Nie jesteś zalogowany.
Hej! Jestem w tym temacie nowy i znam tylko nowe anime. Wiem też że niektóre stare tytuły są warte uwagi. Co byście mi polecili?
Nie znam dokładnych dat (i nie chce mi się ich sprawdzać) więc nie wiem czy na pewno są 'stare' ale śmiało polecam:
Akira
Escaflowne: The Movie
Ghost in the Shell
Grave of the Fireflies
Jin-Roh - The Wolf Brigade (hmm, to chyba nie takie stare, ale zrobione w 'starym' stylu :-)))
X (seria)
O ile oczywiście nie miałeś na myśli takich naprawdę starych ;-)
Imperare sibi maximum est imperium
Niezapomnijmy o bardzo starych tytułach:D
GiGi
Zorro
Tygrysia Maska
To sa prawdziwe oldskully;)
scoro mowa o starych anime to obowiazkowym jest Capitan Tsubasa na ktorym wychowali sie wszyscy mlodzi ludzie;) pozatym to co polecali poprzednicy rowniez jest warte obejzenia mozna rowniez obejrzec Dragon ball choc nie wime jak stare to jest:)
dodam do tego jeszcze Pojedynek Aniołów tesz stare anime kiedys lecialo na Poloni 1
a młodzi ludzie i tak bardziej na Gigi niz na tsubasie sie wychowywali zreszta to widać - sami zboczeńcy Dlatego bezapelacyjnie zacząć należy od Gigi ! tylko skąd je wziąść ?
Obowiązkowo Generał Daimos!!!
W mangazynie pisali że leci na Polonia 1. Sam nie sprawdzałem, bo już nie ogladam TV.
jak narazie to wymienione jest anim, ktore lecialo na polonii 1 chociaz w tej chwili nawet cos jest m.in. gigi. Mi rowniez ze starego anime podoba sie ranma, rowniez kultowa choc w Polsce malo znana.
Zdownloaduj sobie Agent Aika. Fabuła płytka ale fajne laseczki i z Aiki niezła rura
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Yataman tez niezły był... chyba nikt nie zaprzeczy. Hehehe...
yata-psie naprzód!!:P
hm..ze starych anime, pamietam jeszcze Rycerze Zodiaku to bylo fajne ..ale nie wiem jak bardzo to jest stare 0_O nie chce mi sie szukac cosik o tym
Rycerze zodiaku - Saint Seiya (TV) 114 ep 1986-89
Czyli całkiem stare.
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo … php?id=429
Swoją drogą to większość tych tytułów raczej mnie zrażała do M&A niż zachęcała. Całe szczęście był GITS Urotsukidoji DB, bo inaczej to pewnie bym się tym tematem wogóle nie zainteresował
Buble Gum Crisis
Gun Shmit Cats
Patlabor
Street Fighter II
Green Legend
Record OF Lodos War
i wiele wiele innych.
Tytuły nie aż takie stare, ale jak nie widziałeś ...
3x3 eyes
Berserk
Battle Angel Alita
Crest of the Stars
Baner of the Stars I i II
Golden Boy
Ninja Scroll
Rurouni Kenshin
Video Girl Ai
Weiss Kreus
Ze starszych anime polecam The Hakkenden...dla mnie bomba!!
ludzie mooowcie z kąd wziąć gigiego , i inne stare z poloni jeden mam kilka na kasetach ale juz sie sypią a ja bym chętnie zobaczył cała serie.saaalamonie
na osloskopie jest pare do sciagniecia via ed2k
Ja mam kilka tytułów a konkretnie:
Gigi - 48 z 65 epów
Daimos - 15 z 44, i całość na 3dvd z eng dubem
Yattaman - 79 z 108
Są to ripy z P1
Sagara a masz moze jakis wlasny FTp? bo meni sie rozchodzi o GIGI!!! to bylo moim zdaniem THE BEST:)
Pozdrowka dla Rhino Race:) "jak ci sie podoba GITS?"