Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam wszystkich!!!
Mam problem z napisami otóż sciągłem Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan z tej strony http://danime.ovh.org/ a napisy z tąd http://animesub.info/szukaj.php?szukane … okuro-chan i napisy mi ida za szybko moze mi ktos opisac co mam zrobic za bardzo sie nie orientuje w takich sprawach.
Z góry dziękuje a pomoc!!!
Być może napisy (zapewne są w formacie klatkowym) pasują do filmu z innym (jeśli "idą za szybko", to chyba z niższym) fps niż plik, którym dysponujesz. W tym przypadku należy je przekonwertować edytorem napisów (sam tego nie próbowałem, ale domyślam się, że SubEdit-Player daje taką możliwość).
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-08-16 10:24:08)
[b]http://animesub.info/forum/viewtopic.php?id=35495] tutaj jest ładnie opisane ^^
Ostatnio edytowany przez cieslak (2006-08-16 10:41:07)
cieslak dzieki za pomoc udalo mi sie z pierwszym epkime ale zdrugim cos mi nie idzie
hehe, możesz jeszcze własno ręcznie zrobić timing ale to już sporo czasu zabiera ^^
Witam, mam problem z pewnymi napisami...
Otóż napisy te pasują do innej wersji filmu niż ta którą posiadam, jednak FPS obydwu wersji jest jednakowe (o czym świadczy informacja przy napisach, moją wersję filmu sprawdzałem w gspot i subedit, we wszystkich przypadkach FPS wynosi 25.0).
Pomimo teoretycznie jednakowego FPS i dopasowania początku filmu, napisy z czasem zaczynają się rozjeżdżać (konkretnie pojawiają się za wcześnie)... Próbowałem zwiększać FPS napisów, ale nie mogę ich idealnie dopasować, nawet jeśli dany fragment się zgadza, to za 20 minut i tak są rozjechane...
Poradźcie mi co można jeszcze zmienić, ustawić i w czym może tkwić błąd?... Błędnie podane FPS napisów?
Pozdrawiam
Hmmmm, jeśli jest to mkv bądź ogm to SubEdit podaje błędne wartości fps (w przypadku tych formatów). Ale skoro sprawdziłeś gspotem to jest to dziwne... Poza tym, w anime bardzo rzadko spotyka się fps o wartości 25klatek - występują głównie w DVD-RIPach (ale mogę się mylić)
Ostatnio edytowany przez gracol (2006-08-28 16:08:18)
Możesz spróbować wziąć plik z filmem który ma 23fps , wczytać napisy z filmu który cię interesuje i przekonwertować je na format czasowy .
To ja żeby nie zaśmiecać forum tez napisze tym temacie. Otóz znowu mam problem z napisami. Sciągnełam 6 odcinek anime "Karin" i napisy do niego. I za żadne skarby nie mogę dopasowac do niego napisów. Na początku idą dobrze, potem spoźniają się,potem znowu idą w miarę dobrze a potem znowu zaczynają się spźniać i spoźniają sie przez cały film . Próbowałam juz zmiany fps i sposobu III korekty z tematu "Jak dopasować napisy" ale to i tak nic nie daje. Bardzo prosze pomóżcie mi jakos bo anime spodobało mi sie a to naprawdę fajny odcinek PROSZE!!!
Pozostaje jedno samemu zrobić timing
To ja żeby nie zaśmiecać forum tez napisze tym temacie. Otóz znowu mam problem z napisami. Sciągnełam 6 odcinek anime "Karin" i napisy do niego. I za żadne skarby nie mogę dopasowac do niego napisów. Na początku idą dobrze, potem spoźniają się,potem znowu idą w miarę dobrze a potem znowu zaczynają się spźniać i spoźniają sie przez cały film . Próbowałam juz zmiany fps i sposobu III korekty z tematu "Jak dopasować napisy" ale to i tak nic nie daje. Bardzo prosze pomóżcie mi jakos bo anime spodobało mi sie a to naprawdę fajny odcinek PROSZE!!!
zrób sobie sam timing
Strony 1