Nie jesteś zalogowany.
Ja tylko powiem, że jestem dopiero po czterech odcinkach a już coś mi się w głowie zryło.... kocham takie anime xD Nie czytałam wszystkich wpisów, bo MNĂSTWO spojlerów. Ale ten klimat... Anime oglądałam po południu, jak było jasno, ale jak widziałam te oczy... od razu ciarki przechodziły.
A końcówka czwartego epka ciekawa... nie mogę się doczekać dalszych odcinków...
No pewnie. I ja już wiem dokładnie co się stało xP
A skąd już masz? Ja też chcę...
RiXeD napisał:No pewnie. I ja już wiem dokładnie co się stało xP
A skąd już masz? Ja też chcę...
Muszę cię zawieść. Stąd: http://www.makenaidesuwayo.com/2006/09/ … oro-ni-26/
Ostatnio edytowany przez RiXeD (2006-09-27 20:47:38)
O . no nic, powinien pojawić się na dniach, więc wytrzymam .
SPOILER
Trochę wyjaśnień:
[cytuj]Delusional parasitosis is a form of psychosis in which sufferers hold a delusional belief they are infested with parasites. It is usually diagnosed as a subtype of delusional disorder. A related symptom involving a tactile hallucination of insects, snakes, or other vermin crawling over the skin is known as formication.
Wg mnie to nie tyle urojenie o podłożu psychicznym, a rzeczywista infekcja pasożytem, powodujacym urojenia i halucynacje, gdy tylko jego środowisko życia jest zagrożone (czyli jęsli ktoś zmieni klimat na inny niż ten w okolicach Himanizawy, opieram się na tym co jest w anime. Spróbuje poszukać czegoś podobnego w fachowych publikacjach, moze coś takiego u ludzi rzeczywiście może wystepować.
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Mi też się wydaje, że była to infekcja pasożytem, w końcu nie tylko Rena cierpiała na tę "przypadłość". A takie urojenia, fachowo się to nazywa obłęd pasożytniczy (przynajmniej tak znalazłam), nie występują często.
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
Dobra. WSZYSTKIE wyjaśnienia, kompletne scenariusze i odpowiedzi na pytania sątu.
CZYTAĆ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ!!!
EDIT:
MWAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!! Jak wszyscy wiedzą, tylko Rika jest w stanie dostrzec Oyashiro-samę... A jak on wygląda?
TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OMFGHHJKHKSDUFJDF!!!!! LOOOOOL! Mój boże, jakby Reina go (ją?) zobaczyła, czyba by wybuchła...
Wheew.... I nie, nie robię sobie jaj.
Ostatnio edytowany przez RiXeD (2006-09-29 14:22:03)
Ja powie krótko.
GDZIE NAPISY DO Higurashi no Naku Koro ni?
NO ludzie troche UJOWO tak tłumaczyć i zostawić koniec zróbcie to dlamnie
Oby. Ja też mam nadzieję, że ardus_11 nie zrezygnował pod koniec serii, bo to byłoby bardzo nie w porządku. Szczególnie, że 26 epek od wind już jest (na moim dysku:)).
Ostatnio edytowany przez liia (2006-10-02 16:17:46)
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
I już - koniec. Trzeba przyznać, że finał jest całkiem niezły, choć niestety nie przynosi zbyt dużo odpowiedzi - za to wątek Riki jest wytłumaczony i trochę światła na historię pada. Jednak... SPOILERewidentnie będzie kontynuacja. I dobrze! /SPOILER. Fajne zwienczenie serii, choć może troszkę moralizatorskie .
Dla wszystkich, którzy zbierali rawy od APeopleRaw: ostatni odcinek i projekt zakończony.
Obejrzałem cała serię i... anime roku:D
Ĺťegnaj Haruhi[papatki] i witaj Higurashi[okej]
Juz nie moge doczekać sie kontynuacji[slina]
Witam wszystkich. No ja powiem tak: nie mam pojęcia czy dam radę dokończyć tę serię, ponieważ tak trochę nie mam netu i nie bardzo mam jak ściągnąć ją do końca. Jak na razie mam na dysku 23 odcinek a z kolejnymi trzema postaram się coś wymyślić. A i jeszcze jedno odnośnie komentarzy do 22 odcinka: to są napisy z kiepskiej wersji angielskiej, a ja się staram tłumaczyć jak najbardziej dokładnie, tak jak jest w angielskich napisach. A tam jak byk było, że "narysować przebieg walki" czy jakoś tak, a to moim zdanie pasuje do dzieci w wieku 7-8 lat, jakie były na widowni. Bo co mieli zrobić, jakoś nie wdziałem tam żadnego aparatu fotograficznego czy kamery.
dawaj adres na pm lub gg, a wyślę ci płytkę z 3 ostatnimi epkami
wrescie wyszedły napisy do 23 epka jak dobrze pójdzie to do konca miesiącza bedą do całosci:d
To na prawde ostatni odcinek wyszedł już czy jakiś fake - http://a.scarywater.net/wind/ ?
Ostatnio edytowany przez Rafcik_PL (2006-10-11 16:35:32)
To na prawde ostatni odcinek wyszedł już czy jakiś fake - http://a.scarywater.net/wind/ ?
Tak, to naprawdę ostatni odcinek.
Witam wszystkich. No ja powiem tak: nie mam pojęcia czy dam radę dokończyć tę serię, ponieważ tak trochę nie mam netu i nie bardzo mam jak ściągnąć ją do końca. Jak na razie mam na dysku 23 odcinek a z kolejnymi trzema postaram się coś wymyślić. A i jeszcze jedno odnośnie komentarzy do 22 odcinka: to są napisy z kiepskiej wersji angielskiej, a ja się staram tłumaczyć jak najbardziej dokładnie, tak jak jest w angielskich napisach. A tam jak byk było, że "narysować przebieg walki" czy jakoś tak, a to moim zdanie pasuje do dzieci w wieku 7-8 lat, jakie były na widowni. Bo co mieli zrobić, jakoś nie wdziałem tam żadnego aparatu fotograficznego czy kamery.
OMFG!!!!!!!!!
DRAW znaczy też REMIS!!!
A kiepskie to jest twoje usprawiedliwienie co do nieznajomości języka...
Szkoda słów na ciebie.
BTW, tłumaczenie WINDa wcale nie jest kiepskie. Porzućcie zasadę Mastahuf! To że nie rozumiecie, to wcale nie znaczy że to jest głupie albo złe! Ja jakoś wszystko rozumiem oglądając hardy WINDa... A skoro ja rozumiem, to nawet siedmiolatek zrozumie.
Ostatnio edytowany przez RiXeD (2006-10-03 21:41:47)
Tak troszkÄ nie na temat...
Ostatnio nie mam prawie na nic czasu wiÄc mam pytanie poniewaĹź ĹciÄ
gĹem sobie tÄ
seriÄ i chciaĹbym 'ĹoglÄ
dnÄ
Ä'...
Czy moĹźe posiada ktoĹ juĹź gotowe synchro do wersji Triad?
Przyznam siÄ nie tyle, Ĺźe nie chce mi siÄ robiÄ co raczej nie mam na to czasu, a jeden odcinek dziennie zawsze moĹźna luknÄ
Ä...