Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
Pomysł ciekawy, pewnie niejedna osoba z tego skorzysta. Powodzenia w dalszych projektach.:)
waski_jestem w katalogu src jest plik Btn.ini. Odszukaj linijkę:
Action=MenuDir%mov<tu zmień nazwę pliku>
i tak 25 razy
Ostatnio edytowany przez prorobo (2006-09-28 12:55:38)
`KAT autorun jest ustawiony aby odpalal filmy w domyslnym odtwarzaczu wiec ty musisz miec ustawiony na domyslny winamp
KAT, pablo01 ma rację - musisz zmienić ustawienia "playera" by był domyślny. Podejrzewam, że wmp to windows media player, a nie winamp:). Poszukaj w opcjach swojego odtwarzacza by go ustawić na domyślny; mogę Ci tylko powiedzieć jak to zrobić w MPC, gdyż tylko z tego korzystam.
Ostatnio edytowany przez prorobo (2006-09-28 13:39:52)
Takie rzeczy to mozna spod programu lub PPM* (na pliku) -> Wlasciwosci -> Zmien i wybierasz za pomoca czego ma byc otwierany dany typ pliku.
Oczywiscie mozna jeszcze recznie. Narzedzia -> Opcje folderow -> Typy plikow -> Zmien.
Jak sciagne odpowiedni programik do tego to sie pobawie z tym troche.
Lol nie robcie juz ze mnie takiego idioty, ze nie wiem jak sie ustawia programy na domyslne . To wy mnie nie zrozumieliscie. Spojrzcie, jak juz powiedzialem, wiekszosc ludzi my zupelnie inny player ustawiony jako domyslny niz subedit. Wtedy kicha z takiego autoruna, bo odpali nam plik bez napisow i co nam po tym? Oczywiscie mozna sobie potem dodac napisy recznie - zaden problem (tylko po co nam wtedy taki autorun, skoro i tak musimy wszystko robic recznie). Moj pomysl, polegal na tym, aby na plyte nagrywac jeszcze playera (SE np), i zrobic tego autoruna tak, zeby nie otwieral filmu w domyslnym playerze, tylko w tym subedicie na plycie. A SE mozna jeszcze odrazu ustawic zeby odpalal sie na full screen. Takie rozwiazanie jest uniwersalne, gdyz dzialaloby wszedzie u kazdego jednakowo.
Pisalem kiedys cos takiego w assemblerze, i uzywalem tego do filmow. Zrobilem sobie mozliwosc wrzucenia obrazka do tego autoruna, dodania muzyki itp. Po kliknieciu na play, autorun sie zamykal a film startowal z playera na plycie, i o to mi chodzilo.
Ostatnio edytowany przez KAT (2006-09-28 14:20:15)
Przyczepiłeś się tego SE:P, a on był podany jako przykład:
W systemie musisz zmienic domyslny odtwarzacz np na SubEdit teraz na domyslny masz ustawiony winamp.
A i tak większość ludzi zapewne ma ustawiony domyślny player na taki, który odtwarza napisy.
Ostatnio edytowany przez prorobo (2006-09-28 15:03:20)
fajny pomysł
ja tez mam domyslego SE
Ale zauwaz, ze SE jako domyslny odtwarzacz jest uzywany przez garstke ludzi, praktycznie nikogo. Pozdrawiam.
Jakieś badania na ten temat robiłeś? Bo tak się składa, że wszyscy* z mojego otoczenia
używają właśnie SubEdita jako domyślny odtwarzacz filmów, bo SE jest dobrym odtwarzaczem.
* wszyscy, którzy oglądają filmy na kompie
No wlasnie sugerowalem sie tym, ze nikt z moich znajomych nie uzywa SE jako domyslnego playera, tak samo nie spotkalem sie nigdy z nikim na necie kto by tak mial, az do teraz. Za to spotkalem sie z osobami, ktore nie wiedza co to SE, a co najciekawsze sa to rowniez osoby z ANSI .
A ja mam pytanie bo ciągle wyskakują mi jakieś błędy. Za każdym razem kiedy najadę na jakis link w tym menu to zamiast pojawić się porada wyskakuje mi okno z napisem "Exception externe C000001D" ktoś wie może co z tym zrobić??
Strony Poprzednia 1 2