Nie jesteś zalogowany.
Ilekroc istaluje system borykam sie z problemem instalacji kodekow. We wszyskich topicach mozna znalesc "zainstaluj cccp" albo "zainstaluj k-lite" nikt natomiast nie pisze co wybrac podczas instalacji. Prosilbym o podanie sprawdzonych konfiguracji kodekow pod anime. (avi /mkv /ogm)
przy instalacji cccp - wybierz "next" tyle razy ile sie da i powinno wszystko działać
EDIT:
podobnie jak przy instalacji windy
Ostatnio edytowany przez Piter666 (2006-09-29 22:58:50)
Przy k-lite najlepiej poprostu klikaj cały czas "next", ewentualnie możesz zaznaczyć aby zainstalował BSplayer bo jest niezły.
przy instalacji cccp - wybierz "next" tyle razy ile sie da i powinno wszystko działać
EDIT:
podobnie jak przy instalacji windy
probowalem nie chodzi, samo cccp nie dziala...
Przy k-lite najlepiej poprostu klikaj cały czas "next", ewentualnie możesz zaznaczyć aby zainstalował BSplayer bo jest niezły.
jesli robic tak jak mowisz to instaluje sie na default, przy tym rozwiazaniu obraz jest dziwnie sciemniony...w mpc mozna to naprawic zmieniajac DSV out na VMR7 tyle ze nie udalo mi sie znalesc takiego ustawienia w sep'ie...
Jak widac klikanie "next" nie rozwiazuje wszystkich problemow...
a może tak byś opisał co ci nie działa?
MISTRZSZTUKI_PACK
Oto podstawowe kodeki. Inne syfy wyp...wal. Tu masz wszyscho. Bierzcie póki gorące.
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-09-29 23:59:42)
MISTRZSZTUKI_PACK
Oto podstawowe kodeki. Inne syfy wyp...wal. Tu masz wszyscho. Bierzcie póki gorące.
mozesz opisać co tam jest? bo mi szkoda transferu żeby sprawdzać (NEO)
OMG! A niech ci będzie.:D
[URL=http://imageshack.us][/URL]
Jeśli ktoś myśli, że nowsze wersje są lepsze, czy coś tam, to mam to w nosie. Ja mam to i jestem ...szczęśliwy[cool]
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-09-30 00:16:50)
mój package to:
Ac3Filter 1.09a
Vsfilter 2.37
CoreVorbis 1.1
CoreAVC 1.1 PRO
DivX 6.3 Pro
XviD 1.1.0 Final
Windows Media Video 9 VCM
CoreAAC obojętna wersja bo nie pamiętam
Haali Matroska Splitter
x264 Revision rev. 564 x264.nl
Windows Media Encoder 9 Series (dzięki temu w żadnym playerze nie mam problemów z WMV, WMA)
+ ewentualnie jakieś CoreFLAC, ale to raczej nie potrzebne. i masz pięknie kompa przystosowanego do waczowania, jak i kodowania jeśli było by ci potrzebne;)
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-09-30 00:36:16)
Piter666 napisał:przy instalacji cccp - wybierz "next" tyle razy ile sie da i powinno wszystko działać
EDIT:
podobnie jak przy instalacji windyprobowalem nie chodzi, samo cccp nie dziala...
zergadis0 napisał:Przy k-lite najlepiej poprostu klikaj cały czas "next", ewentualnie możesz zaznaczyć aby zainstalował BSplayer bo jest niezły.
jesli robic tak jak mowisz to instaluje sie na default, przy tym rozwiazaniu obraz jest dziwnie sciemniony...w mpc mozna to naprawic zmieniajac DSV out na VMR7 tyle ze nie udalo mi sie znalesc takiego ustawienia w sep'ie...
sciemnienie mozna wyłączyc
na pulpicie swoim klyknij prawy , wybierz panel sterowania nvidia a potem wideo i telewizja tam juz sie domyslisz bo to dziecinnie proste
Uwaga ten panel jest raczej tylko na geforcach wiec jesli ktos ma radeona to niewiem :
lukio napisał:Piter666 napisał:przy instalacji cccp - wybierz "next" tyle razy ile sie da i powinno wszystko działać
EDIT:
podobnie jak przy instalacji windyprobowalem nie chodzi, samo cccp nie dziala...
zergadis0 napisał:Przy k-lite najlepiej poprostu klikaj cały czas "next", ewentualnie możesz zaznaczyć aby zainstalował BSplayer bo jest niezły.
sciemnienie mozna wyłączyc
na pulpicie swoim klyknij prawy , wybierz panel sterowania nvidia a potem wideo i telewizja tam juz sie domyslisz bo to dziecinnie proste
Uwaga ten panel jest raczej tylko na geforcach wiec jesli ktos ma radeona to niewiem :
no ta, tylko, że on to ma przy odtwarzaniu wideo, a robią mu to kodeki, jeśli dobrze rozumiem, bo wcześniej tak nie miał. a to co ty podałeś to całkiem co innego
Dziekuje Hatake i Mistrzowi za sensowane odpowiedzi na temat, sprawdze jak wroce z poprawki(programowanie[cholera])
edit.
caly czas mam ten sam problem, strasznie sciemniony obraz (tylko i wylacznie na odtwarzanym pliku, nie pulpit czy cos innego) zmiana w mpc na vmr7/9 pomaga ale tylko w mpc. wnioskuje ze kodeki / system / komp sa ok ale brakuje jakiegos ustawienia na domyslny enkoder. madre rady mile widziane...
edit 2. problem rozwiazany, okazalo sie ze forceware 91.33 sa zbugowane...
Ostatnio edytowany przez lukio (2006-09-30 20:15:07)