Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
MistrzSztuki napisał:Ja tam tylko nie rozumiem tych, co oglądają HENTAIE i inne zboczeństwa. To jest dziecinne, ale to tylko moje zdanie i każdy może się z tym nie zgodzić.
No nie seks jest zly, nawet by mi przez mysl nie przeszlo cos takiego ^^.
Nie o to mi chodzło, no ale dos**łeś mi
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-10-02 20:29:11)
Nie obrażajcie Kubusia Puchatka! A tym bardziej Tygryska, którego uwielbiam. Sam lubię sobie czasami pobrykać
Słyszałem kiedyś dowcip, który dużo mówi o nas, czyli menach. Cyt. "Mężczyzna dojrzewa do trzeciego roku, a później już tylko rośnie." Fakt, nigdy nie wyrasta się z bajek. Co prawda Anime to nie tylko fabuła bajkowa, a najlepszą metodą na wyleczenie takich osób jest podrzucenie jakiegoś makabrycznego Anime temu kto tak to wyśmiewa i zalecić obejrzenie w rodzinnym niedzielnym gronie. Ja już tak dwie osoby załatwiłem, ależ miały "humor" na drugi dzień.
WOW. Gdybym to ja posiadał Berserka w AVI na płytkach z polskim translatem, to byłoby mniam! MUahaha!
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-10-02 20:36:50)
No co ty?! Simpsonów się czepiał? Mój tata pękał ze śmiechu jak Homer wyjmował piwsko z kibla mówiąc przy tym, że nie chowa nigdzie browarków.
Ale mojemu się nie przetłumaczy, bo on jest po prostu pier**lnięty. xD
Mnie chyba rodzice obdarzali większą miłością niż Was.
Nom, chyba masz rację. Ja ze swoim starym mam bardzo kiepski kontakt, ale trudno się dziwić jak go od dzieciństwa prawie nie widuję...
Ib333 ma nowy avatar!!!!
To chyba tylko na chwilkę, zresztą jeszcze zobaczę. xD
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-10-02 21:44:59)
nie ważne nie umiem cytować:p
Ostatnio edytowany przez szefu (2006-10-02 21:05:40)
Mnie osobiście też wkur..za że dorośli i ludzie w moim wieku mówią na to bajki, bo albo nigdy oglądali albo widzieli takiego Dragon Balla i już mówią że to beznadzieja.
Niestety trzeba to znosić, akurat w moim mieście fanów A&M idzie policzyć na palcach jednej ręki
Mnie osobiście też wkur..za że dorośli i ludzie w moim wieku mówią na to bajki, bo albo nigdy oglądali albo widzieli takiego Dragon Balla i już mówią że to beznadzieja.
Haha, Dragon Balla oglądał mój dziadek i to jeszcze wcześniej ode mnie! Tylko, że jak On mi mówił o jakiś kosmicznych wojownikach, to nie wiedziałem, że chodzi mu o Dragon Balla (beznadziejne tłumaczenie RTL7).
A u mnie wszyscy w domu wiedza, ze ogladam anime, tak samo kumple i nikt nic nie mowi.
Dobrze że nie mam takich problemów z rodzicami Oglądam anime kiedy chce i jakie chcę, już zrozumieli, że to nie głupie bajeczki... Nie przeszkadzają mi i nie marudzą (na szczęście). Czasem mama usiądzie i zaczyna oglądać ale rzadko przykuwa ją to dłużej do fotela niż na 10 minut. Jak oglądałem Evangeliona na stacjonarnym odtwarzaczu to odnosiłem wrażenie, że bardziej ich to interesuje No cóż, chyba wegług starszego pokolenia do oglądania czegokolwiek służy TV a nie komp...
Co do Simpsonów to jestem nałogowcem tego serialu pozyskiwałem go prawie 2 lata !! Ale w końcu mam wszystko obejrzane... (No i Futuramę też obejrzałem).
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
a dla mnie to bajka
Dobra żartuje schować te noże!!!!!!!!!!
u mnie nie mam żadnych problemów z tym 2 siory wiedzą, kumple wiedzą, rodzice że to co oglądam to nie bajka (o braciach nie mówie bo też oglądają:P)
i mam spokój święty:P:D
niektórzy mają tak że musza walić o swoją głową żeby inny zrozumieli co to jest anime (hahaha zaskoczyłem was wy tego nie wiedzieliście:P:P:P[hehe][los]
Ostatnio edytowany przez sebastianx (2006-10-02 22:28:59)
u mnie nikt nie mówi bajki tylko "znowu te japońce".. a później no to weź zapuść jakieś fajne anime XD
No niestety dorośli nie mają pojęcia co to anime i mówią, że to bajka a to według mnie sie różni.
Anime to również rodzaj bajki, więc nie ma co się obrażać Jedynie honor człowieka nie pozwala przyjąć tego do wiadomości
Słownik PWN o bajce napisał:
[cytuj]bajka
1. «opowiadanie o treści fantastycznej»
2. pot. «wiadomość, opowiadanie zmyślone»
3. «krótki utwór, przeważnie wierszowany, o charakterze satyrycznym i dydaktycznym»
[/quote]
Natomiast w Wikipedii czytamy:
[cytuj]Bajka - krótki utwór wierszowany, najczęściej żartobliwy, zawierający morał (pouczenie). Morał może znajdować się na początku lub na końcu utworu, albo wynikać z jego treści. Istotną cechą bajki jest alegoryczność. Bohaterami bajek mogą być ludzie, a także zwierzęta i przedmioty, które uosabiają typy ludzkie i cechy charakteru. Każda bajka posiada charakter dydaktyczny.
Czasem używa się słowa bajka w znaczeniu baśń.
W potocznym znaczeniu bajka oznacza opowieść zmyśloną, nieprawdziwą.[/quote]
Ostatnio edytowany przez taipan (2006-10-03 15:13:00)
Zazwyczaj jest tak w Polsce ze jesli cos budzi kontrowersje szarego czlowieka to jest to zle ,a najwiecej do powiedzenia zawsze maja ludzie ktorzy w zyciu na oczy zadnego anime nie widzieli albo widzieli ale wedlug nich to byla kiedys fajna "bajka" na tvp1. W moim otoczeniu ani rodzice ani kumple nic nie maja do tego ze lubie anime i mange. Kilku kumpli juz nawet zarazilem ^^
Ostatnio edytowany przez Sevortharte (2006-10-03 15:50:46)
[cytuj]Anime (jap. アニメ) to skrót wymowy angielskiego słowa animation w języku japońskim, oznaczający japońską animację.
W Japonii terminem tym określa się wszystkie filmy i seriale animowane, bez względu na kraj ich pochodzenia. Poza Japonią słowo anime służy wyłącznie do określenia japońskiej animacji. Wiele anime powstaje jedynie przy użyciu tradycyjnych metod animacji, jednak w ostatnich latach do produkcji części z nich używa się komputerów. Komputery wykorzystywane są w różnym stopniu: w niektórych filmach ich praca jest praktycznie niezauważalna, ponieważ twórcy ograniczyli ich użycie do minimum, np. pomagając sobie przy co trudniejszych animacjach. Inne z kolei anime, np. Appleseed z 2004 roku, bardzo dużo zawdzięczają komputerom - animacja do Appleseeda powstawała w technikach 3D i 2D oraz motion capture. Warstwa fabularna anime jest zazwyczaj typowo fikcyjna; przykładowe anime zawierają w sobie większość z najważniejszych typów fantastyki, jakie istnieją. Anime emitowane są w telewizji, wydawane na nośnikach DVD i VHS, wprowadzane do kin, bądź zawierają się w grach komputerowych. Często powstają na podstawie mang. Fabuła niektórych anime posłużyła za kanwę aktorskich filmów lub seriali telewizyjnych.[/quote]
Ale jednak anime ma własny termin, może i jest dla nas rodzajem bajki ale chyba każdy się zgodzi z faktem iż usłyszenie czegoś typu ''znowu te bajki..'' ew. ''znowu te CHIŃSKIE [?!] bajki..'' są irytujące.
Jak dla mnie to puki taki termin istnieje to tak powinno się na niego mówić, nie mówimy na siebie ''ludziu'' bo mamy imiona, tak samo jak 'rodzaj bajki' anime też ma właśnie taką nazwe.
Ale jak widać dla nas np. Atomóeki do bajka a dla nich Anime:P (oczywiscie jak widzieli to na oczy..)
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
jest prawdziwe anime atomowki na temacie o naruto bylo pisane JaDak zobacz:P
Moja mama nie komentuje jak oglądam, ale tata stworzył swój własny język Przykładowo: ja siedze przed komputerem, oglądam, tata wchodzi. "O znowu jakaś Iwanusza?" (czyt. Inu Yasha - naleciałości z rosyjskiego? Zapamiętało mu sie jak oglądałam wszystkie odcinki... ) ewentualnie "Co to za Seresy?" (czyt. Ayashi no Ceres )
Strony Poprzednia 1 2