Nie jesteś zalogowany.
Witam, zassalem bitcometem plik avi 700mb, ktory... nie dziala. Prawdopodobnie zle sie sciagnal, nie moge go otworzyc ani w MPC ani w Virtual Dub o innych playerach nie wspominajac. Nie mam mozliwosci porownania CRC. Teraz pytanko do uzyszkodnikow bitCometa, czy jest w tym programie opcja do sprawdzania poprawnosci sciagnietego pliku i ewentualnego ponownego pobrania zlych danych? Znalazlem tylko jakies reczne hashowanie - nawet nie wiem co to jest, ale nie pomoglo jak to zapodalem.
Ostatnio edytowany przez KAT (2006-09-07 18:00:14)
ee w Azureusie jest mozliwosc ponownego sprawdzenia pliku, nieznam bitcometa, bo Azureusa uzywam od dawna . We wczesniejszych wersjach nie bylo sprawdzania, ale byla sztuczka usuwales torrenta z programu i uruchamiales raz jeszcze, podawalo sie to samo miejsce gdzie sie sciagnelo dany plik i wtedy azureus sprawdzal plik przed zaczeciem sciagania
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2006-09-07 18:14:15)
ara ara...
w bitcomet to jest wlasnie hashowanie ( sprawdza czy sciagnal sie caly itp ) innej nie ma, sprobuj jesli masz bitcomet 0,7 podglad multimedialny jesli tam nie ma nic to najbardziej prawdopodobne jest ze plik jest walniety
napisz jaki plik daj linka do strony torenta itp poczytaj komentarze pod torrentem czy to nie fake itp niedawno byl podobny temat tylko tam osoba sciagala Appelseeda
http://www.torrentspy.com/torrent/47016 … l_8_Movies - oto ten torrent. Sciaglem 1sza czesc Hellraisera z tego torka i dziala, teraz wlasnie sciaglem 2 i ta juz nie dziala... :/ W komentarzach nie dopatrzalem sie nic o faku Gdy dawalem podglad to tez nic Chyba bede musial pobrac jeszze bleee :(:(:(
Another waste a few hour <peace>
Ot taki sobie (nie)zwykły człowiek...:)
czasmi też mi się ścaignie jakis filmżle i nei moge go otwożyć. ale przeważnie tak się dzieje jak ściagam pierwszy plik a potem zaznaczam drugi. Dlatego przewaznie po ściagnięciu i seedzie zapisuje torrent na dysku i włączam jeszcze raz i tylko kolejny plik zaznaczam.
Będę kiedyś musiał sprawdzić torrenta..
Kiedyś ściągnąłem i nie było probl..
<Czekam na wolne..>
Ot taki sobie (nie)zwykły człowiek...:)
heh azureus jest spoko i jeszcze ani razu nie mialem ze cos mi sie zle sciagnelo
ara ara...
~KAT, wejdź we właściwości i zaznacz tylko 2 plik (reszte odznacz, chyba że ściągałeś tylko ten jeden), następnie zrób ręczne hashowanie. jeśli po hashowaniu pokazuje ci 100 % ściągniętego i nie odtwarza się, to niestety jest uszkodzony. Jeśli po hashowaniu pokazuje ci mniej niż 100 % to dociągnij do końca i sprawdź.
Raz mi się zdarzyło, że uszkodziło plik w trakcie ściągania, ściągnęłam drugi raz i było ok.
Ponadto w opisie zawsze pokazuje czy ściągnął błędne dane, w podsumawaniu: ściągnięto ileś tam MB w tym ileś tam błędnych danych. Zobacz jak jest u ciebie.
Ostatnio edytowany przez liia (2006-09-07 22:47:18)
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)