Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zjadacz tylko dokąd??
Ja myknę pewnie do Anglii
Wiem bo mam rodzine w anglii i Francji więc się od nich nasłuchałem jak wygląda tam życie.
Ja tam co roku jeżdżę na całe wakacje, robotę mógłbym mieć bo mój brat ma tam firmę a życie jest tam w sumie ok. Tak jak ty nie chcę wyjeżdżać lecz jeśli nic się tu nie zmieni na lepsze to nie widzę dla siebie perspektyw. Jeśli po (mam nadzieję przyspieszonych) wyborach PO dojdzie do władzy i oni też polecą sobie w kulki jak PiS to mój wyjazd zostanie przesądzony
"Skazany na zajebistość"
ZA mało znasz metali skoro nie znasz nikogo takiego.JA znam kilka osób twierdzących że 1 żoną adama była Lillith.Średniowiecze nie zacofane? Ciekawe... Średniowiecze było zacofane pod wieloma względami -_- zwłaszcza pierwsze wieki Średniowiecza po upadku imperium romanum.Wszędzie panowała wojna i chaos.Jedynie w Bizancjum było stabilnie i za rządów karola wielkiego.W II połowie średniowiecza było już lepiej.Ale I połowe Średniowiecza nie na darmo okręsla się mianem Ciemnych Wieków.
Ta legenda powstała w Średnowieczu, czyli ktoś był na tyle 'nowocześnie myślący', żeby taką historię wymyśleć i do tego zamieścić w książce. I nie mów mi o metalach co wierzą w szatana bo chcą być dżezi :| (innymi słowy mamy ich nie kochały i teraz są tgz. attention whores)
Zapewne twoja wiedza o Średniowieczu bierze się ze szkoły podstawowej.
Poczytaj Umberto Eco.
A co do nazwy ciemnych wieków. Dziś też są ciemne wieki, patrząc na mocherową część Polski i wtedy też była masa tępych wieśniaków. Tylko, że wtedy ta masa pospulstwa nie liczyła się zupełnie. Historia opisuje wieki średnie z jednej strony, strony tępych mas, które najzwyklej nie miały dostępu do ogromych zbiorów ksiąg jakimi dysponował Kościół.
Ostatnio edytowany przez vamp (2006-11-27 22:40:20)
Że ktoś jest metalem nie znaczy że wierzy w szatana.Znam wielu metali i wierzących w szatana znam co najwyżej 2.Są też wierzący w Boga metale ale większość z nich to ateiści.I nie bój się moja wiedza o średniowieczu nie pochodzi z podstawówki tylko internetu, pism popularnonaukowych i gimnazjum.Co do mitu że niby Lilith była 1 żoną adama to sorry zapomniałem że to w średniowieczu Ben-Sir napisał o tym w swoich publikacjach.A żeby wymyśleć taką legende wcale nie trzeba być ,,nowocześnie myślącym".Ludzie od zawsze wymyśłali sobie bogów, demony, złe i dobre duchy.Więc nie wiem co w takim myśleniu nowoczesnego.
Ja myknę pewnie do Anglii
W sumie jedźcie. Im mniej mord do wyżywienia, tym lepiej.
Chyba nie sądzicie, że takie coś w ogóle wejdzie? Przecież z tego trzeba się śmiać, WYŚMIEWAĆ!!! Dalibyście chociaż link potwierdzający tę informację, albo zamiary tych ludzi, czy coś w tym rodzaju.
Tak samo było z tymi mundurkami. Przez te wszystkie bezsensowne dyskusje poprzekręcało wam się w głowach.
Ja szukam w googlach i jakoś nie widzę takich informacji, iż w Polskich szkołach ma coś takiego być.
Poza tym (wszystkim)... WY WIERZYCIE WE WSZYSTKO, CO WAM W TELEWIZJI POWIEDZĄ - MASAKRA!
Nikt nei powiedział że rząd coś takiego wprowadzi.NAwet nie ma takiego zamiaru.Tylko jacyś durni duchowni to planują a niektórzy nauczycziele im przyklaskują.Wiadomo że czegoś takiego nie wprowadzą bo to zbyt głupie.Ale już samo myślenie o takim czymś jest śmieszne i beznadziejne.
Link jest, poszukaj dobrze w tym temacie. A tak poza tym to muwimy o tym właśnie po to żeby się z tego wyśmiewać, no bo innej opcji nie ma.
hehe no to sie zrobia małe czystki w szkole:) hehe ja tam w egzorcyzmy wierze, ale watpie żeby 90 % nastotatków ich potrzebowało:)
A to dobre nic nie slyszalam na ten temat. Niezłe jaja będą jak wprowadzą coś takiego.
[cytuj]Polska cofa się do czasów średniowiecza[/quote]
co do tego mam pewne ale... w średniowieczu przynajmniej ludzie umieli rządzić
Umieli rządzić?? Chyba rużnie z tym było, czyli było tak jak jest teraz.
Że ktoś jest metalem nie znaczy że wierzy w szatana.Znam wielu metali i wierzących w szatana znam co najwyżej 2.Są też wierzący w Boga metale ale większość z nich to ateiści.I nie bój się moja wiedza o średniowieczu nie pochodzi z podstawówki tylko internetu, pism popularnonaukowych i gimnazjum.Co do mitu że niby Lilith była 1 żoną adama to sorry zapomniałem że to w średniowieczu Ben-Sir napisał o tym w swoich publikacjach.A żeby wymyśleć taką legende wcale nie trzeba być ,,nowocześnie myślącym".Ludzie od zawsze wymyśłali sobie bogów, demony, złe i dobre duchy.Więc nie wiem co w takim myśleniu nowoczesnego.
Mowisz, ze znasz wierzących w Boga metali ale większość z nich to ateiści? ;]
i mówisz, że wiedze czerpiesz z gimnazjum? a jaka jest różnica między podstawówką a gimnazjum pod względem szerzenia tej samej propagandy?
Poza tym, mitu nie napisał żaden Ben. Autor jest anonimowy. (jak to w średniowieczu było) a pisał on o tym, że Bóg nie jest doskonały i popełnia błędy. Wygłoś taką teze w kościele to zobaczysz na czym polega "nowoczesne myślenie".
i przestań czytać 'focusy' i inne 'Claudie popularnonaukowe'. Skup się na dziełach znawcy tematu. Eco.
Wiedziałem że powiesz że czytam coś w rodzaju focusa.Chodziło mi o Świat Wiedzy (wydawali łądne kilka lat temu... dawno już tego nie ma).Chodziło mi że większość metali to ateiści ale są też metale wierzący w Boga.I znowu walnołem gafe mówiąc że to Ben-Sir to napisał Pobieżnie sprawdziłem info o lilith i nie zwróciłem uwagi że autor jest anonimowy.
Pozatym jaka propaganda jest w podstawówce i gimnazjum? Ja żadnej nie zauwarzyłem.
Ostatnio edytowany przez harnas02 (2006-10-13 18:37:14)
Strony Poprzednia 1 2 3