Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
wiec tak, ostatnio przerzucilem sie na robienie napisow w ssa, poniewaz moim zdaniem daja najwiecej mozliwosci jesli chodzi o robienie softsubow. Jednak raz na jakis czas odczytuje komentarze, ze ludzie nie potrafia odpalic napisow w ssa i chca miec w mdvd, dlatego:
pierwsze pytanie: czym odtwarzacie napisy (ssa w szczegolnosci)? Ja sam przyznam sie ze ogladam filmy w SubEdit'cie z wykorzystaniem DirectVobSuba zwanego innaczej (np w cccp) VSFilter [zielona strzalka]. Jak na razie nie spotkalem zadnego playera (moze wy znacie), ktory radzil by sobie poprawnie z napisami w ssa (tak jak DVS).
drugie pytanie: jak myslicie, moze by zrobic jakis taki GLOWNY watek, ktory rzucal by sie w oczy, odnosnie tego jak nalezy przygotowac swoj komputer do poprawnego odtwarzania napisow (potrzebne kodeki, ustawienie DVS).
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Poczekaj jeszcze troszeczkę... naprawdę troszeczkę... a taki wątek będzie po prostu zbędny.
Ja tam bym chciał wiedzieć jak się robi KAraoke, ale Manganime w przeróbce(podręcznik) więc trzeba chyba poczekać, czy coś.
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-08-10 01:24:25)
karaoke? Coz moim zdaniem to o takie rzeczy duzo prosciej dowiedziec sie na ANFO, niz tutaj. Przynajmniej ja mam takie odczucia, ze ANSI jest glownie dla ludzi robiacych softy a ANFO dla tych robiacych hardki. Gracol, to jak kiedy wreszcie bedzie ten podrecznik fansubera?
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Wiecie skąd mogę ściągnąć medusę?
MistrzSztuki - mimo wszystko radziłbym korzystać z Aegisuba... Medusa to taka jego starsza siostrzyczka... nieco się wypaliła (chociaż są ludzie którym bardziej pasuje Medusa... zawsze możesz zrobić tak jak napisał strusic ^^).
Waski:
1. Na pewno jest taki odtwarzacz, ale on również będzie korzystał z dodatkowego narzędzia (filtra).
2.Jeżeli o to chodzi, to w moim przypadku wystarczyło zainstalowanie CCCP i wszystko działa tak jak należy (bez żadnych kombinacji)... jedynie aby uruchomić VirtualDuba musiałem instalnąć inne kodeki ^^.
Medusa najlepsza do karaoke, a Aegisuba używałem tylko kilka razy dla wspomagania /pos...
Ja mam: Matroska Pack, XviD, ffdshow [build 2006-01-27] i AC3Filter v0.70b... i wszystko mi śmiga, tylko w VDM AC3 się buntował...
edit:
ale te AC3 zrypane, by działał w filmie potrzeba AC3Filter, aby działały pliki *.ac3 potrzeba AC3File, a aby działało w VDM (dokładniej w aplikacjach używających VFW) vac3acm...
Ostatnio edytowany przez FAiM (2006-08-10 11:11:42)
Strony 1