Nie jesteś zalogowany.
Wątek ściągnąłęm oczywiście z "najbardziej wkurzających motywów" by supprzem, ale pomyślałęm że to też niezły pomysł. Na ogół oglądam anime w stylu Naruto, Bleach, itp., Na jakąś ostrą akcje trzeba długo czekać ( Naruto Vs. Sasuke), za to ogląda się taki odcinek parę razy. Świetna i zaskakująca walka była również w ostatnim odcinku Hellsinga, najkrwawsza według mnie w Elfen Lied, o Dragon Ballu nie będę wspominał (no i wspomniałęm). Chciałęm się dowiedzieć jakie są według Was najlepsze animowane starcia.
obejrzyj se tenjou tenge^^
Mi się podobały walki w Kenshin'ie OAV w TV tez ale troche mniej
Zależy jaka walka, jeśli mówisz o walce wręcz, to nieśmiertelny pojedynek Majin Vegety z Goku, czy Piccolo z Androidem 18, czy SSJ2 Gohan vs Cell i jego mini wersje. Czyli generalnie DB rządzi
Racja, Dragon Ball THE BEST!!!
Polecam.
Jedna z walk...hmmm..... był motyw gdy Motoko Kusanagi (pani Major ) po walce z "Pancerzem" (w której ostro sie jej dostalo) wkurwiona ladowała w pancerz z fajnego snajperskiego dzialka Saito ta wscieklosć... coś pieknego szkoda tylko ze ten typek przezyl ;/ ale sam motym mnie robi jak niewiem co GITS wymiata! a walki z Naruto czy DB sie przy tym chowają zero klimatu
Z ręcznych walk to zdecydowanie Dragon Ball - ManjinVegeta vs Goku (te jednoczesne podcięcia i wogóle..).
Drugie miejsce (i tu was zaskoczę) Knockin' on Heaven's Doors - Spike vs Vincent (w pociągu oraz na wieży)
Trzecie miejsce z Naruto (i tu was znowu zaskoczę) - wild Naruto vs Haku.
Scryed miał całkiem fajne walki. Co do walki w ręcz ciekawe napieprzanki są w Fist of the North Star jednak do DB to daleko. Tu każdziutka fajna, oczywiście pojedynki ścigantów w Initial D też czołówka. Aha akcja ze światyni w Gantz'ie też mi się podobała. Tak dalej by myśleć to by dużo tego było.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
IMO najlepsza byla ostatnie starcie (pod koniec serii) w Gundam SEED. Nastepna jaka mi sie walka podobala to wlasnie w kinowce Hokuto no Ken, Kenshiro vs Raoh.
przypomniało mi się jeszcze jedno anime: Fatal Fury, tutaj walka była nieodłączną częścia prawie każdej sceny. I to jaka, zwłaszcza końcowa (chyba jeszcze raz sobie to zapodam).
Sory za tak niedokladne wyjasnienie, ale nie widzialem dlugo tego anime (evangelion) i nie mam tez go na dysku. No to najlepsza walka byla pomiedzy czerwonym evangelionem co prowadzila go dziewczyna, a 9 evangelionami z nowym napedem. Moze to smiesznie napisalem, ale naprawde nie pamietam jak ona miala na ime. ;]
To była Asuuka (to się przez jedno "u" pisze ale juz wywaliło tu cenzurę bo brzydkie słowo składa się na ten wyraz - ależ mnie do denerwuje czasami ), i rzeczywiście ta walka była niezła
Jeśli o mnie chodzi to za najlepszą walkęjak na razie uznaję Naruto vs. Sasuke (niesamowita dynamika walki i niektóre ujęcia po prostu zwaliły mnie z krzesłą ze tak powiem :] )
Po za tym jeszcze z Naruto świetna walka Lee vs. Gaara i Lee vs. Kimimaro.
Z innych anime to walka Mugen'a z Samurai Chamlpoo w ostatnim odcinku z gostkiem (już nie pamiętam imienia).
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
jak byłem dzieckiem to mi się najbardziej podobało jak Gigi walczył ze swoim nauczycielem na śmierć i życie w pingponga. jarałem się tym chyba z miesiąc (bo pewnie tyle trwal pojedynek), codziennie przychodząc ze szkoły i z wypiekami na twarzy włączając Polonię1 o wyznaczonej porze. teraz pewnie by mi się nie podobało wcale ale tak to bywa, że czar wspomnień wypacza obraz rzeczywistości.
No to, pewnikiem walka nagich dziewcząt w kisielu w hentajcu pt. "Jelly no Mai". Oj, panowie, co tam się działo...
Najlepsza była walka w Tenjou Tenge między Masataką a Souichirou ;] i między Mayą a Ayą w oav-ce
Wy tam sie nie znacie. Najlepsze waliki to tylko w Full Metal Alchemist. Każda walka jest tam inna, nie powiela schematów, czuć klimat, naprawdę polecam! Nic tylko oglądać. Tylko te zakończenie zrąbane... Ale i tak jest fajnie
Naruto vs Saske (ep 133 - rewelka)
BERSERK - walka z 100 ludzi w lesie i ta z Zodem
Goku vs Fegeta (pierwsza walka)
Aska ("u" nieme) kontra Evy (Unity od 05 do 14), I miejsce w kategorii walk mechów
Mistrz miecza z początku oavki Kenshina - I w kategorii walk bronią białą
Henrietta (akcja z początku serii Gunslinger Girl) - I miejsce w kategorii strzelanin
Kirika Yuumura (ta walka w której wiesza gościa na jego własnym krawacie) i "Laska nr 1" z FMP TSR (walka w labiryncie) I miejsce ex. w kategorii walki ogólnej
Walka miedzy Dark Schneiderem a tą elfką w Bastardzie - I miejsce w kategorii pojedynki na magię.
Admirał Spohr z Crest/Banner of the Stars - I miejsce w kategori strategicznej destrukcji
Kurono Kei kontra złe posągi Buddy- I miejsce w kategorii "brak kategorii"
Yattaman (wszystkie walki) - I miejsce w kategori walk mini robotów
To chyba wszystkie moje typy
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Najlepsze moim zdaniem walki to Gaara vs Lee, Lee vs Kimimaro, Gaara vs Kimimaro
no i Shina z Fuu z Tenjou tenge ach ta scena z wyrawanymi dłońmi, moge ją oglądać bez końca, niezły brecht jest ^^