Nie jesteś zalogowany.
Witam...
Wlasnie ukazal sie pierwszy odcinek tego jakze obiecującego serialu anime.
Osobiscie czekam i strzępie nerwy aby to zobaczyc, juz sie nie moge doczekac....A Wy ?
Pozdrawiam
czekam, czekam... jedna z kilku serii ktĂłra ma u mnie na 100% znaczek 'to get' ;]
A wiadomo już może jaka grupa będzie udostępniać tą serię w necie i czy macie już może jakieś źródło na tą serię ?
Osobiście też już nie mogę się doczekać
joint [SS-Eclipse] wydał już promo, a jeżeli za coś się zabiera Eclipse (a tu jeszcze ze SS) to inne grupy się nie liczą
Właśnie dzis znalazłewm pierwszy epek tego anime wydany przez [SS-Eclipse] i mam takie pytanie ktoś wezmie się za tłumaczenie tego wspaniałego tytułu?
Ja tam wolę oryginalnego Kanon`a... Jak się robi remaki, zwykle seria na tym traci.
Rixed nie ocenia się anima po jednym odcinku...[ostrzezenie] A co do Kanona to nie moge doczekac się kolejnych epków:D
Właśnie, gdzie można dorwać ten pierwszy odcinek bo bardzo chce to obejżeć?
Zamierzam się przyjrzeć temu tytułowi.
Cóż po obejrzeniu pierwszych 4 min EP 01 odniosłem bardzo ciekawe wrażenie, mianowicie:
Wydaje mi się, że ta wersja Kanona jest bardzo "zAIRowana" i jestem prawie pewny, że uczyniono to specjalnie.
No cóż zabaczymy co będzie dalej. (Ach, ta melodyjka na początku... taki miły dreszczyk...mmmm...ekhm... no)
Rixed nie ocenia się anima po jednym odcinku...[ostrzezenie] A co do Kanona to nie moge doczekac się kolejnych epków:D
A gdzie ja oceniam? Nie powiedziałem że jest złe, tylko że ja wolę starego Kanon`a. I to, że seria ZWYKLE traci przy remaku. Jak będzie z tą, jeszcze nie wiem.
WĹaĹnie zrobiĹem korektÄ 1 epa. To zdecydowanie nie moje klimaty... Aira widziaĹem i fakt, Kanon '06 bardzo pod niego podchodzi.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Pomimo iż widziałem poprzedniego Kanona to jednak sobie tego daruje.
OniiSan napisał:Rixed nie ocenia się anima po jednym odcinku...[ostrzezenie] A co do Kanona to nie moge doczekac się kolejnych epków:D
A gdzie ja oceniam? Nie powiedziałem że jest złe, tylko że ja wolę starego Kanon`a. I to, że seria ZWYKLE traci przy remaku. Jak będzie z tą, jeszcze nie wiem.
Ale już teraz piszesz, że wolisz starego Kanona, a obejrzałeś dopiero jeden ep... Czy to nie ocena... Chyba że chodzi ci o kreskę (bo to można po 1 epie ocenić) w co wątpie.
Ostatnio edytowany przez OniiSan (2006-10-07 22:28:08)
RiXeD napisał:OniiSan napisał:Rixed nie ocenia się anima po jednym odcinku...[ostrzezenie] A co do Kanona to nie moge doczekac się kolejnych epków:D
Ale już teraz piszesz, że wolisz starego Kanona, a obejrzałeś dopiero jeden ep... Czy to nie ocena... Chyba że chodzi ci o kreskę (bo to można po 1 epie ocenić) w co wątpie.
Tak, właśnie, o kreskę. Bo scenariusz ten sam, postacie też, więc co tu oprócz kreski oceniać? Skoro to remake.... A właśnie styl jest bardzo AIR`owy a w dodatku Yuuichi za bardzo przypomina Kyona. Ogólnie patrząc to Kanon z grafą AIR`a i Kyonem xP Dobra, żartuję, ale Kyon mnie trochę rozprasza.
A może coś w fabule zmienią i dodadzą W końcu ma być o wiele więcej epów niż w orginale;)
A może coś w fabule zmienią i dodadzą W końcu ma być o wiele więcej epów niż w orginale;)
Nie wydaje mi się. Tu będzie to po prostu bardziej rozciągnięte.
P.S Będzie mi bardzo miło, jeżeli się mylę
Ostatnio edytowany przez pawel198804 (2006-10-07 22:42:22)
P.S Będzie mi bardzo miło, jeżeli się mylę
Oby tak było:)
Macie do pobrania pierwszy ep. Zobaczymy, co to będzie.
Teorytcznie 2x wiecej odcinkow niz w pierowtnym Kanonie wiec 2x wiecej Kanona= 2x wieksza przyjemnosc
Nie mozna ignorowac tworcow, Kyoto Animation za "AIR" zasluguje na wszelkie mozliwe wyniosłosci wiec Kanon powinien byc tak samo rownie wspaniały! Kyoto Animation = SUCCESS
W koncu ktos zabral sie za to co POWINNO byc na porzadku dziennym (odnosze sie tu do fanow gatunku) czyli za uczucia i przezycia zwiazane z miloscią w wspanialej najbardziej zaawansowanej szaciej graficznej pomijac z calym szacunkiem mechy, strzelaniny, nawalanki i inne podobne wymysly ludzkiej wyobrazni
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez JFDarkman (2006-10-08 07:51:59)