#1501 2006-10-14 13:42:48

harnas02
Użytkownik

Odp: NARUTO

Hatake właśnie robi łache że robi suby jezor Mógłby tego nie robić, i co wtedy zrobicie? Będziecie oglądali z subami zrobiononymi w 2h przez znerwicowanego fana naruto który średnio zna anglielski i nie umie zrobić porządnego timingu? Z takimi subami będzie się jeszcze gorzej oglądało niż z subami eng, nawet słabo znając angielski.Naruto Prawie każdy lubi oglądać, wszyscy wypowiadający się w tym temacie chyba go lubią.Z tym że ci którym zwisają fillery, i równie dobrze mogą je oglądać jak i nie oglądać nabijają się z takich ludzi,którzy srają pod siebie bo Hatake jeszcze nie zrobił subów.

Ostatnio edytowany przez harnas02 (2006-10-14 13:44:10)

#1502 2006-10-14 13:48:05

Falmax
Użytkownik

[cytuj]jak nieumisz czekac to sie naucz angielskiego :p tzra umiec cekac oni zadnych pieniedzy zato nie dostaja i robia to w w wolnym czasie który mogli by przeznaczyc na cos innego ale robia napisy[/quote]

Zauwaz tez ze niektorzy niemaja co robic w wolnym czasie wiec robia napisy oczkod Jak sam stwierdziles niedostaja zato kasy, wiec robienie napisow musi sprawiac jakas przyjemnosc, chocby taka ze ktos doceni prace bo sciagnie te napisy. Tu niechodzi wcale o wielka łaske ze ktos zrobi bo jesli komus niesprawialoby to chocby najmniejszej przyjemnosci to by tego nierobil smile Sam kidys z ciekawosci zlapalem sie za zrobienie napisow i po 15 minutach zrobilem ledwo 2 minuty filmu wiec wiem ile to kosztuje pracy. ( w sumie zrobilbym wiecej ale zaden slownik w necie niedzialal jezor )

Ostatnio edytowany przez Falmax (2006-10-14 13:49:30)

#1503 2006-10-14 14:56:57

yasiu777
Użytkownik

Eternit napisał:

Zastanowiłeś się jak pisałeś tego posta? Najlepiej to ja proponuję tobie udać się do przychologa, bo jeżeli myszlisz że hatake jak przestanie robić suby do naruto to musi to napisać na forum to z tobą jest cos nie tak.

A no nie musi, nic nie musi, ale tego wymaga kultura. Poprzedni suberzy np Jaxowarka (Pozdrawiam go serdecznie, jeśli jeszcze czyta to forum) informowali o tym parę tygodni wcześniej. Jak powiedział, tak zrobił. Z twojego postu wynika że wszyscy tłumacze to guru, którzy nie muszą liczyć się z fanami, co pobierają ich napisy.

PS
Nie wiem kto to jest "przycholog", a i zgodzę się że nie "myszle" oczkod hehe

#1504 2006-10-14 15:11:15

Hatake
Użytkownik

yasiu777 napisał:

Pragnę zauważyć, że niektórzy mają Rawy. A co do napisów, to Hatake mnie już denerwuje swoją postawą. Łaskę robi, że napisy zrobi. Zwodzi tylko wszystkich i ma uciechę z blokowania ludzi (może nawet i słusznie w niektórych przypadkach) którzy chcą się dowiedzieć czegoś, co można wywnioskować z jego wypowiedzi. Zrozumiem wszystko - że nie chce mu się, nie ma czasu - OK, no problemo. Powinien jednak napisać jasno na forum, że już nie będzie subów do Naruto, bo fillery, bo tamto i owanto. Nie było by problemu, nie było by zbędnych postów, zawsze znajdzie się ktoś inny, kto zrobi.

Patrząc na ostatnie strony tematu, to można wywnioskować, że niektórzy forumowicze wypowiadający się tutaj to prawdziwe chamy. Świadczą o tym posty w stylu "niech sobie poczekają" - to, że ktoś ogląda Naruto, to nie znaczy że należy nim pomiatać lub dyskryminować. Jedni ściągają bo im się podoba, inni bo się przyzwyczaili, itd. Są różni ludzie i różne gusta, a onich jak wiemy się nie dyskutuje.  Skoro wam się nie podoba Naruto to po kiego grzyba wypowiadacie się w tym temacie !!?? Jak ktoś będzie bluzgał na wasze ulubione anime to będziecie szczęśliwi ??

O_o stary..... n/c... jakbym robił łaskę, to byś dopiero miał... ja mam w zwyczaju nie robić łaski, bo mnie taka postawa człowieka denerwuje, wiem z domowego doświadczenia. ale w sumie jak ci nie pasuje, to sobie zmień. blokowanie ludzi hmm... zgadnij dlaczego? może pisałeś do mnie? bo jednego typa zablokowałem, a nawet nie zdążył zadać pytania, może to ty? mnie to nie obchodzi. blokuję ich, bo te pytanie, poprostu już mnie tak denerwuje, że wolę zablokować, niż każdemu z osobna nawrzucać. sam powiedz, to chyba lepsze rozwiązanie. a dlaczego? właśnie dlatego, ludzka głupota nie zna granic, jak mówiłem. a uciechy nie mam, bo jak widze nowy numer, to mnie niechęć tylko ogarnia.
btw. a nie napisałem? zresztą Eternit (fenks man za przysługę, jestem ci dłużny:P) ci to powiedział. ja nie zamierzam zrezygnować z subowania naruto, choć kilka razy już byłem blisko tej decyzji, ale nie będe przerywał po jednym sezonie, a dzięki tym głupim fillerom zdobywam doświadczenie tłumacząc, co pozwala mi potem zrobić lepsze suby do innych serii.

na forum chamy? no zdarzają się, ale zdarzają się też ludzie piszący głupoty i niesprawdzający potem tego co napisali (znów odwołanie do wypowiedzi Eternita:P)
kto tu kogo dyskryminuje? tym cytatem, mówisz o Wandererze? bo nie powiedziałbym tego. bardziej kulturalnej osoby jeszcze nigdy nie spotkałem, więc... (nie dziękuj Wanderer:P)
tak samo tym mnie obrażasz, bo powiedz, zdyskryminowałem kogoś? jeśli tak, to udowodnij, albo ktoś mnie? no raczej nie. fakt robię suby do tej serii, ale przy robieniu naoglądam się odcinka z 10 razy, nie mówiąc o hardsubach, to przez to dopiero mnie powinni zdyskryminować, bo oglądam jeden odcinek 10 razy!![ej]

wypowiadają się, bo od tego jest forum. jedno dobre napisałeś: "są gusta i guściki", i nic temu nie zaradzisz jeden stwierdzi, że świetny, drugi, że beznadziejne, a po to chyba powstało mniej więcej forum, by wyrażać swoje poglądy i opinie na dany temat, prawda?

co do rawów: to ja pragnę zauważyć, że ja też posiadam rawa, i nie narzekam, bo posiadam suba, a jak ktoś ci odpowiada, to sobie obejrz po angielsku, no to sobie ściągnij po angielsku, a nie tłumacz się bezużytecznym argumentem: "bo ja mam rawa", to właśnie ty byś tu zrobił łaskę, bo brzmiało by to, jakbyś nie chciał ściągać DB.

EDIT: super_pl - przecież napisałem odpowiedź, na twoją prośbę, pytanie, stronę wcześniej.
EDIT2: yasiu777 - skoro twierdzisz, że robię taką "łaskę", no to proszę bardzo, odmówię sobie robienia dalej, a ustąpie miejsca tobie i rób za mnie co tydzień, ok?
EDIT3: sansiro - dziwię się, że do tej pory się nie spotkaliśmy:P tyle razy byłem u wuja w Słupsku...

Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-10-14 15:22:20)

#1505 2006-10-14 15:49:08

yasiu777
Użytkownik

Nigdy nie zniżyłbym się do tego, aby prosić kogoś o napisy do anime. Jeśli chcesz to sprawdź czy masz mój numer na liście zbanowanych, zapewniam Cię że nie, ale możesz go tam dodać. I nie chodzi tu o to, że ja chce natychmiast napisy, ale o podejście typu ... che mi się, nie chce mi się, nie wiem czy zrobię, a niech sobie poczekają. Dziwisz się i masz pretensje że Cię ludzie nachodzą. Podjąłeś się tłumaczenia popularnego anime, to później tak już jest, gdy panuje dezinformacja i nikt nic nie wie. Jedyne, co ci mogę poradzić, to usunięcie gg i emaila z profilu, będziesz mieć spokój, a moderatorzy na forum więcej pracy oczkod

Druga część mojej wypowiedzi nie była kierowana do Ciebie, ale antyfanów.

EDIT//
Nie biore się za coś, na co nie mam czasu.

Ostatnio edytowany przez yasiu777 (2006-10-14 15:54:32)

#1506 2006-10-14 19:23:38

Feniks_Ognia
Użytkownik

yasiu777 napisał:

Pragnę zauważyć, że niektórzy mają Rawy. A co do napisów, to Hatake mnie już denerwuje swoją postawą. Łaskę robi, że napisy zrobi. Zwodzi tylko wszystkich i ma uciechę z blokowania ludzi (może nawet i słusznie w niektórych przypadkach) którzy chcą się dowiedzieć czegoś, co można wywnioskować z jego wypowiedzi. Zrozumiem wszystko - że nie chce mu się, nie ma czasu - OK, no problemo. Powinien jednak napisać jasno na forum, że już nie będzie subów do Naruto, bo fillery, bo tamto i owanto. Nie było by problemu, nie było by zbędnych postów, zawsze znajdzie się ktoś inny, kto zrobi.

Patrząc na ostatnie strony tematu, to można wywnioskować, że niektórzy forumowicze wypowiadający się tutaj to prawdziwe chamy. Świadczą o tym posty w stylu "niech sobie poczekają" - to, że ktoś ogląda Naruto, to nie znaczy że należy nim pomiatać lub dyskryminować. Jedni ściągają bo im się podoba, inni bo się przyzwyczaili, itd. Są różni ludzie i różne gusta, a onich jak wiemy się nie dyskutuje.  Skoro wam się nie podoba Naruto to po kiego grzyba wypowiadacie się w tym temacie !!?? Jak ktoś będzie bluzgał na wasze ulubione anime to będziecie szczęśliwi ??

Hehehe [roftl][roftl][roftl] Dawno żem nie czytał takich dziwactw.

Mały Edit:

Ściągaj hardsuby a nie rawy nie będziesz miał problemu. Oglądniesz sobie po angielsku i będzie pięknie dodatkowo nie powiesz że są przekłamania smile A jeśli uczysz się od szkoły podstawowej języka angielskiego i do tej pory nie umiesz to sam sobie jesteś winny.

Wcześniejsza wersja nie była najlepsza.

Pozatym to że Hakate robi napisy nie oznacza że ty nie możesz. Chcesz zrób sam jak jesteś taki mądry i się podziel. Nazywasz chamami ludzi którzy piszą "niech se poczekają" ale chyba nie zadajesz sobie sprawy że nikt za to kasy nie bierze, poświęca własny czas na zrobienie, a jeśli robi to znaczy że zna angielski. W takim wypadku w sumie mógłby mieć ludzi głęboko ale jednak on się przejmuje i robi więc należy mu się dziękuje a nie kiedy napisy. Jak można takich żeczy nie rozumieć to ja niewiem. Zacznijcie płacić Hakate za robienie napisów to będziecie sobie mogli wymagać, w sumie sam ci moge zrobić napisy jak zabulisz hmm 40 zł i nawet zrobie ci je w ten sam dzień co wyjdzie odcinek smile prawda jaki jestem wspaniałomyślny smile

yasiu777 napisał:

Nigdy nie zniżyłbym się do tego, aby prosić kogoś o napisy do anime.

No naprawde proszenie kogoś (grzecznie) o to by zrobił napisy do anime to taka hańba że tylko się powiesić. Szczyt upokorzenia no tacy ludzie co proszą innych o zrobienie się tak upokarzają. Czyli Ci do których kierują swoją prośbe to hmm sam już niewiem kto. Wpyte masz system wartości.

Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-10-14 20:39:56)

#1507 2006-10-14 22:11:35

BigBang
Użytkownik

Jak tak tesknicie za powrotem Jiraiya to mozecie zobaczyc Ergo Proxy 23 epek, gdzie ten sam lektor podklada glos pod "Drugiego" Proxy.

#1508 2006-10-14 22:17:57

siwy8787
Użytkownik

siemka wszystkim. mam takie pytanko zna ktoś stronke gdzie mógłbym sciagnąc cała mange naruto?????

#1509 2006-10-14 22:18:36

pa3cja
Użytkownik

pare stron wczesniej sa podane linki.

#1510 2006-10-14 22:22:02

siwy8787
Użytkownik

ok dzieki juz szukam:)

#1511 2006-10-14 22:28:45

Hatake
Użytkownik

o fuck, jacy tępi ludzie.... ty powiesz, że odpowiedz, na ich pytania zwiazane z anime naruto są kilka stron wcześniej, to cię obrzucą itp. a tu typ sie spytał, dziewczyna mu odpowiedziała jak każdy inny i "ok dzieki już szukam"... żeby w anime tak było, to ja będe w niebiosach.

#1512 2006-10-14 22:31:32

grejpfrut
Użytkownik

BigBang napisał:

Jak tak tesknicie za powrotem Jiraiya to mozecie zobaczyc Ergo Proxy 23 epek, gdzie ten sam lektor podklada glos pod "Drugiego" Proxy.

no, to było genialne smile_big mało z fotela nie spadłem jak to usłyszałem ;]

#1513 2006-10-14 22:38:16

Hatake
Użytkownik

grejpfrut napisał:
BigBang napisał:

no, to było genialne smile_big mało z fotela nie spadłem jak to usłyszałem ;]

może przeczytałem:D ja mogę dodać, że Blood+ pierwsze 6 odcinków też polecam, bo tam też jest Jiraiya, a jak chcecie Sasuke to obejrzyjcie Fate/Stay NIght albo Bleacha:D

tęsknota zniknie w mgnieniu oka

BTW: naprawiłem Xvida i Divxa smile_lol teraz mogę kontynuować napisy!![hehe]

Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-10-14 22:39:12)

#1514 2006-10-14 22:53:06

siwy8787
Użytkownik

znalazłem te linki ale to są do mangi po angielsku . Wie ktoś może czy jest wogóle popolsku do ściągniecia???

#1515 2006-10-14 22:58:35

pa3cja
Użytkownik

TUTAJ albo TUTAJ króliczku oczkod

#1516 2006-10-14 23:00:59

siwy8787
Użytkownik

hehe dzieki pati:*

#1517 2006-10-14 23:13:32

grejpfrut
Użytkownik

Hatake napisał:

może przeczytałem:D

właśnie że usłyszałem, bo dzisiaj 23 epa oglądałem i sam to zauważyłem jezor

#1518 2006-10-14 23:26:56

namd2m
Użytkownik

Obejrzałem ten epizodzik jednak nie tak źle u mnie z anglieksim coś tam zrozumiałem niedobry 3hokagei kurenai czy jak tam to się pisze ;p hmm tak
BTW to zapychacze się kończą na 100% (w przeciągu paru odcinków)
w endingu timing 58:23 przez około 3s biegnie 15letni czy tam 16letni Uzumaki ;p
ale to tylko tak BTW[blee]

Ostatnio edytowany przez namd2m (2006-10-14 23:27:58)

#1519 2006-10-14 23:34:54

grejpfrut
Użytkownik

namd2m napisał:

w endingu timing 58:23 przez około 3s biegnie 15letni czy tam 16letni Uzumaki ;p
ale to tylko tak BTW[blee]

ten sam młody naruto tam jest jezor

#1520 2006-10-14 23:38:46

namd2m
Użytkownik

grejpfrut widać manga jest ci obca, zwróć uwagę na strój, przez około 3s jest to strój z mangi 15letniego naruto i później przy głowie przechodzi w stary 12latka (są czarne rękawy, nie ma czarnych rękawów) PROSTE! Nie mogą pokazać go w całości przed wprowadzeniem właściwych odcinków bo to by zepsuło cały smak jezor

Stopka forum

© Animesub.info 2025