zmienił się też target stacji - został rozszerzony do 30 roku życia (wcześniej obejmował on grupę wiekową 12-20 lat, teraz będzie to grupa 15-30).[/quote]
teraz mi sie przypomnilo takie fajne powiedzonko "Kopernik wstrzymaj Ziemie, ja wysiadam"
Ostatnio edytowany przez luczek (2006-07-20 17:24:24)
Jeśli potwierdzą się wszystki doniesienia prasowe i radiowe to w tym momencie, dla mnie, Radio Bis umarło. Szkoda, bo na codzień nie oglądam telewizji, tylko słucham radia. W tej sytuacji pozostanie dla mnie tylko Trójka i nadzieja, że dziennikarze, którzy odejdą z Biski przejdą właśnie do tej stacji.
Edit:
A oto treść listu jaki właśnie odebrałem:
[cytuj]Drodzy Słuchacze!
Czytamy wszystkie Wasze wpisy i maile. Uważnie śledzimy to, co dzieje się na różnych forach. Czujemy, jak bardzo jesteście zaniepokojeni i zdezorientowani. Informujemy, że obecnie pracujemy nad zmianami, które są wynikiem głębokich przemyśleń, analiz rynku radiowego, potrzeb słuchaczy Bardzo Innej Stacji - nie zapominając o tych, którzy wciąż szukają radia dla siebie. W pracach nad zmianami w naszej stacji bierzemy pod uwagę Wasze wypowiedzi, które szanujemy i które pomagają nam tak zaplanować antenę, aby dać Wam to, czego oczekujecie.
Zapowiedzieliście otwarty protest przeciwko planowanym zmianom. Wśród Waszych wypowiedzi trudno nie zauważyć tych, które pochodzą od pseudosłuchaczy BIS Polskiego Radia. Prosimy, abyście z większą ostrożnością formułowali sądy i... nie dajcie się ponieść negatywnym emocjom.
Nową koncepcję BIS Polskiego Radia tworzą w dalszym ciągu znani Wam z anteny dziennikarze: Bartek Czarkowski, Agnieszka Sielańczyk, Ula Kaczyńska, Hubert Augustyniak, Jacek Kruczek, Michał Owczarek, Mariusz Filar, Patryk Kuniszewicz, Hania Dołęgowska, Tomek Kosiorek, Bartek Panek, Tomek Michniewicz, Marek Staszyc i wielu innych.
Muzykę dla Was zaproponuje Piotr Kordaszewski i nadal pojawiać się będą: Vavamuffin, Indios Bravos, Kult, Happysad, Hurt, O.S.T.R., Fisz, etc. Na pewno nie ograniczymy bazy do 200-300 utworów. Nawet najlepsze kapele nie będą pojawiać się dziesięć razy dziennie. Zawsze słynęliśmy z grania dobrej polskiej muzyki i to także się nie zmieni. Będziemy nadal stawiać na różnorodność, a "jakość" BIS Polskiego Radia wciąż będzie dobrą rekomendacją. Pewne jest to, że odchodzimy od ciężkiej muzyki i z anteny znikną wszelkie odmiany muzyki metalowej, hardcore'owej, punkrockowej i industrialnej. Pewne jest również to, że w bazie nie pojawią się Crazy Frog, Doda i inni plastikowi artyści.[/quote]
Najlepszy jest koniec.
[cytuj]Pewne jest to, że odchodzimy od ciężkiej muzyki i z anteny znikną wszelkie odmiany muzyki metalowej, hardcore'owej, punkrockowej i industrialnej. Pewne jest również to, że w bazie nie pojawią się Crazy Frog, Doda i inni plastikowi artyści.[/quote]
Tragedia.
Ostatnio edytowany przez gracol (2006-07-20 17:42:22)
o fak
a ja się dziwiłem czemu się muzyka tak zjebałała w "markerze" ostatnimi czasy :/
porażka, teraz to zostają tylko radia netowe :/
[ot] a znacie jakieś dobre?
z dobrych alternatywnych to znam tylko IDOBI RADIO
[/ot]
ale... ale... to niepojęte... taka sytuacja juz u mnie kiedys w miescie byla, ze zabronili urzadzenia koncertu, bo kosciolkowce sie nie zgodzili... eh... pomijajac fakt, ze ze zlapaniem stacji mialam problem nie maly, bo notorycznie zagłuszało je RM, to jak trafilam to mozna bylo posluchac naprawde dobrej muzyki... np. juz po polnocy, przed snem... faktycznie- teraz pozostanie tylko trojka. ktora zreszta tez srednio mi odbiera, by nie powiedziec- w ogole (zaklocana jest przez rmf, zetke i RM).
radia netowe...? antyradio...? moze byc, ostatecznie.
Ja się przyznam, że nigdy BISki nie słuchałem, ale rozumie wasz ból. Ja podobnie się czułem jak na Śląsku zamykali Rock Radio Przez pewien okres była całkowita pustka w eterze. Nie było czego sluchać. Aż do czasu jak swoją formułę zmieniło Radio Flash a potem przekształciło się w Antyradio. Tam to przynajmniej w piątek w nocy leci rzeźnia i w ogóle jest dużo rockowego grania. Zero komerchy. No i puszczają dużo piosenek, których napewno nie usłyszy się w innych radiach.
Wiecie, że dziś w radiu BIS była dwu godzinna audycja o Japonii ? od 24:00 do 2:00 :>
słyszał ktoś o tym, lub wie ktoś czy będą jeszcze takie audycje ?
Oczami Fana Blog ;]
"Niekomercyjna muzyka"...???! Co to wyznawcy hip-hopu? Oczywiście ci niekomerycyjni? Bo komercja to beeee... Właściwie Anime w Polsce też jest niekomercyjne, bo niepuszczane na niebieskich ekranach. No to teraz jest cacy. Ale niech tylko te wstrętne i okropnie komercyjne stacje telewizyjne puszczą anime z reklamą w środku, to wówczas anime też będzie komercyjne. Właściwie nie będę płakał po RadiuBis, bo jest znacznie więcej na satelicie francuskojęzycznych stacji, do których polskim chyba tak jak z autostradami wiele lat pozostało do nadrobienia. Mi nie wystarczy wsłuchiwać się w eter polskiego radia w hasła niczym mantra powtarzane: "Najlepsza muzyka", "Najlepsze radio w mieście". Przeważnie zapominają dodawać, że w RMF FM leci najlepsza muzyka z lat dziewiędziesiątych, bo na nowiści nie stać ich, bo jakoś komercyjne reklamy chyba im nie pokrywają w pełni wydatków. Tak jak to ma miejsce w okrutnie zadłużonej ZETce. A propos nikt nie zapowiada jej plajty? Bo w Profitcie dawno o tym pisali (Profit obecnie Forbes). Zresztą czy ZETka nadal nadaje? Bo od paru lat jej nie słyszałem. A co do drugiego wkurzającego hasła "Najlepsze radio w mieście". To mam na myśli nasze "BonTon". Od kiedy szaleni esemosowcy rodem z hip-hopa zawładnęli listą przebojów tego radia, to również od niego się odciołem. Niestety nie ma polskich stacji, gdzieby łyse pały w dresach ze zrąbanym głosem po alkoholu, by nie zawyli conajmniej kilka razy na godzinę. Dlatego też przerzuciłem się na satkę i wybieram niemiecki i francuskie radia. Szkoda, że nie łapię Radia Herford, to dopiero było radio lokalne. Czysta perfekcja i przyjemność w słuchaniu. Zwłaszcza audycji nocnych. Ooooo... z polski podobała mi się trójka na studiach. Po północy puszczali Gotic muzę. Lukierek. Hmmm.
Ech, tak naprawde w polskim radiu nie ma nic! wartosciowego :> wszytsko to komercja komercja i jeszcze raz komercja, dawiej w "Radiostacja" w programie "Noc za moc" (Niestety od 0:00 do 2:00) Mozna bylo uslyszec prawdziwa muzyke metalowa ^__^ od Black do Folka :> ech....a teraz ? heh wystarczy wejsc na ich strone aby sie zalamac :/ - jedynym radyjem ktore kiedykolwiek sluchalem byla radiostacja i wlasnie tylko "Noc za moc" a teraz mi wszystko jedno co w nich jest i tak nie ma nic dla mnie }:>
mała reaktywacja tematu:
Strony 1