Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
O tak... Dzisiaj wpadło mi do głowy, by zrobić sobie postać Gilgamesha (!) w TESIV: Oblivion (!!!)... Oto co mi wyszło (z użyciem kilku modyfikacji):
http://i107.photobucket.com/albums/m282 … gamesh.jpg
[minuta ciszy]
Nie wygląda to zbyt dobrze, nie? Akhem!
Potem zacząłem pracować nad skryptem spawnującym miecze w takiej pozycji a potem wystrzeliwywującym je do przodu (i działającymi jak strzały, czyli wbijającymi się w cało NPC lub w inny obiekt):
[ph34r my drawing skillz]
[następna minuta ciszy]
I niestety mi się nie udało. Nie mam chyba wystarczającego skilla w TESCS żeby podejmować się takiego zadania... Wprawdzie mam na końcie kilka modów do TEIV, ale żaden z nich nie zaszedł dalej niż pisanie prostych skryptów i modyfikacja modeli\tekstur.
Innym razem, czytając podręcznik do D&D, wpadłem na pomysł jak zgodnie z zasadami systemu, utworzyć Bramę Babilonu.
Otóż tak:
1. Zebrać miecze.
2. Załatwić bezpieczne pomieszczenie, najlepiej skarbiec.
3. Ustawić je na półce, najlepiej takiej do butelek (nie znam nazwy, to takie coś w czym się dawniej butelki trzymało lol)
4. Ustawić przekaźnik do bramy portalu przed półką.
5. Ze sobą nosić drugi.
6. Jako zaklęcie uaktywniające otworzenie bramy ustawić "Gate of Babylon"
7. Kiedy brama się otworzy, wystarczy sięgnąć za siebie. (ofc. najpierw trzeba się nauczyć pozycji zebranych mieczy na półce)
Nc, nie?
A co z wami? Też mieliście kiedyś ochotę przemienić jakąś grę w swoje ulubione anime?
W sumie to z kumplem po obejrzeniu Scrapped Princess zaczeliśmy kombinować nad stworzeniem przygody do Młotka, ale wyszło nam już zupełnie co innego jak dołozyliśmy do tego troche z D&D:) ale po krótkim czasie(tydzień kombinowania w czasie ferii) udało nam się zrobić przygodę na dość dobrym poziomie, fakt że słabym punktem było pomieszanie obu systemów no ale to była jego działka:D Znajomi przygode ocenili na 8/10 więc chyba się nam udało:) zakończenie ich niestety zawiodło:(
W sumie, to nie trzeba, bo Bid For Power jest już w gotowej postaci DB Szczerze, to mam kilka postaci na Tibii, którym nick (i w miarę podobny strój... ech ta Tibia) nadałem wprost z anime Chrno Crusade Każdy gracz, lubiący anime chyba ma takie odloty A w D&D nie grałem, bo takie gry mają trudne zasady, no i trzeba by wyłożyć na to trochę kasy, a jak wiadomo - z kasą krucho
Wystarczy zassać podręczniki z netu a zasady są tylko trudne do rozgryzienia samemu ale jak ktoś ci to porządnie wytłumaczy to potem jest już z górki:) Ogólnie na D&D wydałem około 100zł cena dwóch zestawów kostek i troche papieru i tuszu do drukarki:)
Hmm... nie przypominam sobie takich gier/anime... ale na pewno zdarzyło mi się upodabniać jakąś grę/postać z gry do książek, np: Czarnej Kompanii
Imperare sibi maximum est imperium
My w D&D graliśmy w swoim własnym świecie, wymyślonym przez mojego kolegę. Po prostu on pisze książkę fantasy (na razie ma 3 z zaplanowanych 7 tomów...) i nas z nia zapoznawał w ten sposób Kiedyś myśleliśmy żeby spróbować w klimacie jakiegoś anime ale nie każdy się zgadzał...
PS: czacha222 D&D jest jeszcze w miarę proste, poza tym w moim przypadku cena była mała (kupiłam Podręcznik Władcy Dziczy - do mojej postaci, druida; i zestaw kostek - razem może niecałe 50 zł Tylko MG miał podręcznik główny )Karty postaci i ich drukowanie - Dom Kultury w którym mamy sesje.
Reszta podręczników - sponsorzy (w głównej mierze księgarnie)od których dostaliśmy je kiedy organizowaliśmy LARPG
Kane, nie znasz Bid for Power? To co ty robiłeś parę lat temu każdego dnia po obejrzeniu kolejnych epków DB?
Aj cięło się kiedyś w BFP oj cięło Ale teraz już DB jest na prawie każdą konsolę, więc komputer się przy tym chowa. Ostatnio coś słabo z grami anime, zagrałbym w coś takiego, jak Ragnarok, czyli mmorpg o mangowej grafice. W takie gry aż chce się grać
EDIT: A do D&D mógłbym się przekonać, gdybym tylko wciągnął w to kogoś ze znajomych. Niestety nie mam zbyt wielu kumpli - miłośników fantasy
Ostatnio edytowany przez czacha222 (2006-10-05 21:53:09)
Hehe dla maniaków anime, ktorzy dodatkowo graja w RPG polecam Usagi Yojimbo Roleplaying Game...:)
Strony 1