#101 2006-09-14 19:10:06

witut
Użytkownik

Odp: PS2 czy XBOX?

Mam pytanko do Obiwana,na czym ty grasz na konsolach czy piecyku ??? Bo jak na blaszce to kiego grzyba się udzielasz[ej]Troszke tu zalatuje PCeciarską[kupa]

#102 2006-09-14 19:14:58

Obiwanshinobi
Użytkownik

Różnie. Na PC, na konsolach, na emulatorach...

witut napisał:

Troszke tu zalatuje PCeciarską[kupa]

Może się podmyj. Niewykluczone, że to rozwiąże Twój problem.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-09-14 19:17:05)

#103 2006-09-14 19:16:43

Freeman
Użytkownik

No nie żartuj, że w MGS2 zostawili to pudełko smile_big smile_big smile_big Poważnie mówisz?? smile_big A w 3 też jest? W 3 to się akcja w dżungli rozgrywa, tak? To może chociaż to pudełko jest w kamuflaż pomalowane smile_big

A bardziej poważnie, to ja na razie zostanę przy grach na pc.

[cytuj]Różnie. Na PC, na konsolach, na emulatorach...

~witut napisał(a):
Troszke tu zalatuje PCeciarską
Może się podmyj. Niewykluczone, że to rozwiąże Twój problem.[/quote]

Dobre smile_big

Ostatnio edytowany przez Freeman (2006-09-14 19:18:22)

#104 2006-09-14 19:19:40

Obiwanshinobi
Użytkownik

Ja tego pudełka w zasadzie nie używam. Nie myślę o nim (chyba, że niechcący mi się z menu wybierze). W MGS2 można podrzucać typom pisma z obrazkami, ale chyba ani razu z tego nie skorzystałem.

#105 2006-09-14 19:25:28

Starfox
Użytkownik

"Jeśli fabułę Onimushy uważasz za dobrą, to współczuję."
- Z tej odpowiedzi, jasno wynika jakie jest twoje zdanie na temat fabuły tej gry(nie napisałeś, której część, więc zapewnie mówiłeś o wszystkich częściach). Więc oceniłeś fabułę.

"Zetknąłem się ze zgoła odmienną opinią. Nie wykluczam, że kiedyś tam zagram w Onimusha: Dawn of Dreams, ale nie dlatego, że Ty mi zachwalasz fabułę tej gry."
- w tej wypowiedzi zaprzeczyłeś, że grałeś w Onimushe: Dawn of Dreams, jednak wcześniej dałeś do zrozumienia, że Onimushe mają słabą fabułę, a przecież na samych opiniach się nie oprzesz, bo nie wiesz czy są prawdziwe, nie?:)

Czyli jednak nie grałeś w te gry, a je oceniasz.
- nie napisałem, że oceniasz Onimusha: Dawn of Dreams, tylko wszystkie Onimushe(ciągle zaznaczam, że we wcześniejszej wypowiedzi nie napisałeś, w które części grałeś, więc napisałem "te gry", a nie tę grę, czyli Onimusha: Dawn of Dreams:P

"Skoro stwierdzasz, że (cytuję) "Onimusha ma dobrą fabułę, szczególnie jej najnowsza część" (koniec cytatu), to ją zachwalasz i nie ma, że boli."
- fabuła może być słaba, średnia, dobra, bardzo dobra i świetna(zależy kto jaką ma skale). Napisałem, że Onimushe mają dobrą fabułę, szczególnie najnowsza część. A nie użyłem "Onimushe mają świetną fabułę, nic tylko kupować i grać" lub coś podobnego. Zresztą jak zagrasz to się przekonasz. Tylko nie wyskakuj mi tu za kilka miesięcy z tekstem, że fabuła z MGS3 bije na głowę tą z Onimushy: DoD, bo gier różnych gatunkowo się nie porównuje, chyba że masz inne zdanie to pisz:P

"P.S.Coś mi się wydaje, że Starfox nie raczy odpowiedzieć na zadane w niniejszym poscie, proste, jakby nie patrzeć, pytanie."
- Radujmy się bo odpowiedziałem:) Nie mam czasu na śledzenie na bierząco ANSI, więc nie masz odpowiedzi na "zaraz", tylko po pewnym czasie:P
Zresztą skąd ci przyszło do głowy, że nie odpowiem? Rozmowy z tobą zawsze poprawiają mi humor i takich okazji nie przepuszczam:D

#106 2006-09-14 19:29:41

Freeman
Użytkownik

@Starfox spisuj testament i nakarm rybki, albowiem odpowiedź będzie zabójcza smile

#107 2006-09-14 23:52:12

Obiwanshinobi
Użytkownik

Może nawet nie nagwintuję Starfoxowi w głowie "fi 13", bo amunicję trzeba oszczędzać.

Starfox napisał:

"Jeśli fabułę Onimushy uważasz za dobrą, to współczuję."
- Z tej odpowiedzi, jasno wynika jakie jest twoje zdanie na temat fabuły tej gry(nie napisałeś, której część, więc zapewnie mówiłeś o wszystkich częściach). Więc oceniłeś fabułę.

"Zetknąłem się ze zgoła odmienną opinią. Nie wykluczam, że kiedyś tam zagram w Onimusha: Dawn of Dreams, ale nie dlatego, że Ty mi zachwalasz fabułę tej gry."
- w tej wypowiedzi zaprzeczyłeś, że grałeś w Onimushe: Dawn of Dreams, jednak wcześniej dałeś do zrozumienia, że Onimushe mają słabą fabułę, a przecież na samych opiniach się nie oprzesz, bo nie wiesz czy są prawdziwe, nie?

Wniosek, że oceniłem fabułę wszystkich części Onimushy (również tych, w które nie grałem) jest wyssany z palca. Napisałem "[tę] fabułę", a NIE "[te] fabuły". To w sposób oczywisty wynika z kontekstu ("dobrą", a NIE "dobre").

Obiwanshinobi napisał:

Jeśli fabułę Onimushy uważasz za dobrą, to współczuję.

To właśnie napisałem.

Starfox napisał:

Zresztą skąd ci przyszło do głowy, że nie odpowiem? Rozmowy z tobą zawsze poprawiają mi humor i takich okazji nie przepuszczam

Stąd, że nieraz (wbrew temu, coś tu napisał) "przepuszczałeś", jak sam byłeś łaskaw się wyrazić, wyborne okazje odpowiedzenia na pytania, które Ci zadałem.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-09-14 23:59:05)

#108 2006-09-15 00:09:14

Starfox
Użytkownik

Fabuła Onimushy to historie powiązanych ze sobą wszystkich części gry. Jeśli jasno nie stwierdziłeś o którą część ci chodzi to znaczyło, że mówisz o wszystkich grach z serii Onimusha, bo są one powiązane fabularnie. Zresztą jakbyś zagrał to byś wiedział:P

Nie odpowiadałem? Hmm pewnie musiały to być głupie pytania i dawałem sobie spokój, ale teraz już na każde pytanie ci odpowiem, więc nie bój żaby:P

#109 2006-09-15 00:41:06

witut
Użytkownik

Joł chłopaki a co sądzicie o God of War ???(Obi z higieną osobistą u mnie jest ok oczkod)

#110 2006-09-15 00:45:02

Kilgur
Użytkownik

Freemen, grales w Obliviona ??? bo giera jest fajna i dosc przyjamnie sie w nia gra smile zrobilem upgrade kompa zeby fajnie chodzila smile

Ostatnio edytowany przez Kilgur (2006-09-15 02:51:44)

ara ara...

#111 2006-09-15 01:31:22

Freeman
Użytkownik

Kilgur napisał:

Freemen, grales w Obliviona ??? bo giera jest fajna i dosc przyjamnie sie w nio gra smile zrobilem upgrade kompa zeby fajnie chodzila smile

Nie grałem i w zasadzie nie mam zamiaru. Grałem w Morrowinda, nie podobał mi się. Już poczekam na NWN2.

#112 2006-09-15 02:21:30

Bekon
Użytkownik

No to mamy podobne zdanie Freeman oczkod Morowwinda nie znosilem juz po chwili grania mimo tego, że kolega naprawdę zachwalał tą grę. Ale w Neverwinter to co innego i również czekam na 2 prawdę powiedziawszy to nie gram na Pc za czesto, czytaj brak opanowania klawiaturki... Dla mnie najlepsze na tą platformę są Diablo 2 i własnie NWN z dodatkami off course. Co do gier to na Psx, Ps2, bezsprzecznie wygrywają RPG, seria FF, Chrono Cross, Vargant Story Shadow hearts Covenant, Star Ocean, Dark Chronicle, czy Grandia, albo cudowna Valkyrie Profile i jej 3 zakończenie i  Seraphic Gate...  Co do gier akcji to MGS all poza 3  własnie przechodzę i jedynką tyko Extreme oczkod ukończyłem na Europan Extreme i gra dopiero wtedy rozwija skrzydła, gdzie z kilku godzin na normalu robi sie kilkadziesiąt i nie mozna się nudzić, (Spróbujcie przeżyć w MGS2 duszenie Sollidusa a Się przekonacie, że naciskanie trójkąta nigdy nie podnosiło u nikogo adrenaliny w ten sposób hihi oczkod) Biatyki tutaj króluje Tekken, 5, 4, 3  Soul Blade, Soul Callibur 2 i 3, oraz DOA oraz Street Fighter 2 z amigi oraz Alpha 3 z PSXa. Horrory to raczej serie Silent Hill, Forbiden Siren i RE w zupelnosci mi wystarczają. Z grami, jest tak, że Każdy patrzy na co innego dla jednych liczy sie grafika, dla innych fabula... no i tak bedzie zawsze do mometu gdzie zostaną same next geny, i dobra grafika bedzie normą, ale wtedy nadal bedzie niedosyt, bo bedą te z ładniejszą grafą i te z owiele słabszą no cóż taka kolej żeczy... oczkod

Ostatnio edytowany przez Bekon (2006-09-15 02:23:38)

#113 2006-09-15 03:10:17

Kilgur
Użytkownik

Niegralem w morrowinda smile ale Oblivion jest fajny, oczywiscie nieumywa sie do fallouta czy planescape torment ale troche czasu przy tej grze spedzilem, Co do NWN2 mam nadzieje ze bedzie lepsza niz jedynka, ja osobiscie znudzilem sie gra bardzo szybko, nawet nie udalo mi sie przejsc calej jezor Zreszta bylem dosc mocno wkr..... bo kupilem orginal, za dosc ciezkie pieniadze jak na czasy premiery, a wszyscy sapali jaka to super gra bedzie smile Teraz juz nie kupuje "kota w worku" sciagam z netu sprawdzam jesli mi sie spodoba to kupuje, jak nie to kasuje i tak z 50% gier leci do smieci po paru dniach dalsze 40% po max tygodniu, moze dlatego mam tylko Half-Life 1 & 2 i pare modow na dysku jezor
btw. Obliviona kupie zapewne bo dosc fajnie sie gra smile

Ostatnio edytowany przez Kilgur (2006-09-15 03:11:21)

ara ara...

#114 2006-09-15 03:51:11

Obiwanshinobi
Użytkownik

Starfox napisał:

Fabuła Onimushy to historie powiązanych ze sobą wszystkich części gry. Jeśli jasno nie stwierdziłeś o którą część ci chodzi to znaczyło, że mówisz o wszystkich grach z serii Onimusha, bo są one powiązane fabularnie.

Jeszcze czego. Chyba długo nad tym myślałeś, ale - jak widać - z kiepskim rezultatem.
Kiedy piszę MGS, zwykle mam na myśli MGS. Odpowiednio przez MGS2 rozumiem MGS2, a przez MGS3 - MGS3. Dla mnie ten system oznaczeń jest czytelny. Fabuły wszystkich gier sagi Metal Gear są, o ile wiem, ze sobą powiązane, ale wystarczy napisać MGS, aby wiadomo było, że chodzi o MGS.
Nie widzę powodu, aby NIE nazywać Onimushy jedynki (Onimusha: Warlords) Onimushą, Onimushy dwójki (Onimusha 2: Samurai's Destiny) Onimushą dwójką, a Onimushy trójki (Onimusha 3: Demon Siege) - Onimushą trójką.

Starfox napisał:

Nie odpowiadałem? Hmm pewnie musiały to być głupie pytania i dawałem sobie spokój, ale teraz już na każde pytanie ci odpowiem, więc nie bój żaby

Odpowiesz? Hm, pewnie głupio odpowiesz, więc nie mam czego się bać.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-09-15 03:53:25)

#115 2006-09-15 06:36:21

m_jay
Użytkownik

Kilgur napisał:

Co do NWN2 mam nadzieje ze bedzie lepsza niz jedynka, ja osobiscie znudzilem sie gra bardzo szybko, nawet nie udalo mi sie przejsc calej jezor Zreszta bylem dosc mocno wkr..... bo kupilem orginal, za dosc ciezkie pieniadze jak na czasy premiery, a wszyscy sapali jaka to super gra bedzie smile

Mialem niestety podobnie, gra niewarta tych 150zl ktore kosztowala w momencie premiery :/. Nudna Schematyczna, stare gierki na Infinity engine bija ja na glowe.

Morrowind tez mi zbytnio do gustu nie przypadl, wole mniejszego ale za to bardziej grywalnego Gothica.

Gwoli scislosci to to oslawione pudelko z MGS spelnia rowniez funkcje transportowa a nie tylko role kamuflazu ;-).

witutj napisał:

Joł chłopaki a co sądzicie o God of War ???

Calkiem fajna gra smile_big Tyle moge powiedziec po godzince grania przedwczoraj. I przynajmniej checkpointy pozwalaja cieszyc sie gra, nie to co DMC smile_big

Ostatnio edytowany przez m_jay (2006-09-15 06:38:17)

WoodenJesus.png

#116 2006-09-15 07:10:18

Obiwanshinobi
Użytkownik

m_jay napisał:

Gwoli scislosci to to oslawione pudelko z MGS spelnia rowniez funkcje transportowa a nie tylko role kamuflazu

No, ale jeśli kogoś drzaźni sama jego obecność...

#117 2006-09-15 09:56:37

Freeman
Użytkownik

Wierzcie mi, że też bym wolał nowego Baldura, ale z braku laku dobre i NWN2 smile

#118 2006-09-15 11:03:57

Starfox
Użytkownik

m_jay napisał:
witutj napisał:

Joł chłopaki a co sądzicie o God of War ???

Calkiem fajna gra smile_big Tyle moge powiedziec po godzince grania przedwczoraj. I przynajmniej checkpointy pozwalaja cieszyc sie gra, nie to co DMC smile_big

God Of War grałem dosyć dawno, ale w pamięci utkwiło mi: świetne walki z bossami(szkoda, że było ich tak mało), cudowne scenerie i intuicyjne sterowanie. GoW był dobrą alternatywą dla ludzi nie lubiących DMC. Ale która z tych gier jest lepsza? Trudno stwierdzić, ja stawiam na GoW bo lubię gry świeże i nowe, a nie kontynuacje. GoW podobnie jak DMC jest szalenie widowiskowy. Sam Dante nauczyłby się wiele od Kratosa:)

Ostatnio zagrywam się w Spartan: Total Warrior. Na początku nie doceniałem tej gierki, ale już pierwsze minuty pozwoliły mi poczuć magię dawnej Segi:) Jak dla mnie to najlepsza gra "niebieskich" na current-geny.

Ostatnio edytowany przez Starfox (2006-09-15 11:09:32)

#119 2007-04-18 20:09:57

szefu
Zbanowany

Mam prośbę ;p
Ale żeby nie tworzyć nowego tematu zapoytam tutaj , chcę sobie kupić konsolkę i nie wiem czy ps2 czy xbox360 każdy ze znajomych radzi mi x360 ale nie mam tv z hdready jak myślicie będzie dobrze działało bez hd ??? , w sumie wolał bym ps2 ale powoli odchodzi do lamusa

Ostatnio edytowany przez szefu (2007-04-18 20:10:22)

#120 2007-04-18 20:59:30

zergadis0
Użytkownik

No, ja akurat bym radził PS2, ale to zależy czy ci chcesz bardziej gry pecetowe (wtedy Xbox 360), czy rasowo konsolowe (wtedy PS2). Jak na mój gust nawet jeżeli gry na X360 mają rewelacyjną grafę, to ich grywalność w porównaniu z grami na PS2 jest bardzo niska (rzecz jasna biorę pod uwagę średnią, bo są gry wybijające się z tłumu takie jak Gears of War, Lost Planet czy DOA4).

Stopka forum

© Animesub.info 2024