Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
mam gold wave i wgrany w niego plik wave ( mp3 ) tylko jest tam 1 channel ( left ) natomiast prawy jest cicho ( nic nie zawier ) w jaki sposob przerobic ten plik w tym programie aby z prawego kanalu lecial ten sam dzwiek co w lewym tzn aby prawy i lewy byly takie same bo jak teraz odtwarzam ten plik to glos leci tylko z lewego a chcialbym zeby lecial z obu pomocy:)
Chodzi ci o to że channels nie są równe? tzn. lewy czy tam prawy jest głośniejszy?
jeśli dobrze myślę to poexperumentuj z offset, match volume, channel mixer
dla pewności zrób kopię pliku na którym prowadzisz operacje.
ma się rozumieć, że posiadasz pełną wersję programu, edycję 5.14
nie chodzi mi o to ze prawego wogole nie ma tylko jest sam lewy ja chcem skopiowac lewy i wkleic go tak zeby byl tez prawym bo teraz jak prawego nie ma to tylko lewy glosnik dziala a w prawym nic nie leci ja chcem aby w prawym tez lecialo to co jest w lewym
Ostatnio edytowany przez raziel4ever (2006-09-07 02:31:25)
czyzby ten wave jest mono wsumie programu nieznam ale zpewnoscia da sie zaznaczyc to co masz w lewym kanale, skopiowac i wkleic w prawy kanal
ara ara...
no tak robie ale potem jak wlanczam zeby lecial sam prawy to po mimo skopiowanego tam kanalu lewego nic nie leci
moze ktos napisze jak to dokladnie zrobic ?? ps tak mono
chyba cos takiego bylo jak mix chanels czy cos
Ale nie rozumiem po co to wszystko.
Jaki jest sens przechowywania w obu kanałach takiej samej informacji.
Plik będzie tylko 2x więcej zajmował, a dekodowanie będzie wymagało więcej mocy.
Wystarczy zostawić 1 kanał czyli mono. Player sam nada ten kanał na obu/wszystkich głośnikach.
Czyli będziesz miał taki sam efekt jakby nadawał każdy kanał na osobnym głośniku.
W Adobe Audition 1.5 wybierasz:
Edit -> Convert Sample Type (F11) i tam masz do wyboru min. zamiane mono w stereo.
Mozliwe ze w GoldWave jest podobnie. Szukaj w zakladce edit. Ewentualnie manual do programu .
Edit: Z tego co czytam w 1 poscie, to wyglada ze plik jest stereo tylko ma wyciety prawy kanal . Dziwne...
Ostatnio edytowany przez s0n1c (2006-09-07 14:30:51)
Trafiłem kiedyś na avi odcinka SunaBouzu - strasznie wielki, ale w niskiej rozdziałce, z ang. subtytlami, ale z japońskim dubbingiem w jednym kanale, a z (chyba) chińskim w drugim. Pewnie po to, żeby można sobie było balansem jeden sciszyć.
To może być pozostałość po czymś takim.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-09-07 20:37:21)
Strony 1