Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Ostatnio wpadłem na pomysł zrobienia sobie nadruku na t-shirt, chodzi konkretnie o jakiś fajny nadruk z Wolf's Rain. Znalazłem nawet miejsce gdzie byli by skłonni zrobić mi taki nadruk za 30zł (w tym cena podkoszulki). Z tego co widziałem nadruk jest dobrej jakości. Ale wciąż nie wiem jaki obrazek mógłbym nadrukować więc zastanawiałem się czy nie umieścilibyście w tym wątku jakiś ciekawych tapet/screenów z Wolf's Rain lub innego ciekawego anime.
Dla zainteresowanych w każdym Electro world można sobie zrobić tego typu nadruki na t-shirt(30zł), kubek(20zł), kufel(30zł)itd. wystarczy przynieść im obrazek w jpg na płycie/karcie pamięci i przyjechać po trzech dniach po odbiór zamówionego przedmiotu
A wiesz może, jaką trwałość ma taki nadruk, oraz jaką rozdzielczość obrazka trzeba, by wyglądało to znośnie? I czy chodzi o te Electroworldy, czyli te markety elektroniczne, w których nic właściwie nie ma?
a jakiej jakości są koszulki?? chodzi mi oczywiście o materiał, żeby nie było ze 3 razy założe i już na szmate sie nadaje
Ja się wypowiem tak nawiązując do motywu koszulek anime.
Kiedyś na Manganime był konkurs, gdzie można było "mangową koszulkę" za friko dostać.
Niewykluczone, że będą jeszcze takie, albo i lepsze.
Zastanawiamy sie też nad wprowadzeniem sprzedaży koszulek z motywami anime po cenach rozsądnie najniższych.
Zastanawiamy sie też nad wprowadzeniem sprzedaży koszulek z motywami anime po cenach rozsądnie najniższych.
Zastanawiajcie dalej, oczywiście z wynikiem pozytywnym Ceny możliwie najniższe - jakieś szczegóły, czy też to był po prostu pomysł "a może zaczniemy sprzedawać koszulki?"?
Załużmy firmę
Jam se nadruki robił...
Wyszło COOL (pranie do 60 st. nie prasować) a radocha wielka bo takiej koszulki jak moja to NIKT nie miał...
<sam sobie fanarta złożyłem>
A z byznesem to pomysł też dobry Pozdro..
Ot taki sobie (nie)zwykły człowiek...:)
Co do rozdzielczości to kazali mi przynieść zdjęcie 10x15cm[deprecha] a ja nie mam pojęcia jak to przełozyć na pixele, więc spróbuje z tapetą 1024x768. Z tego co twierdzili to nadruk jest trwały i nie schodzi nawet po wielu praniach, koszulki też są dobrej jakości. I tak chodzi o Electroworldy ale i tak tam nic nie ma[hehe]
JeĹi majÄ
dobry sprzÄt to druk powinien iĹÄ na format A4
Rozmiar tapety jest nieadekwatny do rozmioaru papieru.
Ja do druku ustawiĹem to sobiue w Corel'u <polecam>
AHA..i daj mirror'a (rysunek lustrzany do druku)
Jak chcesz to zara podam rodzdzielczoĹÄ formatki A4 przy 120 DPI i 300 DPI
10x15 cm (szer, wysokosc) to według programu gimp rozdzielczosc 283x425 pixeli (czyli niewiele )
W takiej rozdzielczosci najlepiej chyba bedzie samemu sklecic jakis obrazek (lub zmienszyc do takich rozmiarow jakas tapete ale efekt bedzie bardzo marny ...)
edit: sorry za double posta ;/ prosze moda o usuniecie drugiego
Ostatnio edytowany przez Rezor (2006-09-07 19:07:40)
10x15 cm (szer, wysokosc) to według programu gimp rozdzielczosc 283x425 pixeli (czyli niewiele )
W takiej rozdzielczosci najlepiej chyba bedzie samemu sklecic jakis obrazek (lub zmienszyc do takich rozmiarow jakas tapete ale efekt bedzie bardzo marny ...)
rozmiar obrazka 1024x768 wystarczy....
Tylko wiela DPI trza (min 120-150)
I wydruczek będzie wygladał OK
A jak co to tamtejsi "spec'e" powinni zrobiÄ resztÄ..
Ja powiem moze tak.... jak nie wiesz co wybrac na t-shirta to walnij jakis z jakiegos hentaja :D:D.... niedosc ze orginalnie to i jeszcze pędziesz bardzo popularny jak cos takiego będziesz nosil :D:D:D
Ale tak na serio to i chyba ja sie skusze na cos takiego
jak sprawdzić DPI nie posiadając Corela?
EDIT
jak zrobić sobie nadruk we własnym zakresie? Nad hentajem myślałem ale nie jestem pewny czy byli by skłonni coś takiego zrobić:P Jeśli chcecie to po odbiorze T-shirta zrobie jego zdjęcie i sami ocenicie jak to wygląda. Bo jak na razie robie sobie T-shirt eksperymentalny jak wyjdzie ok to się zastanowie nad innymi. Poza tym może ktoś wrzuci tu jakiś link do ciekawego obrazka?
Ostatnio edytowany przez teusz (2006-09-07 19:58:46)
alez prosze oto i on
http://img219.imageshack.us/img219/9030 … 644xj9.jpg
edit: Fajna betka 3 w tle
edit2: bo to on
Ostatnio edytowany przez Bestrariusz (2006-09-07 20:09:58)
no niestety internet explorer mi tego nie otwiera:( ale jeśli to jest ten sam screen z fate stay night co w planach lekcji to pomysł niezły:D
EDIT
Może i z Fate stay night by sobie zrobić koszulke[yahoo] tylko gdzie ja bym wyszedł w takim t-shircie? no ale i tak moja reputacja gorsza już nie będzie:D
Ostatnio edytowany przez teusz (2006-09-07 20:18:39)
W sumie zastanawiaĹem siÄ nad tymi dwoma screenami
Haibane Renmei
Wolf's Rain
No w sumie teraz doszedĹ 3, Bestrariusza
Poleci ktoĹ coĹ lepszego?
Ja osobiĹcie polecam ci ten twĂłj z wolf's Rain.
Jednak jeĹli go wybierzesz musisz liczyÄ siÄ z tym Ĺźe moĹźesz spotkaÄ w wawie kolesia z podobnym t-shirtem poniewaĹź bardzo mi siÄ ten obrazek spodobaĹ
Nie ma problemu:) bo wczoraj rozwiÄ zaĹem juĹź problem wyboru, zrobie sobie RPG-owy Tshirt:D jak fajnie wyjdzie to zrobie sobie kolejne dwa z Wolf's Rain i Fate Stay Night
Strony 1