#201 2006-08-27 22:51:27

Saphronay
Użytkownik

Odp: Zakładamy petycję ???

Feniks_Ognia napisał:

Hmm czyli robimy petycje do TVP o AMG zgadza się ??

Tak, zgadza sie, no to jak bedziesz mial jakies propozycje to smialo pisz smile bo coś nam stanely prace smutny cóż, różnie bywa.

Jeśli ktoś chce dodać coś o siebie do projektu petycji to proszę śmiało pisać. smile

#202 2006-09-03 12:23:27

Szual
Użytkownik

I jak trwają prace nad petycją?
Czy ustalono już ostateczną wersję listu?

#203 2006-09-03 13:02:26

Saphronay
Użytkownik

Szual napisał:

I jak trwają prace nad petycją?
Czy ustalono już ostateczną wersję listu?

Projekt jest, tylko cały czas czekam na wasze wszelkie poprawki w tej materii, bo na dzien dzisiejszy potrzeba jeszcze pare poprawek, a ja sam już nie wiem co by jeszcze dodać. Dlatego cały czas czekam na Wasze opinie i sugestie co do tej petycji.

Dodawajcie od siebie wszystko co może się przydać!

Ostatnio edytowany przez Saphronay (2006-09-03 13:03:15)

#204 2006-09-03 13:44:20

Feniks_Ognia
Użytkownik

Poprawki:

Do:
Telewizja Polska S.A.
Telewizja Polska S.A. 00-999
Warszawa ul. J.P. Woronicza 17

Zwracamy się do Szanownych Państwa,

przedstawicieli - czy to jest potrzebne? Jakich przedstawicieli?

Telewizji Polskiej S.A. z prośbą o wyemitowanie na łamach Waszej telewizji, serii animowanej pod tytułem: "Ah! My Goddness". Tytuł ten należy do gatunku Anime, czyli japońskiej sztuki animacji.

Wyżej wymieniony tytuł jest przykładem niezwykłej animacji jaka wytworzyła się w japoni, Ah My Goddess jest tytułem który może oglądać widz w każdym wieku. Dodatkowo ta seria może uczyć dzieci jak i dorosłych jak powinni odnosić się do siebie. Główni bohaterowie są pełni życzliwości, dobroci i miłości co sprawia że mogą być przykładem dla nie jednego człowieka. Uważamy że ten tytuł napewno spodoba się wszystkim widzom TVP.

- Coś takiego tylko troche ładniej napisane dał bym na początek. Trzeba troche opisać anime i podać jakieś zalety na początku. Argumentacja i wywód czym jest anime będzie niżej.

Rynek Anime w Polsce nabiera coraz większego rozmachu, czego przykładem może być duży nakład mangi (japońskich komiksów tłumaczonych na język polski) oraz dostępności seriali anime na DVD. Jednak nie każdy fan mangi i anime może sobie pozwolić na zakup nowego wydania DVD lub komiksu, a wiemy, że Telewizja Polska jest ogólnie dostępna w całym kraju bez potrzeby zakupu jakiegokolwiek dodatkowego sprzętu jak chociażby dekoder cyfrowy. Spora rzesza polskich odbiorców, ogromnie ceni sobie oraz respektuje szeroko pojętą sztukę japońskiego komiksu i animacji.

Seria "Ah My Goddess" jest dobrym przykładem wysokiej jakości azjatyckiej animacji, która mieści w sobie nie tylko niecodzienny humor, ale także wspaniałę wzorce zahcowań, które mogą niejednego telewidza młodego nauczyć dobrych postaw życiowych.
- Tu zmieniłem ale nie do końca mi się podoba

Wyżej wymieniony tytuł zalicza się do anime z gatunku przygoda oraz fikcja. Pragniemy również zaznaczyć, że szeroko znany na świecie rynek japońskiej animacji jest otwarty na wiele gatunków, chociażby takich jak romans, komedia, dramat, magia, science-fiction, cyber punk, parodia, sztuki walki oraz wiele innych. Tak, więc można by powiedzieć, że anime jest bardzo uniwersalne i ponad czasowe. W zależności od tematyki potrafi się ono dostosować do każdej grupy wiekowej. Jeśli Szanownej Telewizji Polskiej nie odpowiada gatunek wyżej wymienionego anime, o którego emisję się zwracamy, uprzejmie prosimy o odpowiedź, jaki gatunek anime satysfakcjonuje Państwa. Zobowiązujemy się wówczas do podania kilku tytułów z określonego gatunku drogą poczty elektronicznej, które mogłyby się cieszyć największą popularnością wśród fanów japońskiego komiksu i animacji. Swoją prośbę pragniemy jeszcze uargumentować tym, że:

1.    Na przełomie ostatnich kilku lat w takich stacjach telewizyjnych jak TVN7, Polsat lub Hyper pojawiły się serie anime, które zyskały ogromne rzesze fanów wśród dzieci i młodzieży oraz dorosłych. Były to takie serie jak "Cowboy Bebop" lub "Great Teacher Onizuka", a we wcześniejszych latach, "Czarodziejka z księżyca". Były to jedne z pierwszych kroków anime w naszym ojczystym kraju. Jednak nie każdy przy pomocy swego odbiornika telewizyjnego ma dostęp do większości kanałów komercyjnych, a Telewizja Polska S.A. jest bardziej ogólnodostępna i najbardziej osiągalna dla telewidzów pod względem odbioru kanałów.

2.    Japoński rodzaj animacji posiada w sobie niespotykany potencjał, który mógłby przyciągnąć jeszcze większe rzesze odbiorców. Począwszy od dzieci poprzez młodzież, aż do dorosłych.

3.    W ostatnich latach podczas dnia dziecka, w TVP pojawiło się anime o nazwie "Księżniczka Monoke", które również przyciągnęło dużą społeczność fanów anime oraz osób jeszcze niemających większej styczności ze sztuką japońskiej animacji.

4. Pragniemy zwrucić państwa uwage że takie serie jak "Pszczółka Maja" czy "Muminki" również zostały stworzone przez japońską animcje.

5.    Telewizja o nazwie TVP Kultura już podczas swojej działalności, uraczyła swoich widzów serią, anime w późniejszych godzinach wieczornych. Problem jednak tkwił w tym, że dostępność tego programu jest o wiele mniejsza niż TVP1 lub TVP2. Dlatego wyemitowanie serii anime na kanałach bardziej dostępnych dla telewidzów może dodatkowo zwiększyć oglądalność danego tytułu.

6. Pragniemy zauważyć że Anime nie jest tylko dla dzieci jak to się powszechnie uważa w Polsce. Wiele tytułów jak "Ghost in the Shell" czy "Grobowieć Świetlikow" są pozycjami dla dorosłych. Ich wartość przez ludzi jest zbagatelizowana tylko przezto że zostały stworzone przez Animacje. Jesteśmy przekonani że gdyby te anime zostały przeniesione na film z żeczywistymi aktorami i w 100% wiernej kopi stały by się mega przebojami którymi zachwycał by się cały czas. Rynek telewizyjny w japoni przedłożył tradycyjne filmy na właśnie animcaje. - To się by przydało poprawić.

7.    Grono fanów anime z roku na rok się powiększa, czego dobrym przykładem mogą być organizowane w większych miastach naszego państwa specjalne konwenty dla fanów mangi i anime. Ostatni taki konwent miał miejsce w Krakowie w dniach 12 - 13 sierpnia 2006 roku. Podczas trwania tego konwentu fani japońskiej animacji mogli ze sobą podyskutować odnośnie różnych serii anime oraz miło spędzić czas poprzez udział we wszelkiego rodzaju konkursach oraz pokazach i warsztatach przygotowanych specjalnie dla nich.

To tyle odemnie narazie. Miałem napisać wcześniej ale byłem zajęty.

Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-09-03 16:58:27)

#205 2006-09-03 16:25:55

pawelo86
Użytkownik

Wrzuć to do Worda i popraw niektóre błedy ortograficzne "zwrucić" i literówki. Ja się na pismach urzędowych nie znam, ale to ładnie wygląda.

#206 2006-09-03 16:37:34

Zgrzyt
Użytkownik

Uuuuuuu ładne ładne ale brakuje tu czegoś, ale teraz w TVP zachodzą zmiany więc to może przejść, z tego co czytałem telewizja polska chce iść z postępem czasu i dotrzeć do zmieniającej się publiczności to może przejść i to ma duże szanse.

EDIT- pewnie są na tym forum jacyś ludzie którzy znają się na polonistyce itp. i by pomogli, gotową petycje można potem umieścić na stronie i prosić społeczność fanów A&M i tych którzy dają się namówić ich do udzielenia wypowiedzi i głosu, wtedy  to mamy duże szanse. A naszą sytuacje ratuje to że TVP ma nowego prezesa który chłonie propozycje i narzuca zmiany na TVP. 

stwórzmy przyszłość w której Anime w TV to normalka ...zróbmy to dla dzieci i dzieci dzieci ale głównie dla mnie hehe

Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2006-09-03 16:56:57)

#207 2006-09-03 16:43:14

Hatake
Użytkownik

Feniks_Ognia, ładnie napisane, tylko jest w tym troche takiego lania wody:D tzn. jedna rzecz napisana na kilka sposobów, mogli by się na taki haczyk złapac, ale zdaje mi sie, że głupich ludzi nie zatrudniają w tvp.:P

EDIT: + dołączam się do wypowiedzi Zgrzyta

Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-09-03 16:44:45)

#208 2006-09-03 16:47:58

Solidus
Użytkownik

Jak dlamnie to jest good napisane i mam nadizieje że to wypali =]

#209 2006-09-03 17:00:50

Feniks_Ognia
Użytkownik

Ja naniosłem poprawki na to co było. Jestem dyzlektykiem i słaby jestem w pisaniu, to co dodałem trzeba w razie potrzeby odpowiednio ulepszyć by ładnie było napisane. Literówki sobie zrobi się na samym końcu jak jakaś będzie. Jeszcze się zastanawiam więc może cos jeszcze dopisze.

#210 2006-09-03 17:12:04

Bekon
Użytkownik

Jak dla mnie petycja jest ok oczkod tylko pamiętajcie, że  zadługa też, nie bedzie dobra bo mogą nie doczytać do końca.
Co do wypowiedzi kolegi Zgrzyta to dobry pomysł... jak dla mnie wszystko pasuje, mam nadzieję że Nam się uda.
Bo mam już dość "Kota Filemona" jezor

#211 2006-09-03 18:33:14

Saphronay
Użytkownik

KOLEJNA POPRAWIONA WERSJA PETYCJI:

Do:
Telewizja Polska S.A.

Zwracamy się do Szanownej Telewizji Polskiej S.A. z prośbą o wyemitowanie na łamach Waszej telewizji, serii animowanej pod tytułem: "Ah! My Goddness". Tytuł ten należy do gatunku Anime, czyli japońskiej sztuki animacji.

Wyżej wymieniony tytuł jest przykładem niezwykłej animacji, jaka wytworzyła się w japoni, Ah My Goddess jest tytułem, który może oglądać widz w każdym wieku. Dodatkowo ta seria może uczyć dzieci jak i dorosłych jak powinni odnosić się do siebie. Główni bohaterowie są pełni życzliwości, dobroci i miłości, co sprawia, że mogą być przykładem dla nie jednego człowieka. Uważamy, że ten tytuł napewno spodoba się wszystkim widzom TVP.

Rynek Anime w Polsce nabiera coraz większego rozmachu, czego przykładem może być duży nakład mangi (japońskich komiksów tłumaczonych na język polski) oraz dostępności seriali anime na DVD. Jednak nie każdy fan mangi i anime może sobie pozwolić na zakup nowego wydania DVD lub komiksu, a wiemy, że Telewizja Polska jest ogólnie dostępna w całym kraju bez potrzeby zakupu jakiegokolwiek dodatkowego sprzętu jak chociażby dekoder cyfrowy. Spora rzesza polskich odbiorców, ogromnie ceni sobie oraz respektuje szeroko pojętą sztukę japońskiego komiksu i animacji.

Seria "Ah My Goddess" jest dobrym przykładem wysokiej jakości azjatyckiej animacji, która mieści w sobie nie tylko niecodzienny humor, ale także wspaniałe wzorce zachowań, które mogą niejednego telewidza młodego nauczyć dobrych postaw życiowych, oraz skłonić do przemyśleń nad swoim postępowaniem.

Wyżej wymieniony tytuł zalicza się do anime z gatunku komedii oraz fikcji. Pragniemy również zaznaczyć, że szeroko znany na świecie rynek japońskiej animacji jest otwarty na wiele gatunków, chociażby takich jak romans, komedia, dramat, magia, science-fiction, cyber punk, parodia, sztuki walki oraz wiele innych. Tak, więc można by powiedzieć, że anime jest bardzo uniwersalne i ponad czasowe. W zależności od tematyki potrafi się ono dostosować do każdej grupy wiekowej. Jeśli Szanownej Telewizji Polskiej nie odpowiada gatunek wyżej wymienionego anime, o którego emisję się zwracamy, uprzejmie prosimy o odpowiedź, jaki gatunek anime satysfakcjonuje Państwa. Zobowiązujemy się wówczas do podania kilku tytułów z określonego gatunku drogą poczty elektronicznej, które mogłyby się cieszyć największą popularnością wśród fanów japońskiego komiksu i animacji. Swoją prośbę pragniemy jeszcze uargumentować tym, że:

1. Na przełomie ostatnich kilku lat w takich stacjach telewizyjnych jak TVN7, Polsat lub Hyper pojawiły się serie anime, które zyskały ogromne rzesze fanów wśród dzieci, młodzieży oraz dorosłych. Były to takie serie jak "Cowboy Bebop" lub "Great Teacher Onizuka", a we wcześniejszych latach, "Czarodziejka z księżyca". Były to jedne z pierwszych kroków anime w naszym ojczystym kraju. Jednak nie każdy przy pomocy swego odbiornika telewizyjnego ma dostęp do większości kanałów komercyjnych, a Telewizja Polska S.A. jest bardziej ogólnodostępna i najbardziej osiągalna dla telewidzów pod względem odbioru kanałów.

2. Japoński rodzaj animacji posiada w sobie niespotykany potencjał, który mógłby przyciągnąć jeszcze większe rzesze odbiorców. Począwszy od dzieci poprzez młodzież, aż do dorosłych.

3. W ostatnich latach podczas dnia dziecka, w TVP pojawiło się anime o nazwie "Księżniczka Monoke", które również przyciągnęło dużą społeczność fanów anime oraz osób jeszcze nie miejących większej styczności ze sztuką japońskiej animacji.

4. Pragniemy zwrócić państwa uwagę, że takie serie jak "Pszczółka Maja" czy "Muminki" również zostały stworzone przez japońską animcje.

5. Telewizja o nazwie TVP Kultura już podczas swojej działalności, uraczyła swoich widzów serią, anime w późniejszych godzinach wieczornych. Problem jednak tkwił w tym, że dostępność tego programu jest o wiele mniejsza niż TVP1 lub TVP2. Dlatego wyemitowanie serii anime na kanałach bardziej dostępnych dla telewidzów może dodatkowo zwiększyć oglądalność danego tytułu.

6. Pragniemy zauważyć, że Anime nie jest tylko dla dzieci jak to się powszechnie uważa w Polsce. Wiele tytułów jak "Ghost in the Shell" czy "Grobowieć Świetlikow" są pozycjami dla dorosłych. Ich wartość przez ludzi jest zbagatelizowana tylko przez to, że zostały stworzone poprzez animację. Jesteśmy przekonani, że gdyby te anime zostały przeniesione na film z rzeczywistymi aktorami i w 100% wiernej kopii stały by się wielkimi przebojami, którymi każdy mógłby się zachwycać.

7. Grono fanów anime z roku na rok się powiększa, czego dobrym przykładem mogą być organizowane w większych miastach naszego państwa specjalne konwenty dla fanów mangi i anime. Ostatni taki konwent miał miejsce w Krakowie w dniach 12 - 13 sierpnia 2006 roku. Podczas trwania tego konwentu fani japońskiej animacji mogli ze sobą podyskutować odnośnie różnych serii anime oraz miło spędzić czas poprzez udział we wszelkiego rodzaju konkursach oraz pokazach i warsztatach przygotowanych specjalnie dla nich.

PS. Powinienem jutro w szkole rozmawiać z moją wychowawczynią, która uczy J.Polskiego i wyślę jej tą petycję na maila i jestem pewien, że doradzi nam jeszcze coś odnośnie tej petycji. smile

PS2. Trzebaby inaczej sformułować zdanie odnośnie Pszczółki Maji i Muminków, a te tytuły chyba nie są "czystą" japońską animacją wiec mozliwe, ze trzeba inaczej jakoś sformułować zdanie. Jeśli się mylę co do tego to prosze mnie poprawić. smile

Prosze, jeśli macie jeszcze jakieś komentarze lub sugestie to prosze śmiało pisać.

Ostatnio edytowany przez Saphronay (2006-09-03 18:33:52)

#212 2006-09-03 18:41:52

kornik15
Użytkownik

można także dopisać że niektóre tytuły bajek ukazujące się w polskiej telewizji są już przestarzałe i dzieci mogą chcieć czegoś więcej niż pszczółka maja czy muminki

#213 2006-09-03 19:42:13

Zgrzyt
Użytkownik

komedii oraz fikcji .....zastąpił bym słowo fikcja lub zastąpił nazwami angielskimi po polsku to dziwnie brzmi.
japońskiego komiksu i animacji nad używasz tego stwierdzenia(czy jak to się zwie)
stworzone przez japońską animcje. powinno przy pomocy japońskiej animacji
i cos brakuje ale czego sam nie wiem a trza by było ich uświadomić że anime to nie tylko pokemony

#214 2006-09-03 19:49:52

Satanael
Użytkownik

Szczerze to życze powodzenia z ta petycją, ale znając polskie realia, to wyląduje ona w koszu, bo nasza wspaniała TVP raczej nie patrzy na gusta swoich telewidzów tylko non stop daje swoją papke myśląc, że wypełnia swoją "misje".

#215 2006-09-03 20:06:35

RiXeD
Użytkownik

Zgrzyt napisał:

stworzone przez japońską animcje. powinno przy pomocy japońskiej animacji

Raczej przez japońskich animatorów... Jak można stworzyć coś przy pomocy animacji?

@Satanael: Podzielam twoje zdanie w stu procentach.

#216 2006-09-03 20:13:14

Feniks_Ognia
Użytkownik

Pisze się chyba Goddess niż Goddness ? Tak pozatym mówiłem by mnie poprawić bo ja nie popolsku pisze jezor

Odstęp nie robie by był tylko by zaznaczyć zmiane jezor

Do:
Telewizja Polska S.A.

Zwracamy się do Szanownej Telewizji Polskiej S.A. z prośbą o wyemitowanie na łamach Waszej telewizji, serii animowanej pod tytułem: "Ah! My Goddess". Tytuł ten należy do gatunku Anime, czyli japońskiej sztuki animacji.

Wyżej wymieniony tytuł jest przykładem niezwykłej animacji, jaka wytworzyła się w japoni. Seria "Ah My Goddess" jest tytułem, który może być oglądany przez widza w każdym wieku. To anime może uczyć dzieci i młodzież uprzejmości, dobroci oraz sposobu w jaki powinno odnosić do drugiego człowieka. Główni bohaterowie są pełni życzliwości, dobroci i miłości, co sprawia, że mogą być przykładem dla nie jednego człowieka nawet dorosłego. To niezwykłe anime na pewno będzie czymś nowym dla widzów TVP, a przez piękną kreskę i wspaniałą fabułe sprawi że widzowie napewno zakochają się w nim. Wierzymy że to wspaniałe anime spodoba się wszystkim widzom TVP.

-nowa wersja, teraz się postarałem

Seria "Ah My Goddess" jest dobrym przykładem wysokiej jakości azjatyckiej animacji, która mieści w sobie nie tylko niecodzienny humor ale także wspaniałe wzorce zachowań. Mogą one być przykładem dla nie jednego młodego telewidza oraz nauczyć go dobroci i życzliwości wobec drugiego człowieka jak również skłonić do przemyśleń nad swoim postępowaniem.

-niewielka modyfikacja, tak na marginesie ty sam wstawiasz te przecinki? Nie że krytykuje bo niewiem czy powiny być czy nie ale chyba przed słowem "ale" przecinka się nie daje jezor Jak przeicnki wstawia world to się trzeba go kontrolować bo ten gupi program wszędzie by je wstawiał.

Wyżej wymieniony tytuł zalicza się do anime z gatunku komedii oraz fikcji. Pragniemy również zaznaczyć, że szeroko znany na świecie rynek japońskiej animacji jest otwarty na wiele gatunków, chociażby takich jak romans, komedia, dramat, magia, science-fiction, cyber punk, parodia, sztuki walki oraz wiele innych. Tak, więc można by powiedzieć, że anime jest bardzo uniwersalne i ponad czasowe. W zależności od tematyki potrafi się ono dostosować do każdej grupy wiekowej.

Jeśli Szanownej Telewizji Polskiej nie odpowiada treść wyżej wymienionego anime, o którego emisję się zwracamy, uprzejmie prosimy o odpowiedź, o jakiej treści anime usatysfakcjonował Państwa.

-Niewiem ale jak dla mnie to gatunek brzmi bezsensownie. I nie za dużo tych przecinków, to wygląda jak paszkwil jakiś. Trza koniecznie dać to sprawdzić komuś mądremu w pisaniu.

Zobowiązujemy się wówczas do podania kilku tytułów z określoną treścią drogą poczty elektronicznej, które mogłyby się cieszyć największą popularnością wśród widzów oraz fanów japońskiego komiksu i animacji. Swoją prośbę pragniemy jeszcze uargumentować tym, że:

- tu zmiana by miało sens to wyrzej

1. Na przełomie ostatnich kilku lat w takich stacjach telewizyjnych jak TVN7, Polsat lub Hyper pojawiły się serie anime, które zyskały ogromne rzesze fanów wśród dzieci, młodzieży oraz dorosłych. Były to takie serie jak "Cowboy Bebop" lub "Great Teacher Onizuka", a we wcześniejszych latach, "Czarodziejka z księżyca". Były to jedne z pierwszych kroków anime w naszym ojczystym kraju. Jednak nie każdy przy pomocy swego odbiornika telewizyjnego ma dostęp do większości kanałów komercyjnych, a Telewizja Polska S.A. jest bardziej ogólnodostępna i najbardziej osiągalna dla telewidzów pod względem odbioru kanałów.

2. Japoński rodzaj animacji posiada w sobie niespotykany potencjał, który mógłby przyciągnąć jeszcze większe rzesze odbiorców. Począwszy od dzieci poprzez młodzież, aż do dorosłych.

3. W ostatnich latach podczas dnia dziecka, w TVP pojawiło się anime o nazwie "Księżniczka Monoke", które również przyciągnęło dużą społeczność fanów anime oraz osób jeszcze nie miejących większej styczności ze sztuką japońskiej animacji.

4. Pragniemy zwrócić państwa uwagę, że takie serie jak "Pszczółka Maja" czy "Muminki" również zostały stworzone przez japońską animcje.

5. Telewizja o nazwie TVP Kultura już podczas swojej działalności, uraczyła swoich widzów serią, anime w późniejszych godzinach wieczornych. Problem jednak tkwił w tym, że dostępność tego programu jest o wiele mniejsza niż TVP1 lub TVP2. Dlatego wyemitowanie serii anime na kanałach bardziej dostępnych dla telewidzów może dodatkowo zwiększyć oglądalność danego tytułu.

6. Pragniemy zauważyć, że Anime nie jest tylko dla dzieci jak to się powszechnie uważa w Polsce. Wiele tytułów jak "Ghost in the Shell" czy "Grobowieć Świetlikow" są pozycjami dla dorosłych. Ich wartość przez ludzi jest zbagatelizowana tylko przez to, że zostały stworzone w formie animacji. Jesteśmy przekonani, że gdyby te anime zostały przeniesione na film z rzeczywistymi aktorami i w 100% wiernej kopii stały by się wielkimi przebojami, którymi każdy mógłby się zachwycać.

-w formie animacji - może być ?

7. Grono fanów anime z roku na rok się powiększa, czego dobrym przykładem mogą być organizowane w większych miastach naszego państwa specjalne konwenty dla fanów mangi i anime. Ostatni taki konwent miał miejsce w Krakowie w dniach 12 - 13 sierpnia 2006 roku. Podczas trwania tego konwentu fani japońskiej animacji mogli ze sobą podyskutować odnośnie różnych serii anime oraz miło spędzić czas poprzez udział we wszelkiego rodzaju konkursach oraz pokazach i warsztatach przygotowanych specjalnie dla nich.

Na razie tyle.

Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-09-03 20:38:28)

#217 2006-09-03 20:59:01

MuGen
Użytkownik

Jak dla mnie wygląda całkiem nieźle a ta petycja już bije wszystkie które miały powstać bo znamy jej forme i ogólny zarys więc jest szans a póki jest to ja licze że się nam uda . Do dzieła OTAKU !!!!!!!!

#218 2006-09-04 15:59:14

Saphronay
Użytkownik

KOLEJNA POPRAWIONA WERSJA PETYCJI:

Do:
Telewizja Polska S.A.

[akapit]Zwracamy się do Szanownej Telewizji Polskiej S.A. z prośbą o wyemitowanie na łamach Waszej telewizji, serii animowanej pod tytułem: "Ah! My Goddness". Tytuł ten należy do gatunku Anime, czyli japońskiej sztuki animacji.

[akapit]Wyżej wymieniony tytuł jest przykładem niezwykłej animacji, jaka wytworzyła się w Japonii. Seria "Ah! My Goddness" jest tytułem, który może być oglądany przez widza w każdym wieku. To anime może uczyć dzieci i młodzież uprzejmości, dobroci oraz sposobu, w jaki powinno odnosić do drugiego człowieka. Główni bohaterowie są pełni życzliwości i dobroci, co sprawia, że mogą być przykładem dla nie jednego człowieka, nawet dorosłego. To Anie może być nowym, ciekawym doświadczeniem dla widzów TVP, a przez bardzo staranną animację i wspaniałą fabułę sprawi że widzowie na pewno zakochają się w nim. Wierzymy, że ten tytuł może się spodobać widzom Telewizji Polskiej S.A.

[akapit]Rynek Anime w Polsce nabiera coraz większego rozmachu, czego przykładem może być duży nakład mangi (japońskich komiksów tłumaczonych na język polski) oraz dostępności seriali anime na DVD. Jednak nie każdy fan mangi i anime może sobie pozwolić na zakup nowego wydania DVD lub komiksu, a wiemy, że Telewizja Polska jest ogólnie dostępna w całym kraju bez potrzeby zakupu jakiegokolwiek dodatkowego sprzętu jak chociażby dekoder cyfrowy. Spora rzesza polskich odbiorców, ogromnie ceni sobie oraz respektuje szeroko pojętą sztukę japońskiego komiksu i animacji.

[akapit]Seria "Ah! My Goddness" jest dobrym przykładem wysokiej jakości azjatyckiej animacji, która mieści w sobie nie tylko niecodzienny humor, ale także wspaniałe wzorce zachowań. Mogą one być przykładem dla nie jednego młodego telewidza oraz nauczyć go dobroci i życzliwości wobec drugiego człowieka jak również skłonić do przemyśleń nad swoim postępowaniem.

[akapit]Wyżej wymieniony tytuł zalicza się do anime z gatunku komedii oraz Fantasy. Pragniemy również zaznaczyć, że szeroko znany na świecie rynek japońskiej animacji jest otwarty na wiele gatunków, chociażby takich jak romans, komedia, dramat, magia, science-fiction, cyber punk, parodia, sztuki walki oraz wiele innych. Tak, więc można by powiedzieć, że anime jest bardzo uniwersalne i ponad czasowe. W zależności od tematyki potrafi się ono dostosować do każdej grupy wiekowej. Jeśli Szanownej Telewizji Polskiej nie odpowiada treść wyżej wymienionego anime, o którego emisję się zwracamy, uprzejmie prosimy o odpowiedź, o jakiej treści anime satysfakcjonowałoby Państwa. Zobowiązujemy się wówczas do podania kilku tytułów z określoną treścią, drogą poczty elektronicznej, które mogłyby się cieszyć największą popularnością wśród widzów oraz fanów japońskiego komiksu i animacji. Swoją prośbę pragniemy jeszcze uargumentować tym, że:

6. Pragniemy zauważyć, że Anime nie jest tylko dla dzieci jak to się powszechnie uważa w Polsce. Wiele tytułów jak "Ghost in the Shell" czy "Grobowieć Świetlikow" są pozycjami dla dorosłych. Ich wartość przez ludzi jest zbagatelizowana tylko przez to, że zostały stworzone w formie animacji. Jesteśmy przekonani, że gdyby te anime zostały przeniesione na film z rzeczywistymi aktorami i w 100% wiernej kopii stały by się wielkimi przebojami, którymi każdy mógłby się zachwycać.

PS. Wyślę tą wersję petycji mailem do mojej nauczycielki J.Polskiego, wiec na pewno coś nam dopomoże smile_big.

PS2. Prosze w dalszym ciągu o wszelakie komentarze i sugestie.

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowany przez Saphronay (2006-09-04 16:02:30)

#219 2006-09-04 16:56:00

Feniks_Ognia
Użytkownik

Pisze się "Goddess" niema czegoś takiego jak "Goddness", wiem bo w słowniku sprawdziłem jezor więc trza zmienić.

Wersja Orginalna:

To Anie może być nowym, ciekawym doświadczeniem dla widzów TVP, a przez bardzo staranną animację i wspaniałą fabułę sprawi że widzowie na pewno zakochają się w nim. Wierzymy, że ten tytuł może się spodobać widzom Telewizji Polskiej S.A.

Poprawione:

To Anime może być nowym, ciekawym doświadczeniem dla widzów TVP, a przez bardzo staranną animację i wspaniałą fabułę sprawi że widzowie na pewno zakochają się w nim. Wierzymy, że ten tytuł na pewno spodoba się widzom Telewizji Polskiej S.A.

Literówka w słowie Anime. I nie żadne "może" się spodoba tylko "na pewno" się spodoba smile My nie mamy wątpliwości smile

Hmm Odstępy robiłem by wstawić komentarz do korekty jeśli uważasz że powinny zostać to mogą. Na chwile obecną brak nowych pomysłów.

Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-09-04 16:56:59)

#220 2006-09-04 17:01:27

themic
Użytkownik

W ostateczności można zorganizować pikietę oczkod)

Ot taki sobie (nie)zwykły człowiek...:)

Stopka forum

© Animesub.info 2025