Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam!!!
Nabylem ostatnio nagrywarke benq dw1655 z funkcja lightscribe i mam problem. Nie wiem jak to wypalic:/ Korzystalem z nero cover designer ale za kazdym razem mowila ze czeka na gotowosc napedu a potem wysuwalo plyte i zadowolone pisalo ze nie ma plyty w napedzie[cholera][cholera][cholera][deprecha][deprecha]
No a używałeś płytki lightScribe?
A bo to trzeba wsadzić płytkę z naklejką na której można użyć LS. Naklejka oczywiście ma bić skierowana na laser xP
EDIT.
Damn, jak ja to lubię xD Wysyłam posta, a tu inny się też pojawia xD
Ostatnio edytowany przez Quithe (2006-10-14 14:55:43)
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Super ale nie pisalem ze jestem az tak g.... Wiec moze jakas bardziej sensowna rada:>
Ostatnio edytowany przez Angelo (2006-10-14 14:56:10)
Może Nero, które masz, tego nie obsługuje?
Jezeli chodzi o funkcje lightscribe to teoretycznie obsluguje:/ A moze jakis inny program albo sterowniki jakies szczegolne sa potrzebne??
Po pierwsze to musisz zainstalowac sterowniki do lighscribe (www.lightscribe.com) a potem w nero jak przygotujesz sobie okladke to mozesz ja tam sobie wypalic bez problemu. Jak jakies problem wiecej, to pisz.
Nom jest problem nie wypala. Albo wyskakuje plyta i pisze zeby wlozyc plyte albo jakis blad wewnetrzny(nie jest opisany tylko tyle ze wystapil blad wewnetrzny)
A widzi ci w ogole obsluge lightscribe? Ja raz mialem taki walek, ze wlansie nie widzialo i tak sie nakombinowalem, ze w koncu postanowilem zrobic format i najpierw zainstalowac LS i wsio dziala.
Ale gdzie widzi?? W nero powstal nowa opcja lightscribe, ale jak wloze plyte do nagrywarki(strona na ktorej ma powstac rysunek) to zachowuje sie tak jakby wlozyc porysowana plyte w ktorej nie moze odczytac danych. Nic sie nie pojawia poprostu pracuje sobie tak plytka...
No to jak sie pojawila opcja lightscribe to dobrze. Wiec moze zle cos robisz. Odpal Nero Cover Designer zrob sobie tam jakos etykiete i nastepnie daj File/PrintLightScribe Label. W nowopowstalym okienku wybierz najlepsza jakosc i w Drive swoja nagrywarke z LS (moze masz ustawiona np inna nagrywarke), wloz plyte etykieta do dolu (jak zapewne wiesz) i daj START. Powinno smigac.
No wlasnie mowie ze to nie dziala... No coz w takim razie zostal mi tylko wszechmocny format :D
Kurna format nic nie pomogl ciagle mi wysuwa albo nie wysuwa plyty i trzeba zrobic restart zeby ja naped ,,wypuscil". W nero pokazuje mi sie komunikat(jak wysunie sam plyte) zeby wlozyc plyte wlasciwa strona(probowalem kilku plyt zadna nie wypala sie)albo mowi ze brak lacznosci lub zebym zrobil restart i jeszcze raz sprobowal. Ma ktos moze jakis pomysl jak to zrobic??:>:>
Dac nagrywarke do reklamacji ? ja mam lighscribe Liteona i wszystko smigalo za pierwszym razem.
Tez tak mysle... no coz ale warto bylo spytac. Wielkie dzieki za pomoc.
Temat do skasowania
Ostatnio edytowany przez Angelo (2006-10-14 17:41:12)
Strony 1