#21 2005-05-28 22:09:39

Suchy
Użytkownik

Odp: Pytanie o plik OGM i MKV

Wystarczyło w MPC włączyć tryb VMR9 i zainstalować DirectX9 jeśli nie masz.. ewentualnie wyświetlać napisy za pomocą VSFilter...

Innym wyjściem jest zainstalowac splittery Haaliego i Tobiasa do OGM i MKV i mozna otwierać te filmy w innych playerach.

#22 2005-06-28 15:54:24

Psychopata
Użytkownik

TheStig - ten link co dales do programiku nie dziala. placze A tez mam prbolem z plikami ogm. potrzebny mi programik ktorym mozna odpalac pliki ogm i napisy.
I jeszcze mam pytanko. W jakim formacie musi byc plik tekstowy?

#23 2005-06-28 16:24:36

mbell
Użytkownik

Jeszcze Raz O Tym Samym
Ludziska co macie problemy, ja też je miałem
Ale jak juz koledzy wspomnieli
do tego wszystkiego potrzeba
1. odistalowac wszystko co sie ma - chodzi o kodeki
2. sciągnąc i zainstalować K-lite full pack http://www.codecguide.com/
tipsy : ja nie instaluję Divixa i Xvida , wyłączam wszystkie encoding, w mepg-2 właczam elcald i ligos, dla AAC wyłączam 3ivx a właczam Core AAC , OGG by Tobias i MKV by Hali , i odłaczam VoSub bo sa konflikty .
3. Sciągnac i doinstalować xvid
4. Konfiguracja 3ivx - Direct sho Prioity - suwak do polowy i zaznaczyc divx4 i dix3
5. W przypadku odtwarzania OGM zwrócic uwage czy OGG Splitter ma odznaczona opcje "Always enable all stream"
6 sciagnać i uzywać subedit

Subedit rządzi
I tyle

gg - już działa
Google+     m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny

#24 2005-06-28 16:31:17

waski_jestem
Użytkownik

tutaj byl post ktory jednak postanowilem wykasowac. I to co powiedzialem ujme innymi slowami:
- czytajcie ludziska pozadnie tematy
- po drugie jak nie Ci nie dzialaja kodeki to wywal wszystko w ...... i zainstaluj to co ludzie ci wksazuja

No ale lektora GOOGLE'a tez przewaznie pomaga

gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]

#25 2005-06-28 19:36:32

Suchy
Użytkownik

Nie wymagasz czasami za dużo od ludzi? smile_big (to był żart, aby się niektórzy nie poobrażali niepotrzebnie)

P.S..
Jeśli ktoś tylko odtwarza to polecam zdecydowanie najnowszy FFDShow kompilacji CelticDruida + zainstalowanie Reali QuickTime Alternative + splittery Haali'ego i Tobiasa do MKV/MP4 i OGM. lub nawet zamiast splitterów używać MediaPlayerClassic.

P.S.S.
mbell: DivXa 3kę i 4kę dekodujesz za pomocą 3vix?
No w sumie można, ale najlepiej dekodować za pomocą natywnych dekoderów.

#26 2005-06-28 20:25:44

Winged
Użytkownik

Nic z tego nie jarzę, nie dobrze.:)
To po tym wstępie wskazującym na całkowitą dezorientację w temacie, ja mam problem. Posiadam anime I'll CKBC o rozszerzeniu .MKV, ściągniętym z box Torrents. O co chodzi, a mianowicie mam z tym anime spory problem, próbuję, próbuję i na razie udało mi się uzyskać obraz (wcześniej nie miałem). Obecnie nie mam pojęcia, co mam zrobić z dźwiękiem, bo niby jest, tylko taki jakby się klacił. Odpalałem film różnymi playerami i we wszystkich to samo, kodeki zainstalowałem chyba najnowsze k-little codecs, chyba 149. Nic, co ciekawsze ten sam plik działa na tych samych kodekach u kolegi z sieci, nie wiem może to wina ustawień w playerach, chociaż on mówi, ze nic nie przestawiał, chyba, że jego brat. Dodatkowo mam na dysku uszkodzone sektory, nie wiem, czy to ma jakiś zwiazek. Krótko, czy ktoś ma jakiś pomysł na rozwiazanie tego problemu. Aha chciałem wyłaczać filtry o których pisaliście, jednak nie wiem jak, bo w końcu mówiliście o OGM, a nie o MKV. Za każdą pomoc bedę zobowiazany.:)

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#27 2005-06-28 21:29:34

Freeman
Użytkownik

Ja proponuję swój zestaw: divx + xvid + ac3 + sam zestaw filtrów (żadne codec packi) z forum animereactora (bądź od KAA), a obecnie zamiast tego może być CCCP. W skład cccp (wbrew nazwie to nie jest codec pack, tylko zestaw filtrów!) wchodzi też ffdshow do odtwarzania h264 (ewentualnie przy słabszych kompach sam ffdshow może się zająć divxem/xvidem/audio) i MPC. Plus do tego quicktime- i realtime alternative. Jako player Media Player Classic (plus zapasowo BSPlayer). To wszystko ładowane ręcznie, nie w żadnym packu (to raptem 4-6 pozycji, bez obaw), w najnowszych wersjach. Osobiście nie mam absolutnie żadnych problemów z odtwarzaniem czegokolwiek smile

#28 2005-06-28 22:14:07

Winged
Użytkownik

Freeman dzięki, zainstalowałem te CCCP. dźwięk, obraz już wszystko gra. W końcu, wielkie dzięki jeszcze raz.:D

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#29 2005-06-28 22:20:17

Freeman
Użytkownik

Nie ma sprawy smile Najważniejsze, że już działa.

#30 2005-06-28 23:03:57

Piter666
Użytkownik

Tak z ciekawości zdarłem i zainstalowałem CCCP, do tej pory instalowałem matroska pack full + pare innych rzeczy. Zazwyczaj to się sprawdzało ale akurat dzisiaj miałem problem z h264, jak udało mi się zrobić że h264 działało to wtedy normalne (divx/xvid) pliki mkv sie nie odtwarzały/nie było w nich napisów, albo na odwrót... CCCP rozwiązało wszystkie problemy, BIG THX Freeman oczkod

#31 2005-07-12 17:38:42

jinjej
Użytkownik

ja proponuje -real player 10
- Matroska Pack Full v1.0.2
- klcodec227f (K-Lite Codec Pack ver.227f)

100% gwarancja, że pójdzie każdy format pliku video.

日本はきれいなです. 日本女の子にも..

#32 2005-07-12 18:51:13

Suchy
Użytkownik

CCCP jest dobre i robione pod kątem anime smile_big że tak to określę..

jinjej: Instalowanie Matroska Pack gdy instalujesz później KLite nie ma sensu.

#33 2005-07-12 19:21:55

jinjej
Użytkownik

To spróbuj odpalić wtedy drugi język w ogmach jak nie zainstalujesz.

日本はきれいなです. 日本女の子にも..

#34 2005-07-12 21:06:03

Yang
Użytkownik

A zainstaluj klite porządnie i wtedy spróbuj bez tego packu matroszki.

BTW Ja bez problemu sobie przełączam strumienie a nie mam nic ponad klite (no może oprócz rm i qt alternative oczkod).

#35 2005-07-12 22:02:47

Suchy
Użytkownik

no bez problemu odpalam smile

#36 2005-08-03 19:50:01

Shitou
Użytkownik

Witam. Potrzebuje pomocy. Mam pliki MKV i potrzebuje kodeki i nie wiem skąd je ściągnąć. Czy mógłby mi ktoś podać link gdzie będe mógł pobrać kodek do MKV.
Po drugie potrzebuje odtwarzacz w którym będe te pliki mógł oglądać. Jaki? Skąd go mam zdobyć?
POMOCY.

#37 2005-08-03 23:22:40

Yang
Użytkownik

Przeczytaj ten temat. Potem użyj www.google.pl
Nie ma za co.

#38 2005-08-03 23:24:51

Suchy
Użytkownik

A czytałeś chociaż co tu wczesnie pisaliśmy?

Zacznijmy od tego, że MKV to nie kodek a kontener.
Po drugie polecam CCCP (znajdziesz m.in. na stronie KAA) ewentualnie KLite
Odtwarzać możesz w MPC

Na przyszłość sugeruję szukać przed napisaniem posta, bo temat był już setki razy poruszany na forum (dobrze, że chociaż dopisałeś się do istniejącego posta o tej tematyce)

Pozdrawiam

#39 2005-08-03 23:30:09

waski_jestem
Użytkownik

Hmmm????????????????????? (Yang wcale nie zacial mi sie klawisz smile_big)
Ale BOL, ja juz nie moge. Ludzie na prawde zapomnieli do czego sluzy MOZG. widze ze myslenie w wakacje zostalo zastapione przez... w sumie to nie mam pojecia nawet przez co. Suchy a teraz mi powiedz jak tu sie nie zdenerwowac jezeli ludzie nie chca czytac co sie dla nich pisze?

gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]

#40 2005-08-03 23:43:42

Robin Jones
Użytkownik

No bo panowie to jest tak: po co czytać i szukam męcząc przy tym oczy, jak można napisać, czego się chce a za kilka minut pod swoim pytaniem przeczytać odpowiedź. No nie tak teraz robią, co? Przecież tyle razy było pisane, głównie przez Yanga, żeby CZYTAĆ wcześniejsze tematy i posty... ale widać nie uczą się ludziska... placze

Stopka forum

© Animesub.info 2024