Nie jesteś zalogowany.
Ni stąd, ni zowąd, przestały mi w pewnym sensie działać filmy w DivX i XviD. W pewnym sensie, ponieważ, niby kodek jest, wczytuje film, ale mimo, że jest Play, nie odtwarza filmu i mam czarny świat. Sprawdzałem na filmach z innymi kodekami i idą pięknie. Przeisntalowywalem XviDa i DivXa, i instalowałem na nowo, zrobiłem masę resetów, czyściłem rejestr, i pousuwałem wszystko co jest związane z XviDem i DivXem, ba! nawet wywaliłem pliki dll i ax od kodeków, ale nic nie pomogło. w playerze takim jak VLC filmy xvidowe i divixowe się odpalają, ale on ma własne kodeki. Help!
hymm, no ja nie wiem... mi natomiast przestały wyświetlać się informacje o klipie w właściwościach... ostatnio instalowałem QuickTime, więc prawdopodobnie to przez to...
może ty też coś instalowałeś co ingerowało w odtwarzanie filmów XviD...
hmm zainstaluj CCCP albo k-lite powinno pomóc a jak nie to formata strzel
Jakoś nie moge powstrzymać śmiechu kiedy czytam że Hatake filmy w XviD i DiviX nie działają:D
śmieszne, a jednak:D wiem o co ci chodzi harnas:P
Piechur: formata miałem 2 dni temu... codec packów nie instaluje bo same problemy... filmy owe działały jeszcze rano...
FAiM: nic nie intalowałem. jedyne co robiłem to kilka resetów.
z tego wynika, że video przechodzi mi przez ffdshow z którym jest jakiś problem. ale jak to naprawic.
EDIT: LUDZIE, znów ukazała się moja głupota, bo oto naprawiłem, i oto znów była to kwestia 2-3 kliknięć xD wbijasz w ustawienia ffdshow i przestawiasz w XviDzie i DivXie decoder z libavcodec na XviD 1 :D:D
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-10-14 22:36:08)
Najlepiej jak odinstalujesz kodeki, dokladnie usuniesz pozostalosci i wpisy po nich, ponownie zainstalujesz.
U mnie jest to zestaw ffdshow (SSE2) + WMEncoder9 + haail matroska splitter.
Widze ze sobie poradziles, tylko nie wiem dalczego libavcodec nie chial ci odtwarzac, a xvid juz daje rade.
Ostatnio edytowany przez s0n1c (2006-10-14 23:04:33)
Najlepiej jak odinstalujesz kodeki, dokladnie usuniesz pozostalosci i wpisy po nich, ponownie zainstalujesz.
U mnie jest to zestaw ffdshow (SSE2) + WMEncoder9 + haail matroska splitter.Widze ze sobie poradziles, tylko nie wiem dalczego libavcodec nie chial ci odtwarzac, a xvid juz daje rade.
no też się zdziwiłem. ale kij z tym, ważne że działa:P no ja mam mniej wiecej podobnie tylko, że nie mam ffdshow, a osobno, wiesz: coreavc, coreaac, corevorbis, corecośtamjeszcze, xvid, divx 6.4 (to odinstalowałem, bo xvid mi służy) itp.
A jakby co... już kiedyś dawałem...:PMistrzSztuki_Pack
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-10-15 02:37:55)
codec packów nie instaluje bo same problemy...
Ja z kolei używam i owszem, miewałem problemy, ale jak dotąd wszystkie, ale to WSZYSTKIE problemy wynikłe z zainstalowania codec packów udawało się naprawić przywracając system (z poziomu systemu). Nie lękaj się codec packów. Zrób sobie punkt przywracania, następnie zainstaluj coś z tego, co dobrzy ludzie radzą, a jak się zacznie cokolwiek je?ać - przywróć system. Poważnie - to jedna z rzeczy, na które przywracanie systemu zwykło pomagać.