Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Podpusciles mnie i probe wczytania ass do SE przyplacilem restartem kompa. Szlag by to Nie wiem mi tam nie czyta, a specyfikacja tego playera nie przewiduje tego formatu napsiow i tyle.
Jeszcze mi powiedz, ze jesli jakims cudem zaladowales jakies napisy ass, to miales efekty ze skryptu, to juz na pewno w to nie uwierze.
Ostatnio edytowany przez songoku (2007-03-15 01:39:45)
Podpusciles mnie i probe wczytania ass do SE przyplacilem restartem kompa. Szlag by to Nie wiem mi tam nie czyta, a specyfikacja tego playera nie przewiduje tego formatu napsiow i tyle.
Jeszcze mi powiedz, ze jesli jakims cudem zaladowales jakies napisy ass, to miales efekty ze skryptu, to juz na pewno w to nie uwierze.
Nie, nie. Nic z tych rzeczy...Wczytać można... przed chwilą też wczytałem, ale oczywiście bez żadnych efektów, zamiast polskich znaków jakieś krzaczki, poza tym nie wyświetlają się tak jak powinny i wiele więcej. Czyli tak jak pisałeś. SE nie wspiera ass. Sam osobiście gdy oglądam anime z napisami w ass używam MPC - ze wszystkimi efektami jakie są w skrypcie .
Sam nie wiem jak Hybrid może oglądać w SE z napisami w ass...
Ostatnio edytowany przez Maniack (2007-03-15 01:49:32)
ass sam sie laduje pod film odrazu :] przez zielona sczalke :] a co do otwierania SE normalnym sposobem to sie nie da bo wyskocza jakies krzaczki etc :]
ja tez czytam Faq ;D
Ostatnio edytowany przez Mavet (2007-03-15 09:29:09)
Ja mam takie pytanie mam film z fps 25 a napisy sa fps 119 to co mogę zrobić robie tak jak do góry i nic nie daje działa tam chwile dobrze a później psuje sie tak samo mam jak fps to 29 co mogę zrobić? tylko mogę dopasować napisy do filmu w fps 23 proszę o pomoc i z góry thx
Pozdrawiam Zmora
Zmień fps filmu.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
ehh a jak to sie robi bo już próbowałem na wszystkie strony
Pozdrawiam Zmora
Sam fps moze w tym przypadku nie pomoc, ale spojrz na pkt. IV tego tutorialu i ustosunkuj sie do niego. Lepiej tez chyba bedzie jesli zmienisz format klatkowy na czasowy.
ehh nie jestem taki głupi już wszystko próbowałem w końcu ostatnio co ściągnę napisy w tym fps to robie po prostu swoje napisy za pomocą ctrl+c ctrl+v jak leci film. Ale to jest trochę uciążliwe żeby co sekundę przesuwać film jak ty mówisz bo film sie wydłuża o jakieś 10 minut ;/ i nie zawsze zrobisz dobrze
Pozdrawiam Zmora
Ps. a czasem sie już pytam wykonawcy napisów skąd miał to anime w wersji fps 119 ale rzadko dostaje odpowiedz
Zmień fps i zmierz opóźnienie/?(ctrl + F1 a potem ctrl + F2 wszystko jest w tutorialu;P)
Ale ja już tak robiłem i nic a kierowanie do tuturiala nic nie da bo z niego już ze tysiąc razy robiłem jeszcze pełno rad miałem i nic to może ściągnij to anime te napisy i mi dopasuj to w tedy uwierzę ze coś źle robiłem jak jest napisane
Pozdrawiam Zmora
Ciekawi mnie tylko jedna rzecz. Jak to możliwe, że twoje anime ma 25fps? Czyżby Haali był zaznaczony dla avi i źle lrozpoznawał? (to jest pytanie retoryczne jakby ktoś miał wątpiwości). Poczytaj sobie to forum, a znajdziesz odpowiedź.
gracol można jaśniej ? bo nie zrozumiałem
Pozdrawiam Zmora
chodzi mu o to ze anime z fps'em 25 nie wystepuje. Co znaczy ze prawdopodobnie ogladasz film MKV. SubEdit nie rozpoznaje fps'a wiec daje 25. Jak sie nie chcesz bawic w fps to otworz dane napisy w SEP'ie i przekonwertuj je na ssa i po problemie [tylko przy konwersji podaj fps tych napisow a nie twojego filmu] To powinno pomoc.
Ostatnio edytowany przez waski_jestem (2007-04-23 17:10:24)
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Może źle szukałem, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji jak przesunąć czas napisów ass bez zmiany formatu ass. Jaki program to umożliwia? W aegisub nie widzę takiej opcji. Ale co ważne chodzi mi o przesunięcie napisów od określonego miejsca, a nie całych.
Jak mam film 119 to nie zmieniam fps filmu tylko napisów na 25 i zapisuję w formacie klatkowym.
Czasem trzeba tylko jeszcze od pewnego miejsca przesunąć napisy i jest spoko, SEP sobie z tym radzi.
W Aegisub zaznaczasz od którego momentu mają się zmieniać napisy.
Możesz napisać albo najlepiej na screenie pokazać co trzeba konkretnie zrobić żeby od danego momentu napisy się wyświetlały na przykład kilka sekund w tył lub w przód ?
Aegisub.
EDIT:
[URL=http://img184.imageshack.us/my.php?image=aegikc4.jpg][/URL]
Ostatnio edytowany przez Hatake (2008-02-28 12:00:53)
Jak chcesz zmienić czas w napisach ass to ściągnij sobie program Aegisub i za pomocą tego przestawiaj
Zalezy jaka masz wersje Aegisub'a. Jak 2.00, to Timing -> Shift Times -> Forward (w przód), Backward (w tyl) -> All rows (wszystkie wiersze), Selected rows (zaznaczony), Selection onwards (wszystkie wiersza, poczawszy od zaznaczonego).
Aegisub.
Pytający napisał wyraźnie: "W aegisub nie widzę takiej opcji."
Pomijam to, czy za słabo szukał i inne tego typu sprawy, ale skoro już zdecydowałeś się odpowiedzieć, to po co pisać takiego śmieciowego posta jak ten powyżej? Przypomnieć ci, z jakimi ty pytaniami występowałeś na forum na początku i jakie odpowiedzi dostawałeś?
Po części odnosi się to do posta zmory150, ale on przynajmniej nie był taki pro i odpowiedział pełnym zdaniem.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2008-02-28 12:07:26)
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna