Nie jesteś zalogowany.
Dnia 3 października bieżącego roku w japońskiej telewizji zostanie wyemitowane anime na podstawie mangi Hoshino Katsury. Oto krótki opis:
Ciemna religijna organizacja stara sie przeciwstawic Millennium Earl, który za pomoca demonów - Akum prubuje zniszczyc swiat. Do tej organizacji naleza Egzorcysci - ludzie obdazeni specjalnymi umiejetnosciami-broniami zwanymi Innocence, dzieki którym moga niszczyc Akumy. Istnieje dokladnie 109 Innocence a jedna z nich to "serce" która nalezy koniecznie znalesc. Jednym z egzorcystów jest Allan Walker, niezwykly 15-latek wokól którego toczy sie historia. Jest on przeklety i jako jedyny potrafi zobaczyc dusze Akumy.
------------
Manga jak i anime jest to shonen (patrz: naruto, bleach, one piece) utrzymany w stylu gothic-fantasy. Naprawde polecam mange i mam nadzieje rowniez anime bo nie wybacze im jak skopia tytul.
Czekałem z załozeniem tematu aż to trailera i..... POJAWIŁ SIĘ!!! Może trwa tylko 15sec. ale warto go zobaczyc Link= YouTube
Ps. Odrazu zapytam czy zaklepal sobie ktos tlumaczenie? (odrazu mowie, ze tylko sie pytam bo ja do tego się zbytno nie nadaje.
To tyle. cya
Tak Dla przypomnienia :
!!.:TRAILER:.!!
Ostatnio edytowany przez JaDaK (2008-01-04 14:49:00)
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Zobaczę pierwszy odcinek, a dalej to już się pomyśli Jak nie będe zajęty zbytnio to napewno się za to wezme... narazie mam zajęcie ;/ Flag + Death Note, którego będe robił z dwoma innymi panami ;D ...animka może być ciekawa
ciągle te same schematy, ciągle te same schematy, ciągle te same schematy, ciągle te same schematy, ciągle te same schematy, ciągle te same schematy, ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy ciągle te same schematy
moge wam powiedzieć już jakie będzie zakończenie, ktoś chce wiedzieć?
Ostatnio edytowany przez almisael (2006-09-27 21:05:36)
o matko ale to musi być kiczowate anime....
ciągle te same schematy, ciągle te same schematy, ciągle te same schematy, ciągle te same schematy, ciągle te same schematy, ciągle te same schematy.
Wiesz ~almisaelu... każde anime opiera się w jakimś stopniu na schematach. Fakt - muzyczka nienajlepsza w tym trailerze była, ale ja się tym nie zrażam. Fate Stay Night też z początku nie zapowiadał się nazbyt ciekawie, a okazało się że jest to anime co najwyżej DOBRE
spamer zas[kupa]ny (powinni usuwać takie posty)
Ostatnio edytowany przez Karasu (2006-09-27 21:12:08)
o matko ale to musi być kiczowate anime....
ciągle te same schematy, ciągle te same schematy, ciągle te same schematy, ciągle te same schematy, ciągle te same schematy, ciągle te same schematy.
Główny bohater zapewne zginie
Tytułu nie znam, coś widzi mi się, że to będzie kolejny tasiemiec, choć... może i nie. W każdym bądź razie ściągać nie będe, bo w październiku wychodzą lepsze tytuły, Death Note , Busou Renkin i Black Lagoon 2nd Season, no i jeszcze to.
Też mi tu pachnie shematami, ale nie oceniam czegoś czego nie czytałem, czy nie oglądałem.
Może to i prawda, że schemat jest dośc oklepany, a Allen Walker wygląda jak hmm, nie przymierzając niezbyt swobodna wariacja na temat Alphonse'a Elrica z FMA, ale nie ulega wątpliwości, że mangę D.Gray-Man czyta się naprawdę świetnie. Chyba jeszcze nigdy główni przeciwnicy bohaterów, nie byli członkami rodziny Noego (tego od arki ;-). Martwi mnie tylko kierunek artystyczny anime, bo ten 15 sekundowy spot nie pokazał niczego interesującego. Poza dośc udaną (b. energetyczną) piosenką początkową (bo to ona chyba pobrzękiwała w tle), design postaci wydaje się dość oklepany. Lenalee wyglądała tragicznie, ale może to tylko przemijające wrażenie.
Ciekawi mnie format w jakim mają zamiar zamknąć te serie twórcy - manga dopiero się rozkręca, więc albo będziemy mieć do czynienia z kolejnym tasiemcem, albo zamknięta całościa (i w związku z tym zasadaniczym odejściem od mangowego pierwowzoru). Trudno powiedzieć, co lepsze (ponownie, przykład FMA pokazuje, że orginalnośc nie zawsze oznacza klapę).
Tak czy siak, osobiście polecam nadchodzący tytuł :-)
P.S Jeśli nikt się nie zainteresuje tym tytułem pierwszy, to mam zamiar tłumaczyć tą serie.
Ostatnio edytowany przez magnificus (2006-09-27 21:13:58)
almisael napisał:o matko ale to musi być kiczowate anime....
Wiesz ~almisaelu... każde anime opiera się w jakimś stopniu na schematach. Fakt - muzyczka nienajlepsza w tym trailerze była, ale ja się tym nie zrażam. Fate Stay Night też z początku nie zapowiadał się nazbyt ciekawie, a okazało się że jest to anime co najwyżej DOBRE
spamer zas[kupa]ny (powinni usuwać takie posty)
Może i odpowiedź spamerska, ale nie zmienia to faktu, że almisael ma 100% racji... Dobrze, że ten kawałek o "niezwykłym pietnastolatku" był na końcu "recki", bo jakby był na początku, to bym już dalej nie czytał...
Ostatnio edytowany przez Freeman (2006-09-27 22:08:13)
Za serie juz się wzieli Sanzoku i eddie jedna kjak ktośuwaznie patrzyl na mojąlistę tłumaczonych anime to D.Gray-man widnieje tam od samego początku. Serii poprostu nie mogę się doczekać ale narazie jedyne co przyciągneło mnie do tego anime to to ze jest na podstawie mojej kochanej mangi i ze w trailerze leci fajna piosenka. Animacja była bardzo oklepana i jak narazie podoba mi się o wiele mniej niż anime.
Oj ciesze sie, ze ktos sie jednak wzial Ja bardzo czekam na anime bo poprostu jestem fanem anime/mangi typu shonen...
Co do basou Rekin o ktorym wspomnial Rekin nawet nic o tym nie wiedzialem a moze byc to naprawde cos dobrego...
kolejny shonen do kolekcji
Jak cos jest juz otwarta oficjalna strona D.gray-Man
http://www.tv-tokyo.co.jp/anime/dgrayman/
wiem, wiem, ze jest od dawna ale wczesniej byl tylko obrazek + info o dacie premiery
rowniez mozna na niej obejzec nowy trailer 30 sekundowy.
i przypominam:
PREMIERA JUZ JUTRO!
jeśli anime będzie miało wystarczająco dużą ilość odcinków i animatorzy dadzą radę (nie jak np w tokko), to będą się ciekawe rzeczy działy. D.Gray-Man to jedna z lepszych, nowych mang i mimo, że zbyt ambitne nie jest, to bardzo miło się czyta.
Albo moj gust sie wyrobil albo poziom anime spada . W tym sezonie planuje sciagac w sumie tylko "Death Note" i to raczej z ciekawosci gdyz nie czytalem mangi.
ciągle te same schematy, ciągle te same schematy...
Dobrze powiedziane . Znowu jakies "zuo" zagraza swiatu i some good guys z tym "zuem" walcza w imie szeroko pojetego dobra. Po przeczytaniu przytoczonego przez zalozyciela topicu opisu juz wiem na 100% ze tego nie bede sciagal nawet. Btw Czasem jak widze jakas scene w anime to podswiadomie wiem co dana postac zaraz powie... po japonsku.
Dobrze, że ten kawałek o "niezwykłym pietnastolatku" był na końcu "recki", bo jakby był na początku, to bym już dalej nie czytał...
Taa cudowne dziecko z cudownymi mocami, tego normalnie jeszcze nie bylo... Najgorsze jest to ze autorzy tym podobnego chlamu coraz bardziej kombinuja wymyslajac coraz dziwniejsze (s)twory.
Tak przy okazji, jesli kiedys wsrod nowych pozycji doczekam sie dobrego anime sf to bedzie to swieto. Koncze ta wypowiedz bo pewnie juz mnie niektorzy maja za stetryczalego goscia ktoremu anime przestalo sprawiac przyjemnosc ^^.
Ostatnio edytowany przez m_jay (2006-10-02 20:28:54)
eee. czemu?:P kazdy lubi to co chce:) Ja np. jestem fanem gatunku shonen daltego jest to anime na ktore bardzo czekam i raczej zdania nie zmienie:P
Ja bym powiedział że to mogło by być fajne gdyby nie główny zły bohater. Zrobili jakiegoś klauna i przez to cała manga wedug mnie totalnie traci klimat, zamiast czegoś mrocznego mamy takie byle co.
wygląda całkiem całkiem
Ostatnio edytowany przez cieslak (2006-10-03 15:19:19)
Ja narazie sciagam i sciagam:D sciaa mi od 6-16 kb/s :/ vectra (od tego mam neta) mowili, ze juz wszystko w porzadku net mi bedzie chodzil normalnie a tu... szczela mnie:P (ale na szczescie/nie szczescie jestem chory wiec moge chwile poczekac )
Edit:
I skonczylem pierwszy ep. D-Gray-Man, nie moglem sie powstrzymaci poczekac na suby:P oto co moge napisaco 1 epie.
-OP&ED. Sa przeswietne, w ogóle cała muzyka mi się podobała odgrywana w tle.
-1 Ep. Zaczyna tak jak manga
-Głos głównego bohatera odrazu rozpoznałem, jest to Sanae KOBAYASHI, która podkłada m.in. Lucy z Elfen Lied,
-I odrazu mówie, że akcja dopiero się rozkręca. Moim zdaniem 2 ep. (widząc po PREVIEW) będzie wymiatał
...
Ostatnio edytowany przez JaDaK (2006-10-03 18:57:42)
Na szczęscie obawy o jakość designu postaci okazały się przedwczesne - serial wygląda bardzo dobrze ;-)Opening i ending rzeczywiście świetne.
Teraz pozostało pytanie, czy rozłożą ten serial na poszczegolne sezony, tak jak Tsubasa Chronicle, zrobią kolejnego tasiemca, czy też jak w FMA wymyślą własną fabułę, która w pewnym momencie rozejdzie się z mangą.
A mam mały problem. Gdy pobieram torrent z SM jest w formie japońskich znaczków (????) i nie mogą go ściągnąć. Pisze brak dostępu do folderu. W czym tkwi problem ?
Ostatnio edytowany przez shinnek (2006-10-03 19:36:01)
Nie wiem u mnie bylo wszystko ok.
magnificus: ja mam nadzieje, ze albo zrobia tak jak z Tsubasa albo Tasiemca (najbardziej prawdopodobne) bo jak by zrobili inna fabule to bym ich pociachal... (wiem, wiem, ze sie to w FMA sprawdzilo...)
Ps. Jest juz dostepny angielski hardsub grupy SDproject:
Stronagłowna, Mininova
Edit: Patrzac na ocene na anidb.net grupy SD raczej jakoscia tlumaczenia chyba nie będzie powalała miejmy nadzieje, ze wezmie sie jakas za to dobra grupa np. Aone tylko nie lunar bo oni zrezygnuja jak tylko bedzie licencja...
Ostatnio edytowany przez JaDaK (2006-10-04 11:14:55)