#1 2006-10-02 18:39:38

Lompi
Użytkownik

Bajki :/ :|

Witam! Chcem zapoczątkowac temat 'bajek' tak zwanych. Czy nie wkurza was to, że dorosli, mlodsi mówia do was 'Znów oglądasz te bajki' bo przeciesz anime brzmi sensowniej.... Ja za bajke uważam Muminki albo Gumisie ale nie takie coś jak anime bo do tego trzeba użyc troche umysłu czego nawet dorośli nie mają xD smile_big Prosze o wypowiedzienie waszych zdań.

#2 2006-10-02 18:41:04

dzimbo
Użytkownik

Odp: Bajki :/ :|

Muminki to też anime.
Mnie to nie razi tak na prawdę.

Ostatnio edytowany przez dzimbo (2006-10-02 18:44:59)

#3 2006-10-02 18:42:27

Lompi
Użytkownik

dzimbo napisał:

Muminki to też anime.

Ja to roumniem ale bajki to brzmi dziecinnie i porównuja nas nawet do małych dzieci.

#4 2006-10-02 18:43:45

BeAsTMaStEr
Użytkownik

od gumisie sie prosze ...... to niejest tylko dla dzieci

moja starsza wie ze to co ogladam to nie sa bajki dla dzieci tylko bo za brutalne :p

#5 2006-10-02 18:46:18

SiwyCZR
Użytkownik

Moja mama (nie bede pisal starsza bo po co? szacunek dla rodziców jezor) od kiedy zobaczyła Elfen Lied to rowniez zmienila zdanie jezor. Teraz słysze tylko "Znów oglądsz te głupstwa?" :/

The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody

#6 2006-10-02 18:49:14

Arry
Użytkownik

A ja mam spokój, jedyną osobą w domu, która wie, ze oglądam Anime jest mój starszy brat (tak to jest jak sie ma pracujących do 18 rodziców), a ten się nie rzuca za bardzo jak cosik ogladam...
O ile mu za bardzo nie przeszkadzam w jakichś prywatkach (to sie prywatkami dawniej nazywało, co nie? oczkod )

90TLh

#7 2006-10-02 18:56:13

GhostofOrion
Użytkownik

Ja też raczej mam spokój. Mama chyba toleruje ( po kilku wykładach z anime) że to nie są bajki, a moje zainteresowanie. Tak więc zamiast się wściekać że tak mówią rodzice na anime, to sprubój im to wytłumaczyć Lompi. U mnie to podziałało.

#8 2006-10-02 19:01:04

DARK_SAN
Użytkownik

A moja mamuśka mówi "Znów oglądasz te duperele" smile_big
To ja jej ładnie tłumacze że tak samo jak ona ogląda te brazylijskie tasiemce w TV to ja sobie ogladam anime i wtedy nie ma zadnego ale. ;p

#9 2006-10-02 19:01:11

cieslak
Użytkownik

oni po prostu nie wiedzą co to jest anime i dlatego mówią bajki smile

#10 2006-10-02 19:04:46

KA88
Użytkownik

miałem takie sytuacje...
wytresowałem ludzi...
i mam spokój xD jedyne co to czasem jak ktoś wspomniał to nazywają je "głupstwami" na to Ja "udowodnij!" i kończy się dyskusja smile_big Co do obcych nie mam ochoty ich uświadamiać niech dalej sobie myślą co chcą zresztą większośc odziwo wie co to anime(nawet Ci którzy nie interesują się tym bądź nie lubią ze względu np. na kreske)!

#11 2006-10-02 19:05:13

BeAsTMaStEr
Użytkownik

niewiem czy jak powiem naa matke starsza to bedzie oznaka braku szacunku bo przeciesz jest odemnie starsza

#12 2006-10-02 19:10:53

bodzio
Użytkownik

DARK_SAN napisał:

A moja mamuśka mówi "Znów oglądasz te duperele" smile_big
To ja jej ładnie tłumacze że tak samo jak ona ogląda te brazylijskie tasiemce w TV to ja sobie ogladam anime i wtedy nie ma zadnego ale. ;p

He he. Skuteczna taktyka. Sam wypróbowałem.

wladza1.png

#13 2006-10-02 19:11:27

miszas
Użytkownik

moi rodzice wkurzają sią tylko wtedy gdy oglądam anime przez cały dzieą i nie robie poza tym nic innego, dobrze wiedzą że to nie dla dzieci bo widzą czasami kawałki anime np: moja mama widziała jakie są potrzebne składniki do stworzenia kamienia filozoficznego w Fullmetal Alchemist, a mój tata ogląda ze mną każde anime typu ecchi deprecha. Wiec w tej sprawie mam w domu spokój, w szkole zdarza się że coś takiego usłyszeć ale głównie od dziewczyny bo prawie wszyscy chłopacy lubią coś z anime choć by tego starszego jak Generał Dajmos czy Gigi hehe  więc przestały się czepiac i to zaakceptowały . Więc u mnie z tym nie ma problemów. smile_big

#14 2006-10-02 19:41:57

MasterJabko
Użytkownik

Moje "Madre" nie przeszkadza to czym sie interesuje, dla niej wzne jest to bym sie dobrze uczył jezor . Troche Starszy sie czepia, no w koncu jest fanem Radia Maryja(mówie poważnie). Jednak mi Starszy nie przeszkadza, szczerze mi to zwisa co on mysli.

#15 2006-10-02 19:50:19

szefu
Zbanowany

buahhahahahhahaha co ro radia maryja moja mamuśka ma koleżanke która w każdą niedziele otwiera wszystkie okna na szerokość i włącza albo tv trwam albo radyjko  i gada że ludzi do kształca(nie wiem jak wy ale bym jej okna wybił jakby mnie o 7 czy tam 6 rano obudziłaale to tylko moje zdanie smile_big ) hahaha a jak przyszła do muśki mojej na herbatke i te duperele szukała u mnie w tv tv trwam hahahahahahahahahhaha ale się uśmiałem z niej powiedzialem ze tv mi się rozstroił smile_big:D:D:D:D:D:D:D a w winampie leciało akurat mocherowe beerety AHHAHAHAHAHAHAHHAHAHA ALE BANIE MIAŁEM ale to taka ciekawostka jak komuś się nudzi niech sobie przeczyta:P

Ostatnio edytowany przez szefu (2006-10-02 19:51:51)

#16 2006-10-02 19:52:04

MistrzSztuki
Zbanowany

Mnie się nikt nie czepia, a dorosłych mam w 4 Literach. Po co sobie nimi głowę zawracać? Przecież to, że oglądamy świadczy o nas dobrze, że mamy wszelakie zainteresowania. Aby oglądać ANIME trzeba mieć jakieś pojęcie o tym. Ja jak włączam PC-ta, to pierwsze co robię, to włażę na tą STRONKĘ. Jak oglądałem Monstera w telewizorku na odtwarzaczu Panasonic DVD-S42(model czarny), funkcja DviX, MP4 i wszystko, co można(nie ma tam tylko nagrywarki:P), to tata mnie spytał, czy nie mam do tego polskich napisów. Z przykrością odparłem, że na płytce nie ma, ale jak chce to mogę mu włączyć na kompie, ale na kompie to on nie lubi, więc oglądałem dalej... O czym to ja... Ach tak. Ja normalnie to wytłumaczyłem rodzicom i pikuś. Moja debilna siora oczywiście na złość mówi, że to bajka, choć ostatnio dla zwały oglądaliśmy Pokemony i fakt, śmialiśmy się z tego, ale Yattamana też ze mną oglądała i Sally Czarodziejkę również jak byliśmy mali. Dlaczego o tym opowiadam? Otóż, dlatego że się tego nie wstydzę, bo nie ma czego! No i dlatego, że ludzie nie znają się na tym. NO NIE ZNAJĄ SIĘ I KONIEC!

Powiem tak: Z tatą obejrzałem: GITS, Akirę(przy tym się śmiał:P), Animatrixa(wybrane tytuły), Samurai X no i kilka epków Monstera, choć nic z tego nie kumał - tłumaczyłem baaaaaaaaardzo powooooooooli - pauza - Gdzie jest Johan? PLAY....PAUSE Nie mam pojęcia. zezik Inaczej się tłumaczy od razu na żywca.

AHA! Wczoraj obejrzałem ostatni epek Monstera papatki[placze][placze][placze][placze] BUaaaaa huuu hu hu... chlip! Szkoda, że to już koniec. Anime-Kraze Rules!

Ja tam tylko nie rozumiem tych, co oglądają HENTAIE i inne zboczeństwa. To jest dziecinne, ale to tylko moje zdanie i każdy może się z tym nie zgodzić.

Moja definicja ANIME - JAPOŃSKIE filmy animowane o różnych GATUNKACH(o różnych gatunkach? No coś w tym guście) od komedii i dramatów po sci-fi i horrory.

jezor:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P

#17 2006-10-02 20:02:05

R4Zi3L
Użytkownik

MistrzSztuki napisał:

Ja tam tylko nie rozumiem tych, co oglądają HENTAIE i inne zboczeństwa. To jest dziecinne, ale to tylko moje zdanie i każdy może się z tym nie zgodzić.

Skoro tak to zapusc jakiemus dzieciakowi... napewno sie ucieszy smile_big

#18 2006-10-02 20:02:32

lb333
Użytkownik

Mojej mamy to nie obchodzi, cośtam przebąkuje o "japońskich bajkach", ale ogólnie spokój. Mój stary chyba w ogóle nie wie, że coś takiego oglądam (bo skąd ma wiedzieć jak jest raz na tydzień w domu), ale jakby mnie przyłapał na oglądaniu, to już sobie wyobrażam te gadki: "Dorosły jesteś, idź pracować, uczyć się" etc. (jeszcze wpleciona w to duża ilość przekleństw). Raz mnie przyłapał na oglądaniu "The Simpsons", to zrobił z tego straszną aferę (nie chciało mi się tłumaczyć mu nawet co to jest, bo i tak by nie zrozumiał). Taki z niego stary zgred i nic nie poradzę, szczęście, że prawie go nie widuję. smile

Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-10-02 20:03:27)

#19 2006-10-02 20:12:13

MistrzSztuki
Zbanowany

No co ty?! Simpsonów się czepiał? Mój tata pękał ze śmiechu jak Homer wyjmował piwsko z kibla mówiąc przy tym, że nie chowa nigdzie browarków. A miałem wtedy hmm... oz w mordę... 12 lat, a pierwszy raz oglądałem przy rodzicach Simpsonów, gdy miałem... gdy były pierwszy raz pokazywane w PLTV na TVP1 bodajże. Wtedy to byłem gówniarz! Mnie chyba rodzice obdarzali większą miłością niż Was. jezor

wowIb333 ma nowy avatar!!!!cool
Sorka, znowu się chyba czegoś nachapałem.[zezik]

#20 2006-10-02 20:25:06

m_jay
Użytkownik

MistrzSztuki napisał:

No nie seks jest zly, nawet by mi przez mysl nie przeszlo cos  takiego ^^.

Ja tam ogolnie w domu mam lajcik jesli chodzi o animce. Rodzinka sie czasem poburzy ze pierdolami sie zajmuje (anime, ps2) i na tym sie konczy. Zdaja sobie sprawe ze tego nie zmienia i to w sumie akceptuja.

Lompi napisał:

czy nie wkurza was to, że dorosli, mlodsi mówia do was 'Znów oglądasz te bajki'

Nie. Zreszta wedlug ustalonej prawnie granicy wiekowej tez jestem dorosly ^^. Chyba ze chodzi ci o ludzi ktorzy mnie utrzymuja etc. Zreszta, primo kazdy ma cos z dziecka, secundo tylko dzieci na sile chca udowadniac ze nimi nie sa ^^.

MasterJabko napisał:

Troche Starszy sie czepia, no w koncu jest fanem Radia Maryja

Hehe Radio Maryja rox smile_big. Dzieki niemu ten kraj jest jeszcze smieszniejszy oczkod.

Ostatnio edytowany przez m_jay (2006-10-02 20:27:03)

WoodenJesus.png

Stopka forum

© Animesub.info 2024