Nie jesteś zalogowany.
przeczytałem FAQ, zainstalowałem k-lite codec pack, cccp, subedita+codecpacka i nic - dalej nie mam obrazu w mkv (każdym programem próbowałem jaki mam) nie wiem co robić, pomożecie?? (to nie wina komputera, działało ale musiałem przeinstalować kodeki i juz nie działa )
to wszystko na raz zainstalowałeś?
tak, wczesniej tez miałem i smigało
Wyinstaluj albo CCCP albo K lita, to za wiele:(
OMFG! ja bym chyba na twoim miejscu zrobił format...
serio miałem to wszystko i było dobrze, nie podszebnie chciałem przeinstaowywac bo cieło w mkv, ehh, cgyba serio czas na formata, ze 2 lata nie miałem ^^
edit: a może to kwestia ustawień, cos trzeba ustawiac zeby mkv poprawnie odtwarzało??
Ostatnio edytowany przez Kurisu (2006-09-03 20:03:29)
bez gadania rób format - potem tylko cccp masz pewnie tak zasyfiony system że to jest najlepsze rozwiązanie...
Eh, wejdź na stronę CCCP, znajdziesz tam taki programik, który pokaże ci jakie masz kodeki zainstalowane. Wywal WSZYSTKIE, potem reset komputera, zainstaluj CCCP+core avc i po sprawie.
opisze nieco bardziej obrazowo problem:
Full_Metal_Panic_TSR_02.DVD(H264.AC3_5.1)[KAA][F76D3DDF]
Proc: PIII 600Mhz...
Ostatnio edytowany przez Piter666 (2006-09-03 20:27:11)
lol, najpierw sprawdź czy w tym mkv jest wogóle video
Niech sprawdzi CRC
sam mam ten plik ale wszystko chodzi jak złoto (Ath 2k5+, 512m)
od 2 lat nie był robiony format? Jak inne programy instalujesz tak jak kodeki to niezły bajzel widze
rób format - przecież to niedługo trwa. Jak nie pomoże no to:
ok, obraz wrócił, jest tak jak było, czyli czkanie sie, lepsze to niz brak czegokolwiek, wielkie dzięki Piterowi666 za pomoc
ja zaś mam problem podobnej natury otóż chodź bym nie wiem co odtwarzał czy to avi czy to mkv itd. zawsze mam zielony ekran a dźwięk leci ...odinstalowałem kodeki zainstalowałem cccp i pupa blada. proszę o szybka pomoc
ja zaś mam problem podobnej natury otóż chodź bym nie wiem co odtwarzał czy to avi czy to mkv itd. zawsze mam zielony ekran a dźwięk leci ...odinstalowałem kodeki zainstalowałem cccp i pupa blada. proszę o szybka pomoc
Też kiedyś miałem takie problemy i wiązało się to z nieaktualnymi sterownikami (acz nie pamiętam do czego), które stwarzały konflikt ze sterami do karty graficznej (nie pamiętam dlaczego).
Witam mam problem z niektórymi plikami w mkv.
A mianowicie ściągnąłem i oglądam Spiral [AIF]., i do 18 odcinka wszystko jest dobrze w każdym kodeku ale od 19 odcinka przez cały odcinek jest czarny ekran a dźwięk leci jak powinien. I jest tak w Allplayerze, Subedicie, i MPC. Patrzałem też w KMplayer i w nim działa normalnie ale nienawidzę tego playera i nie mam zamiaru w nim oglądać. Tak więc istnieje jakiś sposób aby działało to anime najlepiej pod MPC? (czyli jakieś ustawienia lub coś?)
Ostatnio edytowany przez Shinuta (2008-02-16 20:02:15)
Patrzałem też w KMplayer i w nim działa normalnie ale nienawidzę tego playera i nie mam zamiaru w nim oglądać.
A co do pozostałych filmów to Doom'a nie oglądałem i nie będe oglądał bo nie nawidzę tej gry.
Frustracja wywołuje gniew, gniew wywołuje nienawiść, nienawiść wywołuje cierpienie. Droga na Ciemną Stronę Mocy, innymi słowy. Kompy wyczuwają sakki i się czasem buntują.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2008-02-16 20:29:19)
Witam mam problem z niektórymi plikami w mkv.
A mianowicie ściągnąłem i oglądam Spiral [AIF]., i do 18 odcinka wszystko jest dobrze w każdym kodeku ale od 19 odcinka przez cały odcinek jest czarny ekran a dźwięk leci jak powinien.
HINT: od epka 19 kodowanie zmienia się z Xvid na h264
No i mam znów problema...
Otóż przy próbie odpalenia anime w formaci MKV czy mp4 (h264) wyskakuj mi błąd jak w screenie poniżej:
I gdy nacisnę "Close" to mam tylko takie okienko:
Głos jest, lecz obrazu nie ma.
Pliki avi nie mają takiego problemu i odpalają się normalnie.
Dodam też, że wczoraj wszystko normalnie działało, natomiast dzisiaj jak wstałem i włączyłem kompa już był ten problem.
Aha, nie mówcie żeby przeinstalować kodeki, gdyż nie mam takiej możliwości obecnie (mogę jedynie doinstalować filtry lub zmienić coś w ustawieniach programu jeśli to pomoże).
Ostatnio edytowany przez Shinuta (2010-09-13 10:58:54)