Nie jesteś zalogowany.
Jaki rozmiar i rodzaj czcionki macie ustawiony przy ogladaniu filmow/anime? Chcialbym poznac optymalna wielkosc czcionki po to, aby moc jak najlepiej dopasowac swoje napisy do wymogow/preferencji odbiorcow. Sam uzywam pogrubionej czcionki o wielkosci 28 typu ARIAL i do niej dostosowywuje wlasnie swoje napisy. Wiadomo jesli ktos uzywa mniejszej czcionki to nie ma zadnego problemu, ale zastanawiam sie czy jest ktos kto uzywa czegos wiekszego przez co niektore wersy moga sie poprostu nie miescic w 2och linijkach - napisy wtedy przyslaniaja polowe ekranu
Ostatnio edytowany przez KAT (2006-08-02 13:15:54)
Sam uzywam pogrubionej czcionki o wielkosci 28 typu ARIAL i do niej dostosowywuje wlasnie swoje napisy.
To witam w drużynie
Lol, jaki temat :)
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Iscie szatanski [los]
pogrubiony arial narrow - rozmiar 18
to zależy czy ma być w txt czy ssa, bo w txt zazwyczaj uzywam to co Arry, ale w SSA hmm Arial 26 bądź Century Gothic 27, ewentualnie Verdana 25.
Musze ci przyznac racje ard Nie mam pojecia jak moglem w ogole o tym nie pomyslec. *wali glowa w mur*
Ja w ogóle nie oglądam z napisami , ja je tworzę. HAHAHA!!![ukryty]
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-08-03 00:03:44)
Lucida Console - 32 - 800x600 (Podobne do Arial)
PS. Nieznoszę pogrubionych napisów. Kasuję wszyskie {y:b}
A MistrzSztuki zapewne miał na myśli, że ogląda z hardsubem angielskim lub niemieckim, a może francuskim lub hiszpańskim, no chyba że... chińskim Sam preferuję niemieckie.[rip]
Ostatnio edytowany przez fillip75 (2006-08-03 07:14:49)
ja mam Arial 26 Normal i wyśrodkowaną na środku by móc czytać i oglądać lepiej i o wiele łatwiejsze to jest niż odrywanie wzroku od odcinka (jak są w dole napisy)
lol, chyba by mnie krew zalala jakbym mial jakies napisy na srodku ekranu caly czas Ja zawsze sobie wlanczam czarne tlo pod napisy i przyslaniam zawsze hardsub i czyta sie wspaniale.
ja mam Arial 26 Normal i wyśrodkowaną na środku by móc czytać i oglądać lepiej i o wiele łatwiejsze to jest niż odrywanie wzroku od odcinka (jak są w dole napisy)
Thats right, tez tak robie i oglada sie przyjemnie . Mozna sie skupic na akcji jednocesnie czytajac napisy .
Ostatnio edytowany przez m_jay (2006-08-03 11:58:22)
Przez was czuję się ślepcem[baka]
Monitor 17', rozdz.1024x768
a napisy Arial pogrubiony 36 niezależnie od tego jak daleko siedzę:)
Edit:
Sprostowanie
Gdy napisy puszczam przez vsfilter to mam Arial pogrubiony 18
sprawdziłem jak 36 by wyglądała; rozumiem twoją reakcję
Ostatnio edytowany przez prorobo (2006-08-03 13:59:56)
o kur* ostro hehehe, jeszcze na 17 Ja bym nie wyrobil z takimi napisami hehe
Ostatnio edytowany przez KAT (2006-08-03 13:39:12)
wcale 26 nie jest takie wielkie ale wole ten rozmiar od 18 gdyż nie musze się przyglądać i moge troche dalej być od monitorka
P.S: m_jay no nie że fajnie i wcale nie przeszkadza w zasłanianiu tego co się ogląda