#121 2006-07-25 22:11:35

No1
Użytkownik

Odp: Mundurki ^^

Niech dziewczyna jakaś powie że nie chce nosić spódnicy bo nie lubi i nie chce. Nakażą jej? Wtedy zrobi się niezła burda, do akcji wkroczą feministki, i projekt upadnie.
Poza tym za 2 lata mamy nowy rząd i ucieczkę od tych wszystkich bzdur giertycha i kaczek.

#122 2006-07-25 22:14:03

fillip75
Użytkownik

Pomysł z mundurkami jest jak najbardziej godny pochwały. Przynajmniej oduczy się dzieciarnia niechlujstwa :I Ostanio zauważyłem, że powraca szacunek wobec nauczycieli i nie ma co się dziwić, bo teraz to oni należą do elity dobrze opłacanej. Widać rodzice, już wpoili dzieciarni, że relatywnie to nauczyciele "mnogo dienek" potrafią zarobić. Sam zastanawiam się, czy nie wrócić do szkolnictwa, bo balansowanie między szefem a załogą jest bardziej stresujące, jak temperowanie dzieciarni. Kiedyś oglądałem anime z tłumaczonkiem, gdzie było przywitanie nauczyciela ukłonem. Komentarz autora tekstu bynajmniej był nie na miejscu, a brzmiał: "Co to wojsko?". Nie wiem co w tym dziwnego, że wita się z nauczycielem, a także żegna. My w podstawówce na każdej lekcji dzien dobry mówiliśmy i to było miłe dla obu stron - jak sądzę. Co prawda mundurki mieliśmy beznadziejne, bo to raczej była tylko górna część, nazwijmy to "mundurka". Ale w dzisiejszych czasach stać każdego na ubranie. Skoro nie szkoda rodzicom "sary" na ubrania komunijne i do bierzmowania, to na taki cel też nie powinno być szkoda. Tym bardziej, że biała bluzka zawsze się przyda i tak jak wspomniałem na początku wymusi dbanie o siebie, bo plamy od żelu to tam widać jak cho... smile_big

#123 2006-07-25 22:26:58

butelka
Użytkownik

powinienes zajrzec do mojego bylego (naszczescie) gimnazjum. chyba wtedy zalamalby sie Twoj swiatopoglad o oplacalnosci nauczycielstwa, jego dobrym oplacaniu i witaniu nauczyciela. z szacunkiem czy bez. :/ a porownujac Polske z innymi krajami to traktowanie zawodu nauczycieli krzyczy o pomste do nieba, wliczajac w to pensje. byc moze tam jeszcze w ogolniakach jako tako, ale wszystko ponizej do koszmar :/

#124 2006-07-26 00:21:11

pa3cja
Użytkownik

co do mundurkow, to nie jest to glupi pomysl. Co do spodnic, to ja nie lubie  i nie bede ich nosic cholera mam jedynie dwie spodnice, w ktorych i tak prawie wogole nie chodze, i gdyby moj mundurek mial sie skladac ze spodnicy i bialej bluzki, to dziekuje bardzo. jezor

#125 2006-07-26 00:24:11

MistrzSztuki
Zbanowany

Ja uważam(kurde bardzo ciekawy temat), że nasze społeczeństwo jest CHORE! Spójrzcie na tą dziewczynę, ktorą pokazała ~Turquoise. Czy ona pokazuje ciało? czy coś w tym rodzaju?

POZA TYM  -  (ŻARÓWA!:-D) jak już tak macie cierpieć dziewczęta z powodu tych straszliwych spódniczek, to załóżcie RAJTUZY! Geez... Ja rozumiem...żylaki, celulitis iiii... t-taaaakie tam, no ale przestaaaaańcie. Jak macie zdrowe nogi to co za problem?

A TERAZ !!!! WOW!! (KOLEJNA ŻARÓWA8-D) POKAZUJCIE NOGI PÓKI MŁODE JESTEŚCIE! Potem wiek 40-50 lat i będziecie patrzyły na zdjęcia i sobie w myślach powtarzały - "czemu ja wtedy miniówek nie nosiłam, a takie zgrabne i ładne nogi miałam"
mruga
Ech... dla was mogę laski w samych bokserkach po szkole łazić. Czy to was przekonało??
Jestem zupełnie BEeeeeezradny. ukryty

#126 2006-07-26 00:29:40

pa3cja
Użytkownik

MistrzSztuki napisał:

Ja uważam(kurde bardzo ciekawy temat), że nasze społeczeństwo jest CHORE! Spójrzcie na tą dziewczynę, ktorą pokazała ~Turquoise. Czy ona pokazuje ciało? czy coś w tym rodzaju?

POZA TYM  -  (ŻARÓWA!:-D) jak już tak macie cierpieć dziewczęta z powodu tych straszliwych spódniczek, to załóżcie RAJTUZY! Geez... Ja rozumiem...żylaki, celulitis iiii... t-taaaakie tam, no ale przestaaaaańcie. Jak macie zdrowe nogi to co za problem?

A TERAZ !!!! WOW!! (KOLEJNA ŻARÓWA8-D) POKAZUJCIE NOGI PÓKI MŁODE JESTEŚCIE! Potem wiek 40-50 lat i będziecie patrzyły na zdjęcia i sobie w myślach powtarzały - "czemu ja wtedy miniówek nie nosiłam, a takie zgrabne i ładne nogi miałam"
mruga
Ech... dla was mogę laski w samych bokserkach po szkole łazić. Czy to was przekonało??
Jestem zupełnie BEeeeeezradny. ukryty

ale ja mam takie blade nogi, bo niechce mi sie na plaze chodzic i opalac smutny a pozatym w spodnicy jest nie wygodnie

#127 2006-07-26 00:31:44

No1
Użytkownik

Ale za to jak ładnie dziewczyny w nich wyglądają... okej
I są wtedy kawaii

#128 2006-07-26 00:59:23

butelka
Użytkownik

a ja mam spodniczki, ja lubie spodniczki, spodniczki wyszczuplaja i sa w ogole fajne jezor i dziewczece smile ja tam w spodniczkach moge lazic. a opalenizna teraz taka modna nie jest smile_big jak jest dziewczyna za bardzo opalona (solarka, solarka), to znaczy, ze nie nadaza kombinuje

Ostatnio edytowany przez butelka (2006-07-26 01:00:24)

#129 2006-07-26 01:06:36

MistrzSztuki
Zbanowany

pa3cja napisał:

ale ja mam takie blade nogi, bo niechce mi sie na plaze chodzic i opalac smutny a pozatym w spodnicy jest nie wygodnie

Pff! No aaaaaaale głupia wymówka. No nieeee. Weź przestań!

Ja nie wiem jak wy dziewczyny narzekające wyglądacie, ale TO TYLKO SPÓDNICZKI - dziewczęca rzecz. Chyba nie jesteście pewne swej kobiecości, a od tego zaczynają się wszystkie kompleksy - nienawidzę tego słowa.

Ale już skończmy z tym i wróćmy do dyskusji na temat sytuacji jaka miałaby panować w szkole i wyglądzie mundurków, bo mniej, więcej o to przez większą część tematu chodziło (w postach).

>>>OFTOP - MOŻNA czytać>>>> Ej wkurza mnie trochę to na tym forum, że faceci mają w avatarach babki. TO VERY, VERY WIERD

Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-07-26 01:09:55)

#130 2006-07-26 01:11:26

strusic
Użytkownik

pa3cja napisał:

Blade ciałko jest fajne, szczególnie w czarnych (mrocznych?) ciuchach szpan
Bądź blady i zły. Bądź nerko! hehe

strusic.pngmalsig2.png

#131 2006-07-26 01:42:29

butelka
Użytkownik

"taki duzy taki maly moze MŁOCZNYM byc, taki gruby taki chudy moze koze czcic" jezor taka przyspiewka zawsze jak ktos uzywa slowa "mroczny" mi sie przypomina smile

a w szkole z mundurkami, bez mundurkow i tak bedzie to samo i bedzie sie dzialo co sie dzieje, a czy ktos sie w marynare ubierze, tudziez w spodniczke oczkod to i tak nic w gruncie rzeczy nie zmieni jezor

kubik- opalone, tak fajnie i z umiarem. nie SPALONE na popiol jezor2

#132 2006-07-26 02:25:38

No1
Użytkownik

Blade dają skojarzenie chorych.
Opalanie na solarium non stop daje w późniejszym wieku bardzo ciekawe wyniki z biologicznego punktu widzenia, więc się nie dziwmy że cera nie wytrzymuje smile_big
Opalanie powinno być przemyślane, no ale wiadomo jak to jest jak kobieta chce być ładna i wygladać jak opalona murzynka smile_big

A i bym zapomniał, nie ma to jak kobiety które w lato chodzą z masą pudru na twarzy i słońce je opala (jak moja była dziewczyna), ekhem, bo wtedy non stop trzeba juz używac coraz ciemniejkszego pudru aby buźka nie odstawała kolorystycznie od reszty ciała smile_big Masakra.

Ostatnio edytowany przez No1 (2006-07-26 02:28:33)

#133 2006-07-26 07:17:54

tomxxx
Zbanowany

No1 napisał:

Poza tym za 2 lata mamy nowy rząd i ucieczkę od tych wszystkich bzdur giertycha i kaczek.

Chyba kpisz.
Jak narazie poparcie nic nie spadło dla PISU i raczej nie spadnie bo nie ma dobrej alternatywy dla PISU.
Więc możliwe że przy następnych wyborach(nie tylko samorządowych) pis znowu wygra.

#134 2006-07-26 08:22:57

m_jay
Użytkownik

tom_21 napisał:

Chyba kpisz.
Jak narazie poparcie nic nie spadło dla PISU i raczej nie spadnie bo nie ma dobrej alternatywy dla PISU.
Więc możliwe że przy następnych wyborach(nie tylko samorządowych) pis znowu wygra.

Pozostaje czekac na jakas afere albo dwie. Mam nadzieje ze PiS mnie w tej materii niezawiedzie hehe.

Co do opalenizny moze byc ale bez przesady bo mi sie fotki ganguro przypominaja oczkod (brrr... fuj). A spodniczki sa fajne szczegolnie jesli dziewczyna ma ladne nogi slina.

WoodenJesus.png

#135 2006-07-26 08:47:49

tomxxx
Zbanowany

Pamiętaj ,że PIS to nie SLD więc na afery nie licz.

A co do opalenizny to raczej nie podoba mi się chociaż taka delikatna mogła by być.

#136 2006-07-26 09:21:39

butelka
Użytkownik

jak dla mnie to PiS potrwa sobie jeszcze troche, tym bardziej, ze ostatecznie ludzie z PO po wyborach okazali sie frajerami... jezor

wracajac do opalania- zeby miec porzadna opalenizne to trzeba miec w diably cierpliwosci, bo to jest poprostu smiertlenie NUDNE baka co za przyjemnosc lezec plackiem i to z brzucha na plecy sie przekladac, jak, nie przymiezajac, kotlet schabowy na patelni? wow wole pograc w siatke chociazby niz tak tkwic. a solaria to czysta glupota dla mnie o!

#137 2006-07-26 10:06:54

n0need
Użytkownik

Widze, że off-top na temat, kto jaką opalenizne lubi i co ze spódniczkami smile
Co, jak co, naturalne dziewczyny z lekką domieszką makijażu (raczej bez, better!) i zadbane (używanie kosmetyków i ciałko, ogół smile), to są dziewczyny, które wpadają mi w oko. Potem się poznaje charakter lub ma się w sferze marzeń, że chciałoby się być z taką smile
Czasami lepiej marzyć niż przejśc do czynów, bo masz aspekt do dalszego życia, gdy Ci się nie uda trzeba szukać następnego ;o
Co do panienek bardzo opalonych dla mnie odpadają na całej linii. Po prostu mi się nie podobają i nie lubię, nie dziękuje.
A mundurki? Ja osobiście nie chcę chodzić w mundurku, bo schludnie się ubieram i czuję się bardziej wolny, innym by się jednak przydały. Społeczeństwo jest tak zróżnicowane, że niektórzy umią sobie poradzić, a inni szkodzą i umią lub nie :/

btw. NIE PISZCIE O POLITYCE PROSZĘ!!!!!
btw. 2. zapraszam do tematu "co z najładniejszymi fotami" smile_big

Ostatnio edytowany przez n0need (2006-07-26 10:07:24)

#138 2006-07-26 10:34:05

MistrzSztuki
Zbanowany

butelka napisał:

...a solaria to czysta glupota dla mnie o!

~butelka - respect. A jeszcze jak faceci chodzą do solarium to dal mnie kompletna pomyłka[cholera]
A co do cirpliwości, to zależy, kto jaką ma karnację. Mnie wystarczy godzina - dwie na słońcu i jestem spieczonym kotletem przez 3 miesiące(conajmniej) - tak było w zeszłym roku, kiedy jedną rękę miałem bardziej opaloną od drugiej.

#139 2006-07-26 12:19:45

Bestrariusz
Użytkownik

No1 napisał:

Mundurki powinny wyglądać tak:

hehehe.jpg

I życie byłoby inne ^_^

Świetna sprawa, ale zeby ludzie troche inacz3ej reagowali na cos takowego, bo np. jakby co poniektórzy moi koledzy widzieli TAKIE ( podobne ) osoby w TAKICH mundurkach to by z Lzienki nie wychodzili:P:P i nie obylo sie bez ublizających komentarz co do takiej dziewczyny która by w tym chodziła

Ostatnio edytowany przez Bestrariusz (2006-07-26 12:20:51)

#140 2006-07-26 12:24:58

tomxxx
Zbanowany

Ale to raczej nie mundurek szkolny smile

Stopka forum

© Animesub.info 2024