Nie jesteś zalogowany.
Troszkę się pogubiłem. Byłem zmuszony formatować dysk...gdy nagrałem windowsa XP prof. wziąłem się za instalację podstawowych programów ...
najpierw Direct X9.0 aby zainstalować CCCP.... no i tutaj mam zonka bo jak zawsze wszystko ładnie wyglądało to teraz nie chce otwarzać .mkv na normalnym obrazie tylko 1/4 do góry nogami a inne pliki na Fullscreen mają kiepską jakość... jak by to opisać?! Kontury tracą "ostrość" jak by grafika robiła się taka... "kwadratowa" co chyba najbardziej widać po napisach które robią się kanciaste... problem z do góry nogami rozwiązałem instalując SLD CODE PACK jednak na full screen nadal wygląda....nie fajnie.
W dodatku mam problem z chodzeniem po necie bo jak przewijam strony to tnie mi obraz i przesuwa częsciami... mimo że mam FireFoxa
może jakaś pomoc ? proszę...
Po instalacji XP jako pierwsze powinieneĹ instalowaÄ sterowniki do mainboard'a (via, nforce, intel - w zaleĹźnoĹci co tam masz u siebie)...
.... to wiem. To zrobiłem... 2 razy bo dwa razy formatowałem ...
wypróbuj inną wersję driverów do grafiki
mam nowego kompa i drivery tez są nowe - po za tym działało wczoraj - dziś nie działa
Spróbój instlować Xp z SP2 albo MediaCenter edition, ja instaluje z sp2 bo ma w sobie dx9.0c a potem mozna se doinstalowac nowszego, a co do kodeków to zainstaluj k-lite najnowsze i będzie smigać
To tnięcie podczas przeglądania stron to na 95% wina złych sterowników do grafiki. Najnowsze nie zawsze są najlepsze, szczególnie jak masz starszą kartę. Wpisz w google "najlepsze sterowniki dla (tu wpisz swoją kartę)"
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2006-09-17 12:14:10)
"Skazany na zajebistość"
ja zawsze jak instaluje windowsa, to directa zawsze na koncu instaluje:) wiperw sterowniki do sprzetu, potem aktualizacja i na koniec dopiero DirectX
Też tak robię, a to przewijanie w necie jak u Kalamira u mnie było spowodowane złymi sterownikami do karty graficznej. Oprócz tego jeszcze okna, gdy przesuwałem je po ekranie zwalniały. Jeśli masz to Kalamir to szukaj sterowników
"Skazany na zajebistość"