Nie jesteś zalogowany.
na animesuki pojawił się torrent do Karas (tyle na niego czekałem)
właśnie obejrzałem i co musze powiedzieć
jest zajebisty pierwsze sceny walki przyćmiewają wszystko co do tej pory widziałem tak anime jak filmy jedyme z czym można go przyrównać to pierwsza część Matrix (ale i tak te sceny go przebiły) później też jest nie zły, chociaż mam wrażenie że będzie się rozwijać według starego schematu: pojawił się potworek przyszedł bohater i go ukatrupił. mam nadziejeże tak nie będzie
co do obrazu. przed kompresją napewno był zajebisty ale w tej wersji [ArabDreamers] jest jakiś dziwnie (mam starego kompa w tym może być problem) jak by była na nim jakaś siatka i jest rozmyty z wierkszej odległości właściwie nie widać twarzy (na tym tle widzimy osytrych jak diabli napisy) zwiastym wyglądał o wiele lepiej (bodajże anime-kraze chyba póżniej ściągne sobie ich dzieło)
dzwięk jest super
Nic nie zrozumiałem :|
Ja obejrzałem 10 minut i sobie odpuściłem - jakość obrazu mogła być lepsza (w niektórych momentach wydaje się, że jest za ciemno - nic nie widać - a w niektórych za jasno i też nic nie widać), nawet wyłapałaem jedną literówkę w tłumaczeniu :/ Poczekam na wersję Anime-Kraze, tam chłopaki raczej już mają sprawdzoną jakość i raczej nie wypuszczą bubla.
PS. Sceny walki rzeczywiście niezłe, aczkolwiek w niektóych momentach raziła trochę grafika 3d
PS2. W Matrixie były lepsze
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
właśnie zajrzałem przeczytałem odpowiedzi a później to co sam napisałem. rzczywiście troche to bełkotliwe:P
śpieszyłem się i pisałem tak aby jak najnajszybcie przelać myśli na klawiature i dziwnie wyszło.
Podobno Baginskiego "Fallen Art" (Sztuka spadania) też jest oryginalnie w tak dużej rozdzielczości i to pierwsze tego typu dvd wydane w Polsce. Gdzieś czytałem o tym nowym standardzie, ale dawno temu i nie prawda.
Nazwa tych nośników to HD DVD i mają coś ok. 30GB (już widzę na forum posty: "pozbędę się 1xxx płyt DVD, nagrywam wszystko na HD'ki):D
Pomyśleć, że wszystkie (prawie) tasiemce będzie można zmieścić na 1 płycie...
No, mnie rozdzielczość jakoś nie zaskakuje. Nie wiem jeszcze jak z jakością, bo jestem w trakcie ściągania, ale często się zdarza, ża HDTV jakością potrafią przebić DVD-ripa. Ale i tak będę czekać na hardsuba Ani-Kraze, bo tłumaczenie do polskiego hardsuba wolałabym robić na podstawie znanej grupy.
Oglądałem ostatnio to anime. Ma 6 odcinków lecz mówię wam, że jest super zwłaszcza jeśli istotna jest dla was akcja bo efekty 3D są naprawdę dobre. Jest z dźwiękiem 5.1 i muzyka też robi super wrażenie.
Co prawda jest krótkie lecz dobrze zrobione anime ze świetnymi efektami i walkami.
Polecam. Ode mnie 8/10
Szkoda ze tak mało odcinków ale świetne anime:)
To mowiłem ja Karas:)
Ostatnio edytowany przez ODIN (2009-06-23 12:46:18)
Moje życzenia są piękne jak marzenia lecz moje marzenia są nie do spełnienia...
dla mnie to Anime jeśli chodzi o całokształt 6/10 9/10 za oprawe audiowizualną i 4/10 fabuła. Może to dlatego, że cała historia jest zamieszczona w 6 ep ale naprawde trudno to Anime zrozumieć... dopiero ostatnie 2 epy wszystko jako-tako wyjaśniają. To raczej tytuł dla fanów efektów specjalnych itp i w sumie tylko dlatego też obejrzałem do końca
Fabuła też nie była zła,a to że prosta wcale nie jest wadą.